Bevrijdingsfestival & Kindervrijmarkt Bevrijdingsmuseum

Op zondag 15 september a.s. organiseert het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek een groot Bevrijdingsfestival ter gelegenheid van de 69ste verjaardag van Operatie Market Garden en de bevrijding van het Rijk van Nijmegen. Dit wordt herdacht en gevierd in en rond het Bevrijdingsmuseum van 10.30- 17.00 uur.

Cotton_Club_DG1
The Cotton Club. Rechtenvrije foto.

Er is een kindervrijmarkt waar kinderen van alle basisscholen uit het Rijk van Nijmegen hun spullen te koop mogen aanbieden. Reserveren is niet nodig. De jonge bezoekers kunnen zich ook uitleven in de workshop van de Circuswinkel. Ook kunnen kinderen ergens een plekje opzoeken en bijvoorbeeld eigen muziek maken of een voorstelling geven.

Verder zijn er de hele dag door op het buitenterrein spetterende live optredens van o.a the Cotton Club met een swingdansshow uit de 20’er en 30’er jaren, the Starlight Sisters met muziek uit de jaren ’40 en het Nijmeegse dweilorkest Fantatteme.

Daarnaast de hele dag: een static show van historische legervoertuigen, een radioshow met zend- en ontvangstapparatuur uit de oorlogstijd, verkoop 2ehands boeken WO2, de vfonds Bandritzer: een spannende teletijdmachine, battlefield bustours van 1,5 uur langs de historische locaties van Operatie Market Garden en het Rijnlandoffensief en de Euregio Vrijheidswandeling door het gebied van Market Garden en dwars door het museum (info: www.wandeleninvrijheid.nl.).

Speciale entreeprijs voor het hele Bevrijdingsfestival: kinderen t/m 12 jaar gratis, kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen € 5,- pp (MK geldig), dit is incl. parkeren, buitenprogramma en entree Bevrijdingsmuseum!! Het innemen van een plaats op de kindervrijmarkt is mogelijk vanaf 8.30 uur.

Iedereen is van harte welkom!

Info museum

Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
Datum en tijd: zondag 15 september 2013 van 10.30-17.00 uur
Informatie: 024-3974404, www.bevrijdingsmuseum.nl; [email protected]
Facebook.com/Bevrijdingsmuseum; twitter:@bevrijding

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 september, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
klik.spaantje.

GA zeker kijken kan het kind zijn in mijn weer. gaan HERLEVEN.

Door de Mand

Je caps hapert nog steeds πŸ˜‰

loekie

Misschien moet je hem uitleggen waar de caps toets zit.

Janssen

Jarenlang naar de kindervrijmarkt geweest.
Vandaag ook even willen gaan kijken, moet je 5 euro betalen!
Ik kom voor de kindervrijmarkt ga ik toch geen 5 euro betalen.
Ik persoonlijk vind dit te veel geld!! En of het nu zo veel specialer was dan andere jaren, vraag ik me af. Jammer voor de kinderen.

wpDiscuz