Werkbezoek staatssecretaris Klijnsma golfbaan Groesbeek

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid brengt maandag 30 september een werkbezoek aan deelnemers aan het project ‘Nieuw Werk’ in de MUG-gemeenten. Zij komt die dag naar de golfbaan in Groesbeek.

In ‘Nieuw Werk’ werken publieke en private partijen op een vernieuwende manier aan een duurzame arbeidsmarkt. In enkele maanden tijd zijn al tientallen plaatsingen gerealiseerd. Staatssecretaris Klijnsma zet zich ervoor in dat iedereen in de samenleving mee kan doen. Zij is dan ook zeer geïnteresseerd in geslaagde praktijkvoorbeelden waarin overheid en ondernemers samenwerken om mensen die aan de zijlijn staan weer aan de slag te helpen.

Tijdens het werkbezoek praat zij bij Golfbaan Het Rijk van Nijmegen in Groesbeek (deelnemer aan het project) met ondernemers, kandidaten en relatiemanagers van de gemeenten. Ook krijgt ze een rondleiding bij Van Kesteren BV, waar één van de vele geslaagde matches van Nieuw Werk tot stand kwam.

Over ‘Nieuw Werk’

In de vernieuwende aanpak van ‘Nieuw Werk’ is de relatiebenadering het uitgangspunt. Er is gelijkwaardig direct contact tussen gemeente, ondernemer en kandidaat. Daarbij staan de wensen van de ondernemer en de talenten van de kandidaat centraal. Gekeken wordt naar wat iemand wél kan, en hoe dit de ondernemer verder kan helpen in zijn bedrijfsvoering. De kandidaten kunnen direct op de werkvloer hun talenten laten zien en de ondernemer vindt op die manier personeel dat echt bij het bedrijf past. De flexibele, resultaatgerichte aanpak is van begin tot eind een co creatie van gemeenten en ondernemers.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl e.a

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 september, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
www.hanspeters.eu

Op zich een nobel streven, ik ben hierover, deze week naar een bijeenkomst bij de Poort geweest. Men heeft zo 75 personen aan het werk geholpen. Meer is er te vinden op mijn blog

wpDiscuz