Vacatures Inloophuis Groesbeek

De meeste mensen zijn wel eens in aanraking geweest met kanker of een andere ernstige ziekte, als patiënt of als naaste.

Inloophuis_Groesbeek_logo

We weten dat de confrontatie met een ernstige ziekte niet alleen gevolgen heeft voor de patiënt maar ook voor de familie en naaste omgeving en het kan ons allemaal overkomen.

Daarom willen we iedereen in Groesbeek uitnodigen de krachten te bundelen om samen een Inloophuis in Groesbeek te realiseren. Een inloophuis waar je zomaar kunt binnenlopen voor informatie, op verhaal komen, ervaringen uitwisselen, een kopje koffie drinken, kracht opdoen of juist even niet met kanker bezig zijn.

Een inloophuis waar onderwerpen aan bod komen zoals: welzijn, beweging, voeding, zingeving, werk, financiën, uiterlijk en verzorging. Men kan zonder afspraak en zonder verwijzing terecht. De hulp en ondersteuning zijn aanvullend op de reeds beschikbare medische zorg. Zowel in de aanloopfase als ook wanneer het inloophuis open is zijn veel mensen nodig zijn die graag hun handen uit de mouwen steken en hun kwaliteiten, ideeën en ambities met liefde samen inzetten voor het inloophuis.

Inmiddels zijn we met een kleine groep mensen gestart en hard aan het werk. Vanaf 12 september starten de Vrije Inloopdagen op dinsdag en donderdag van 11.00 tot 16.00 uur. We hopen van harte dat u zich bij ons wilt aansluiten.

Voel je je aangesproken door een van onderstaande taken, neem dan contact op met Wilma de Bruin, tel 06-55100030 of mail naar [email protected].

Professionele vrijwilligers nodig in de volgende werkgroepen:

Financiën: fondsenwerving, sponsoring, subsidies.
Huisvesting: inrichting, verbouwing, onderhoud.
Communicatie/IT: promotie, informatievoorziening, PR, website.

Hebt u verstand van boekhouden?
Onze penningmeester zoekt mensen die hem kunnen helpen met…

• Boekhouding van de Stichting Vrienden Inloophuis Groesbeek
• Donateur-administratie
• Incasso-mutaties

Houdt u van acties organiseren , bent u creatief, of beweegt u zich graag tussen de mensen?
Dan nodigen wij u graag uit om samen…

• Campagne te voeren voor het inloophuis
• Deel te nemen aan beurzen en markten
• Donateurs werven
• Mee-organiseren van acties, benefietconcert, voorlichtingen enz

Wilde u vroeger al interieurarchitect worden of bent u dat toevallig?
Wij starten in een ruimte van 80 m2. Die ruimte willen we zo optimaal mogelijk gebruiken. Hoe geweldig zou het dan zijn als u in juli de tijd hebt om te helpen met…

• Ideeën aanleveren en uitwerken

Vertoeft u graag in een infotheek of bibliotheek?
Initiatiefneemster Wilma de Bruin heeft dringend mensen nodig die met haar samen een mooie infotheek en leeshoek opzetten waarbij ook hoort…

• Het uitzoeken en aanschaffen van boeken, abonnementen, kaarten, informatiemateriaal
• Prettig en overzichtelijk inrichten en onderhouden
• Overzicht op wat er is en bijhouden van archief

Bent u een type die graag orde schept en administratiewerk leuk vindt?
In het inloophuis zijn mensen nodig die…

• Samen de administratie opzetten en uitvoeren
• De nieuwsbrief verzenden
• De post verwerken enz
• Wij roepen mensen op die op de PC overweg kunnen met Office, Outlook, Word, Excel en 1 dagdeel per week beschikbaar zijn.

Bent u goed in schrijven en hebt u er ook plezier in?
Wij zoeken mensen die mee willen helpen aan…

• De opzet van een nieuwsbrief
• Berichten in de pers
• Ontwikkeling van informatie materiaal

Gastvrouw / gastheer
Beschikt u over levenservaring, een luisterend oor, inlevend vermogen en de aanleg om het mensen naar de zin te maken? Als Inloophuis Groesbeek open gaat dan zal er behoefte zijn aan gastheren en gastvrouwen. Zij zullen het eerste aanspreekpunt voor de bezoekers zijn. Zij zorgen voor een warme ontvangst en bieden een luisterend oor. Daarnaast beantwoorden zij de telefoon en organiseren of helpen zij bij activiteiten. Van gastvrouwen en -heren vragen wij een wekelijkse beschikbaarheid van minimaal één dagdeel in de week .

Een uitdaging voor iemand die graag fietst of auto rijdt
We zullen zeker een aantal keren per jaar een koerier nodig hebben voor verspreiding van de nieuwsbrief en folders voor huisartsen, ziekenhuis, bibliotheek, thuiszorg enz. Omdat er mensen zijn die graag naar het inloophuis willen komen, maar dat niet op eigen gelegenheid kunnen doen, hebben wij ook vrijwilligers nodig die hen thuis ophalen en na het bezoek ook weer thuis afzetten. Heb je een eigen auto (met inzittendenverzekering!) en ben je bereid af en toe op oproepbasis iemand te rijden? Dan horen we graag van je.

Klusjesman of vrouw
Af en toe is er bij ons ook wel eens een lamp stuk, lekt een kraan, moet er iets opgehangen worden, piept een deur of heeft iets een verfje nodig. Het zou geweldig zijn, als wij hiervoor een beroep op jou zouden mogen doen. Ook nu in de aanloopfase zou het fijn zijn als we op een handig iemand kunnen rekenen.

Huishoudelijk werk
Een gastvrij huis krijg je niet alleen door een open deur, een kopje koffie/thee en een bloemetje op tafel. Het moeten er ook schoon en verzorgd uitzien. Wie wil ons helpen ons huis schoon te houden?

Inloophuis Groesbeek
Herwendaalseweg 54
6562AJ Groesbeek

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 september, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Marieke Kersten

Hallo, ik wil als ervaringsdeskundige wel op de achtergrond aanwezig zijn.Ik heb veel informatie, ben nog altijd actief voor lotgenoten. Door mijn lage energie niveau kan ik niet zoveel tijd besteden als ik zou willen.Maar een dagdeel per week wil ik wel inzetbaar zijn.
Tot ziens, Marieke

de nachtboswachter.

WIL mijn als fiets koerier in een straal van 20 kilometer aanbieden.als het bij een aantal keren per jaar blijft.neem nog kontakt op onder het mobiel nummer.

Realist

Dat zijn nog eens ‘open’ sollicitaties!

wpDiscuz