Krediet voor aanpassing Cranenburgsestraat

In de vergadering van donderdag 26 september wordt de gemeenteraad gevraagd een krediet beschikbaar te stellen voor het aanpassen van de Cranenburgsestraat.

Deze aanpassing is noodzakelijk om op een veilige wijze de toename aan verkeer te kunnen verwerken als na aanpassing van de Cranenburgsestraat (laatste gedeelte tot aan de Duitse grens) de gesloten verklaring bij de grensovergang niet meer geldt. Immers, het verkeersbesluit tot het opheffen van deze gesloten verklaring is sinds 12 december 2012 onherroepelijk.

Werkzaamheden

Het is de bedoeling dat de volgende werkzaamheden worden opgepakt:
– rijbaan van het deel van de kruising Cranenburgsestraat/Boersteeg tot de landsgrens wordt ver-breed. Aan Duitse zijde zal de gemeente Kranenburg de Hettsteeg overeenkomstig verbreden.
– voor fietsers worden rode fietssuggestiestroken op het wegdek aangelegd.
– de rijbaan wordt uitgevoerd met geluidsreducerend asfalt
– voor de diersoort das worden enkele dassentunnels met bijbehorende rasters aangelegd
– voor de diersoort steenuil wordt de snelheid van het verkeer bij de nesten teruggebracht naar 30 km/uur (inclusief snelheidsremmende maatregelen waaronder versmallingen en plateaus) en worden hagen en verlichting geplaatst.

Samen met Kranenburg

Als de gemeenteraad op 26 september overeenkomstig het voorstel besluit, dan wordt het bestek aanbesteed. De uitvoering zal nog dit jaar ter hand worden genomen. Het betreft dan werkzaamheden voor het verleggen en uitbreiden van kabels en leidingen en tevens zal onderzocht worden of er nog niet gesprongen explosieven liggen die geruimd moeten worden.

De planning wordt opgesteld in samenspraak met de gemeente Kranenburg.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente MUG

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 september, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 27 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
willempie

Goede zaak
Gaat veel km schelen bij boodschappen doen in Kranenburg

nachtboswachter.

eindelijk open dat zullen de winkelliers in het centrum snel merken.nog meer winkelpanden leeg.als er maar geen file vorming gaat onstaan bij de grens.

stekkenberger

Dus iedereen gaat nu naar Kranenburg toe omdat ze er vijf minuten eerder zijn.

stom

Ik rij naar kranenburg over grafwegen is ook niet veer…

Eekhoorn

Waarom niet een normaal fietspad, weer zo’n suggestiestrook met versmallingen…

Hans1
belachelijk wat wij allemaal doen om het milieu op zulke plaatsen extra te gaan belastten enkel en alleen om sneller in Kranenburg en vice versa te kunnen komen. De oldtimers moeten verdwijnen omdat ze milieubelastend zijn (onzin wat betreft de oldtimers op LPG natuurlijk) Maar aan de andere kant gaan we het autoverkeer en milieubelasting stimuleren?? Moord en brand als van Deurzen weer wil beginnen( de bewoners van de Lubert die er permanent wonen wat niet mag maar daar hebben ze schijt aan) maar nu hoor je Brinkhof en kornuiten niet? Een stelletje hypocrieten zijn het, allemaal!! En dan wel… Lees meer »
stekkenberger

Ik vind het onzin dat ze die weg opengooien,kunnen we ook de Maldensebaan wel gaan asfalteren, zijn we sneller in Malden,daar hebben ze ook een winkelcentrum.

Grietje

@Hans1: voordat je stikt in je woede over vermeende hypocrisie van de milieujongens, wil ik je er graag op wijzen dat de milieuwerkgroep groesbeek tot in hoger beroep geprobeerd heeft om de openstelling van de grensovergang voor autoverkeer tegen te houden. Helaas niet gelukt.

@stekkenberger: breng de raad maar niet op ideeen!

In dit dorp is de automobilist koning en de gemeenteraad zijn dienaar.

nachtboswachter.

STEKKENBERGER dat idee zullen veel mensen delen.nu moet men om rijden voor naar het werk te gaan.ook hulpdiensten zullen blij zijn.ambulance politie brandweer.en minder file in centrum.in het verleden heeft de ambulance vaak voor de slagbomen zich zelf moeten behelpen.dus de maldensebaan is het beste idee.om zeker open te gooien.staatsbosbeheer is er op tegen.maar niet tegen de onnozele bomenkap die weer op hun programma staan dit jaar.en het winkelcentrum van malden is mooi en overdekt en keus genoeg.ik vindt dit het beste idee van 2013.GEFELICITEERD.

