Dorpsstraat gedeeltelijk dicht; omleiding bussen

Zoals al eerder aangekondigd, zal in verband met de herinrichting van de Dorpsstraat het gedeelte van deze straat tussen Kerkstraat en Kloosterstraat vanaf zaterdag 5 oktober 19.00 uur tot maandag 14 oktober 6.00 uur voor alle verkeer gesloten zijn.

Gedurende deze periode wordt dag en nacht gewerkt om de rijbaan te vervangen door asfalt en om nieuwe brede trottoirbanden aan te brengen. Tegelijk wordt er ter hoogte van het Mooksestraatje een gedeelte van het riool vervangen.

De voetpaden blijven intact, mogelijk hier en daar met een loopplank, zodat de winkels voor het publiek goed bereikbaar blijven. Het verkeer buiten het centrum wordt omgeleid en verwezen naar de grote parkeerplaatsen aan de Houtlaan, het Marktplein en het Zomaterrein.

Openbaar vervoer

De afsluiting heeft uiteraard ook gevolgen voor het openbaar vervoer. De bussen van Breng rijden tijdens de periode afsluiting Dorpsstraat als volgt:
– Lijn 5 van en naar de Horst rijdt via de Hulsbroek en de Hoge Horst.
– Lijn 5 van en naar Breedeweg rijdt via de Hulsbroek en Nieuwe Drulseweg.
– Lijn 76 (scholierenlijn van en naar Millingen aan de Rijn) rijdt via de Zevenheuvelenweg, Nieuweweg, Zevenheuvelenweg, naar de Burgemeester Ottenhoffstraat halte net voor de Molenweg. Dit is het begin- en eindpunt.
– Lijn 15 naar Nijmegen begint op hetzelfde punt Burgemeester Ottenhoffstraat en gaat via de Molenweg naar Nijmegen. Komende vanaf Nijmegen zal de bus via de Dries naar de Burgemeester Ottenhoffstraat rijden.

Buurtbus lijn 562, Beek-Berg en Dal-Groesbeek-Malden v.v., komt via de Molenweg Groesbeek in en rijdt tijdelijk via de Burgemeester Ottenhoffstraat, Kerkstraat en Houtlaan richting Malden. Buurtbus lijn 564, Groesbeek centrum – Molenhoek treinstation heeft geen last van de afsluiting en rijdt dus de normale route.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 september, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Hans1

Het zou heel goed zijn als men ook zorgt dat fietsers en snorscooters e.d. niet door de afzetting heen kunnen.
Dat was in de eerdere afsluiting een drama. Voetgangers moesten aan de kant duiken af en toe voor mensen die toch meenden op de stoep te moeten rijden ipv lopen.
Dus!! Alleen voetgangers doorgang geven graag!!

de.nachtboswachter.

WEER erg dom over naar gedacht.zoals gewoonlijk

de.nachtboswachter.

DE wijntrein was alles voor geregeld.

willie

nachtboswachter als jij alles zo goed weet snap ik niet waarom jij niet op het gemeentehuis werkt.

de.nachtboswachter.

KAN niet tegen een gesloten ruimte WILLIE.

de.nachtboswachter.

PS werk jij er toevallig

willie

Ik werk niet op het gemeentehuis maar sta wel elke morgen 5 uur op om te gaan werken,jullie staan elke dag op om te vertellen hoe het allemaal moet in groesbeek. En dan zelf geen fluit uitvoeren.

de.nachtboswachter.

DIE tijd heb ik erop zitten.en geen fluit uit voeren dat zeg jij.wil je ruilen

knilles

De nachtboswachter kan niet tegen een gesloten ruimte. De nachtboswachter kan niet tegen wérken.Staat die computer soms ook in het bos ?

de nachtboswachter

JA ook een bij mijn werkgever.

wpDiscuz