Honden graag aan de lijn

Met enige regelmaat krijgt de gemeente Groesbeek klachten over loslopende honden, die hinder veroorzaken.

Om die reden is het goed nog eens te wijzen op de belangrijkste regels die hieromtrent in de Algemeen plaatselijke verordening (APV) zijn vastgelegd en waaraan elke hondenbezitter in Groesbeek zich moet houden.

Bebouwde kom

Die regels zeggen dat het de eigenaar/houder van een hond verboden is om de binnen de bebouwde kom, op of aan de weg zonder aangelijnde hond te lopen. Daarnaast mag de hond niet worden uitgelaten respectievelijk loslopen op kinderspeelplaatsen en speelweides.

Buitengebied

In het buitengebied of in het bos is het wel mogelijk een hond los te laten lopen. Ter bescherming van planten en in het wild levende dieren heeft Staatsbosbeheer een folder beschikbaar, waarin staat in welke delen van het bosgebied honden los mogen lopen. Het mag dus niet overal.

Wel geldt natuurlijk altijd de algemene norm, dat degene die de zorg heeft voor een dier moet voorkomen dat anderen daar last van ondervinden.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente MUG

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 september, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 31 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Diana

Kunnen we deze regels ook niet in gaan voeren voor de katten?

Groesbeker

Laat ze eens controleren in de Kloosterstraat/Atelierweg, daar laat een man zijn grijze Spaniel altijd loslopen. Dit heeft al veel confrontaties tot gevolg gehad maar meneer heeft er lak aan, tevens steekt die hond zo de straat over richting andere honden en heeft al diverse keren gebeten..

Groesbeker

Goed punt Diana, katten aan de lijn.

Bewoners van de Gooiseweg.
Wij zijn het er mee eens, en scherp toezien op opruimplicht. Op het trapveldje aan de Gooiseweg speelt geen kind omdat ze geheid onder de stront thuiskomen.Je zou verwachten dat daar regelmatig kinderen zouden voetballen, maar loop er eens, zonder dat je oplet, er over heen., Gegarandeerd dat je schoenen onder de stront zitten. Vooral ‘savonds als het donker wordt is het een honden uitlaat plaats. En zeg er niets van want je krijgt de wind van voren. Van: jij houd zeker niet van dieren tot als je niet opsodemietert zet ik hem tegen je op en laat hem los.… Lees meer »
Kip zonder kop.

Heb je ooit gehoord of gelezen dat er iemand in Groesbeek een bon heeft gekregen omdat zijn hond losliep of zat te kakken en het baasje het liet liggen ?
IK NIET

groesbeekse

Flink hondenbelasting betalen…

lang leve upc

daar zijn de goeie de dupe van

mariska

Laten we het dan ook eens hebben over de katten.
Ik heb ze CONTINU in mijn tuin lopen, en heb echt al alles geprobeerd om ze weg te krijgen.
Als mijn kinderen in mijn eigen tuin spelen zitten ze onder de katten poep.
En ook dat is geen pretje kan ik verzekeren.
Dus dan ook de katten bij je houden en aanlijen!!
En katten belasting.
Dus honden EN KATTEN graag aan de lijn.

Tessa

Ze moeten bij op de stalrepel komen kijken.
Echt niet normaal hoeveel honden daar uitgelaten worden en gewoon doorlopen zonder op te ruimen. Ook vaak bij ons op het gras in de voortuin
Dan zeg je er wat van krijg je nog een grote mond ook!

Ik heb helemaal niets tegen honden maar ik vind dat het baasje wel zelf de rotzooi op moet ruimen!!!

Rene

Je wordt toch schijt ziek van dat gezeik

Sjaak

Honden belasting betalen heeft geen zin ,,, dan laat iedereen de strond liggen want daar betalen ze dan voor zeggen ze

Mijn katten komen niet naar buiten. 🙂

De groene vinger

Mijn buurman zijn hond valt je gewoon aan!

Als je hem er op aanspreekt zegt hij dat je beter ergensanders kunt gaan wandelen

henk h
voorop wij hebben 2 honden. Ik kan me de frustratie van veel inwoners wel voorstellen. Er zijn idd. nog steeds veel hondenbezitters die de behoefte van hun hond niet opruimen.Neem gewoon een schepje met plastic tasje mee en gooi het thuis in de container, kleine moeite. Wij hebben het geluk dat we tegen de bosrand wonen, maar ook daar gebruik ik een stok om de shit in de stuiken te gooien. Katten is een apart verhaal die begraven het in andermans tuin, maar er in trappen doet men nooit.Nu gaat het weer over overlast van de honden en zijn degenen… Lees meer »
henk h

nog iets, als hondenbezitters mogen we blij zijn dat onze viervoeters los mogen lopen in ons bos. In veel plaatsen is dat verboden, dus laten we het niet verpesten en hou je aan de regels.

Gerrit

Ik laat mijn zeehond uit waar ik zelf wil.

nachtboswachter.
IK heb 17 jaar een hondtje mogen hebben SPIKY zijn behoefte deed hij ook in het bos.terwijl ik toch in een woonwijk woonden.ik heb hem wel aangeleerd zijn behoefte in het bos te doen.hij ging uit zich zelf langs het pad zitten. daar na gooiden ik er bladeren overheen.maar een mensen stront vindt ik veel ergeren.de zijn er bij die gaan langs het pad zitten en dat is echt wel smerig.hij was ook nooit aan de lijn.alleen als ik mensen zag aan komen met of zonder hond deed ik hem wel weer even aan de lijn.ik woonde wel aan de… Lees meer »
Robbert B.

Probleem is altijd dat een klein gedeelte het verpest voor de rest. Zo gaat het met alles, helaas.

annie

Ik erger me groen en geel als ik in het bos loop en er komt een hond op me af,echt vreselijk.Dan roept zijn baas of bazin
hij doet niets,ja ja dat zeggen ze allemaal.Ik ben gek op dieren maar vaak niet op hun baasjes.

nachtboswachter.

HENK H.dat is geweest er rijdt een BOA door de bossen.en die trekt gelijk zijn bonnenboekje.als de hond niet aangelijnt is

wpDiscuz