Tina
Ik vindt het ook belachelijk dat die grensovergang opengaat! Voor het winkelen hoeft die grens echt niet open, en dat is ook niet de gehele waarheid. Volgens mij is het voor de Nederlanders die in Kranenburg wonen, en de kinderen op school hebben zitten op De Horst of elders in Groesbeek, juist handig dat die overgang opengaat! Hoeven de dames en heren niet zo vroeg op te staan, scheelt in tijd! Het lijkt mij juist erg handig als die weg NIET opengaat, kunnen de kinderen leren fietsen op een veilige manier! Nu kun je er nog veilig fietsen zonder dat… Lees meer »
stekkenberger

nachtboswachter Ik weet niet wat ik van jou moet denken,als ze de Maldensebaan ook open gooien voor verkeer,hoeveel bomen zullen er dan gekapt moeten worden om dat mogelijk te maken,jij bent toch tegen onnozele bomenkap,dan zou jij daar toch een tegenstander van moeten zijn,in plaats van het aan te moedigen met het beste idee van 2013.

de. nachtboswachter

TINA.klopt wel voor fietsen is het dan zeker gevaarlijk.

de. nachtboswachter

STEKKENBERGER je kunt denken wat je wil.ik bedoel eenrichtings verkeer daar hoeven zeker geen bomen voor gekapt worden.dat is ook zeker de bedoeling niet.ik neem aan dat je het dan wel eens bent met mijn.dus eenrichtings verkeer van af stekkenberg richting malden.dus op de bestaande weg.voor enkele weken terug stond de brandweer van mook ook voor de nieuwe slagboom tegen over de poort beneden links.ondanks alles vindt ik het idee goed.

stekkenberger

Naar Malden mag ik binnendoor,dan ben ik er drie minuten eerder, maar terug naar de stekkenberg stuur je me weer door het dorp of de pannestraat zoals het nu is,schiet lekker op.Kan wel merken dat je geen rijbewijs hebt.

de. nachtboswachter

STEKKENBERGER de hoofdzaak is hulpdiensten.heb je in de namiddag weinig file problemen in centrum.en minder sluipverkeer dries stekkenberg houtlaan.naar malden rijden scheelt toch de helft.een auto heb ik geen behoefte aan.me zoon wel.maar ik ben ook snel in malden op de fiets binnen 10 minuten door het bos.en je blijft er ook fit bij.rijbewijs heb ik niet.en als jij door het dorp moet ben ik er eerde.

Slumpke

In 2003 vond de gemeenteraad het niet nodig om Altena/Hettsteeg te openen voor autoverkeer omdat er een goede verbinding was tussen Groesbeek en Kranenburg via Wyler. Wethouder Jan Poelen van het CDA liet toen een carterrammer aanleggen. Toen de carterrammer er amper lag werd een motie van het CDA raadslid Henk Coenen aangenomen om deze grensweg toch te openen voor doorgaand autoverkeer. Daarna verhuisde het CDA raadslid Henk Coenen naar Kranenburg! Dat zal wel allemaal toeval zijn!!!

Slumpke

Nu moet ons gemeentebestuur consequent zijn en ook de Maldensebaan opengooien. Je kon via de Maldensebaan altijd met je auto naar Malden totdat burgemeester van Gils de asfaltbestrating liet slopen en slagbomen liet plaatsen. De Maldensebaan is de historische en kortste route van Groesbeek naar Malden. Met dezelfde argumenten als bij Altena moet de Maldensebaan open zodat auto’s niet meer hoeven om te rijden. Vooral voor automobilisten uit Groesbeek-noord scheelt dat heel wat kilometers omrijden en dat is goed voor het milieu. Kom op gemeentebestuur, nu doorpakken!!!!

stekkenberger

Ik kom van noord en weet dat niemand daar op zit te wachten.

piet

In winkelcenrum malden staan ook al div panden leeg,
Maakt het ook niet aantrekkelijker
Geen goed teken

jopie

Nachtboswachter, waarom moeten de hulpdiensten van de Stekkenberg naar Malden?

wpDiscuz