Burendag rond Het Groeske

Stichting De Groesbeek en de vrijwilligersgroep rond Buurtpark het Groeske organiseren op vrijdag 20 september van 16.00 tot 21.00 uur weer een burendag rond het park. Het thema is ‘Ontmoeting rond het Groeske’.

Aan de kant van de Adelbrecht-Windekindschool wordt de straat afgesloten en is er van alles te doen. Kinderen kunnen er straatspelletjes doen, een natuuractiviteit in het park volgen of zich uitleven op het springkussen. Er staan tenten met een terras waar fris en zelfgemaakte soep wordt verkocht. Vanaf 18.00 uur is er ook een kleine barbecue. Stichting De Groesbeek laat door kinderen gemaakte maquettes zien van de wijkontwerpen voor vier toekomstige eilanden in het park. Ook zijn er oude kaarten van de beken van Groesbeek te zien. De verwachting is dat de Groesbeek vanaf volgend voorjaar weer door het dan heringerichte park zal stromen.

Kindermoestuin

Speciale activiteit op 20 september is de aanleg van ‘Kindermoestuin Het Groeske’. Deze komt achter de school te liggen en is niet alleen bedoeld voor schoolkinderen, maar ook voor geïnteresseerde kinderen uit de wijk. Een bijzonder moment wordt de aanplant van een herinneringsboom voor ‘Rooie Jan’ ofwel Jan Gerrits. Hij was in 1948 één van de eerste bewoners van de Mariëndaalseweg en had er jarenlang een heel grote moestuin. Hij was een inspiratiebron voor het moestuinproject en wilde graag meedoen als adviseur. Helaas is hij afgelopen winter overleden. Zijn familie komt op uitnodiging van de organisatie een appelboom met mooie rode appels planten om hem te herdenken.

Muzikanten uit de wijk en het dorp zorgen voor een muzikale omlijsting van de burendag.
Voor meer informatie zie: www.buurtparkgroeske.nl

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente MUGTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 september, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

BURENDAG leven in de brouwerij brengen

buurman

Geweldig initiatief! Hopen op mooi weer en lekkere hamburgers. En natuurlijk een mooie rooie boom.

wpDiscuz