Planning fase 2 Dorpsstraat

De eerste fase van de herinrichting van de Dorpsstraat is bijna klaar. De lichtmasten en bomen met boomroosters komen half oktober en november, maar ook nu ziet het er al fraai uit. De nieuwe wegindeling went snel; automobilisten en fietsen houden keurig rekening met elkaar.

Op het bouwterrein maken graafmachines langzamerhand de contouren zichtbaar van de parkeergarage. Voor de aanleg van die garage moet de grondwaterstand tijdelijk verlaagd worden. Overtollig water moet natuurlijk wel ergens naar toe, dat gaat voorlopig naar park ’t Groeske. Daarom wordt de herinrichting van ’t Groeske uitgesteld, tot na de rioolwerkzaamheden aan de Mariëndaalseweg in januari volgend jaar. De speeltuin blijft tot het einde van het jaar toegankelijk.

Afgesloten voor verkeer

Na de wijnfeesten is het tijd voor de tweede fase: de Dorpsstraat tussen Kerkstraat en Kloosterstraat. Vanaf zaterdagavond 5 oktober om 19.00 uur zal dit weggedeelte gesloten zijn voor alle verkeer. Gedurende één week wordt hier 24 uur per dag gewerkt om de rijbaan te vervangen door asfalt en om nieuwe brede trottoirbanden aan te brengen. Tegelijk wordt er ter hoogte van het Mooksestraatje een gedeelte van het riool vervangen. De voetpaden blijven intact, mogelijk hier en daar met een loopplank, zodat de winkels voor het publiek goed bereikbaar blijven. Het verkeer buiten het centrum wordt omgeleid en verwezen naar de grote parkeerplaatsen aan de Houtlaan, het Marktplein en het Zomaterrein.

Aanleg voetpaden

Op maandagochtend 14 oktober is de rijbaan om 6.00 uur weer vrij voor autoverkeer. Dan begint de aanleg van het voetpad aan de kant van het gemeentehuis; dit werk zal enkele weken duren. Met de ondernemers zal overlegd worden of het trottoir aan de overkant aansluitend aangepakt wordt of dat dit uitgesteld wordt tot januari 2014 om de winkels optimaal bereikbaar te houden voor en tijdens de feestmaand.

De laatste fase, fase 3, is de Pannenstraat, van Kloosterstraat tot Mooksebaan. Dat gedeelte komt tussen carnaval en de Vierdaagse volgend jaar aan de beurt.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente MUG

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 september, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
horst

en, boswachter,
overal iets over op te merken,
maar hierover niet?
vreemd….
ik verwacht alweer een negatieve reactie van deze zeurpiet.

de nachtboswachter

HORST ik vind het mooi straks als die roestbakken waar de bomen in staan verwijdert zijn.kijkt het over een paar jaar best leuk als de bomen ook wat meer hoogte krijgen en de file afgenomen is hopelijk.en ook als het centrum klaar is.alleen het spoorhuisje mis ik wel.en nadat ik op deze site gekeken heb naar eerdere reacties van jou kunnen we elkaar de hand geven.tussen haakjes het terras LEMONDE KRIJGT VAN MIJN EEN 10 PRACHTIG.

gruusbek

mooi dat le monde van jou de enige echte zelfbenoemde boswachter een 10 krijgt

gruusbek

daar zullen ze vast blij mee zijn

de.nachtboswachter.

JA LEMONDE SPRINGT ER GEWOON UIT.EN VEEL GROESBEEKSE ZIJN HET ER MEE EENS.DAAR HOEF JE NIET VOOR GESTUDEERT TE HEBBEN IK HOOR HET OOK REGELMATIG VAN TOERISTEN DIE HIER VERBLIJVEN EN OOK VOOR DE DEUR EN ER OM HEEN IS HET ALTIJD SCHOON.

gruusbek

oke man echt bedankt!

Jammer dat die bloembakken weg gaan,vind het wel wat hebben,die roestige bakken

wpDiscuz