[Foto’s] Burendag Het Groeske druk bezocht

De burendag rond park het Groeske afgelopen vrijdag was een succes. Rond de tweehonderd mensen kwamen naar het park én naar Kindermoestuin het Groeske.

Initiatiefneemster: “Hulp is geweldig!”

Wijkvrijwilligers spitten achter de scholen een klein grasveld om. Kinderen liepen met kleine kruiwagens af en aan om verse moestuingrond te brengen. Aan het eind van de middag konden vier prachtige fruitbomen en verschillende fruitstruiken worden geplant. Initiatiefnemer Kirsten Kuipers: ‘Het is geweldig dat zoveel mensen willen helpen bij de projecten rond het park! We schrokken toen we deze week ineens op een dikke laag puin in de grond stuitten bij de moestuin. Maar dat was na een paar telefoontjes zo opgelost. De gemeente, Peter Hubers en Van Kesteren hielpen ons heel snel uit de brand met graafmachine en puincontainer.’

Herinneringsboom

Tijdens de burendag plantten de zonen en kleinzoon van Jan Gerrits (1933-2012) ook een herinneringsappelboom voor hem in de moestuin. Jan had vroeger een florerende tuin in de wijk en zou meedoen in het moestuinproject. Onverwachts kwam hij in de winter te overlijden. Zoon Jos was heel blij met de herdenkingsboom voor zijn vader en hij looft het moestuinproject: ‘Zo leren kinderen weer respect voor de aarde te hebben, wat heel belangrijk is in deze tijd.’

DJ Mark

Er werd niet alleen hard gewerkt door jong en oud, maar ook volop genoten van muziek, straatspelletjes en van het springkussen dat gratis te beschikking was gesteld door Axitraxi. Uit de tenten klonk de hele middag en avond live muziek afgewisseld met muziek van DJ Mark. Alle muzikanten werkten enthousiast en belangeloos mee.

Goede sfeer

Tussendoor waagde ook de zesjarige Julia zich tot twee keer op het podium met een liedje. Ze had de hele week geoefend voor deze dag. Er werd ook gedanst! Slager Boy Stappershoef stond te swingen en bakte ondertussen als vrijwilliger vele hamburgers voor het publiek.

Stiching De Groesbeek

Eten en drinken werd ook ruimhartig gesponsord door Albert Heijn en Oosterpoort. De opbrengsten gaan naar Stiching De Groesbeek.

“Crisis zet mensen aan het denken”

Een bezoeker over het succes van de burendag in het park: ‘Door de crisis gaan mensen nadenken over wat nou echt belangrijk is in het leven. Ze kiezen er vaker voor zich in te zetten voor zaken die misschien geen geld opleveren, maar wel belangrijk zijn voor de gemeenschap.’

Volgende burendag in de planning

Velen werden vrijdag ook Vriend van de Groesbeek om het werk van de vrijwilligers rond park en beek te steunen. En nu al gaan stemmen op voor het volgende burenfeestje in de lente of al eerder… deze winter misschien weer eens schaatsen in het park!

Zie www.buurtparkgroeske.nl voor meer informatie!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 september, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de.nachtboswachter.

MOOI initiatief en een goede samenwerking ook het gegeven van een herdenkingsboom voor JAN GERRITS.

ijsbeer

Ja mensen, zo kan het ook: zelf initiatief nemen en je eigen leefomgeving beter en mooier maken. En nou eens niet met het vingertje naar de ander wijzen, of naar de gemeente, zoals zo vaak op deze website gebeurt.

www.hanspeters.eu

Ik ben er wat later geweest en het was een gezellig samen zijn met verschillende artiesten. Je kon echt zien dat er van genoten werd, door zowel de artiesten als de bezoekers.

joepie

Hier word ik nou blij van! Samen mooie dingen realiseren en feestje bouwen bij succes. Dit verdiend navolging en hulde.

wpDiscuz