Cursus “Grip op de Knip”

Soms kunnen financiële problemen ineens ontstaan; na een scheiding of door verlies van werk. U komt niet meer uit met uw geld, worstelt met uw administratie of weet niet hoe u bepaalde regelingen moet aanvragen. Maar ook als u al langer een laag inkomen heeft, is het vaak moeilijk om rond te komen.

Als u daar wat ondersteuning bij kunt gebruiken, dan is de cursus “Grip op de Knip” wat voor u. Deze cursus van het Regionale Opleidings Centrum (ROC) start op dinsdag 1 oktober, van 19.00 uur tot 21.30 uur en wordt gehouden in ’t Achterom, Hoflaan 11 in Groesbeek. De cursus bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten. Er zijn voor u geen kosten verbonden aan de cursus.

Praktisch advies

In de cursus krijgt u praktisch advies over hoe u uw papieren kunt ordenen en daarmee overzicht kunt krijgen. Ook leert u hoe u meer zicht krijgt op wat er bij u binnenkomt en wat u uitgeeft.
U krijgt tips hoe u op bepaalde kosten kunt besparen. (Bijvoorbeeld verzekeringen, boodschappen of energiekosten). Ook wordt u gewezen op regelingen waar u gebruik van kunt maken om zo uw inkomsten te verhogen.

Privacy gewaarborgd

Om uw privacy te waarborgen wordt bij aanvang van de cursus afgesproken dat niemand informatie over anderen naar buiten brengt.

Reacties van mensen die eerder de cursus volgden:

“Ik ga nu bewuster boodschappen doen, ik vraag me eerst af of ik het echt nodig heb”. “Ik kijk nu bewust naar de prijzen.” “Ik heb geleerd een begroting op de computer te maken en dat is handig want dan kan ik precies zien hoe ik ervoor sta.” “Ik heb geleerd mijn post op orde te brengen, ik heb er nu een regelmaat in en ik zorg dat alles op orde blijft.”

Voor nadere informatie respectievelijk de aanmelding kunt u terecht bij ROC Nijmegen Basiseducatie, tel.nr. 024-8904728 / 0900-9509, e-mail: [email protected].

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente MUGTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 september, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
klik.spaantje.

WEET waar je naar toe wil.maar als het zo door gaat vallen er meer aanmeldingen.

De Kuier.

Privacy gewaarborgd! Kan ik me hiér niet voorstellen. Laat iemand een scheet , wordt er al op gereageerd. Of anders wel door De Gelderlander/Omroep Gelderland etc.

Joah umme

Ja Ja

klik.spaantje.

trouwens moet die SJAAK van jullie ook eens rekenning mee gaan houden.dus GRIP OP DE KNIP ook voor jullie wijnfeesten.of heb ik te veel gezegt.

Treffersfan

Laat ‘onze Sjaak’ maar SCHUIVEN. Ha, ha.

wpDiscuz