Sportieve Kinderboekenweek Stekkenberg

De Groesbeekse basisschool Gerardus Majella/Sionsheuvel pakt dit jaar extra uit met de Kinderboekenweek. Zo maken de kinderen op school, onder meer, een sportief tijdschrift, praten ze met Jong NEC-speler Floris Burgers en doen ze mee aan een Open Dag van sportverenigingen.

De school en de projectgroep Stekkenberg hebben de activiteiten georganiseerd, in samenwerking met Stichting Welzijn Groesbeek (SWG) en sportclubs.

Op woensdag 2 oktober is de Kinderboekenweek 2013 begonnen. Een week vol letters, lezen, sport en verrassingen rond het thema ‘Klaar voor de start’. Donderdag 3 oktober hebben de kinderen van Gerardus Majella/Sionsheuvel, tijdens een workshop, geleerd hoe ze een glossy tijdschrift kunnen maken. Daarna zijn ze aan het schrijven, tekenen, knutselen en fotograferen gegaan, met als onderwerp sport.

Activiteiten

Komende tijd staan nog de volgende activiteiten op het programma:

Maandag 7 oktober ’s middags komt Jong NEC-speler Floris Burgers langs op school. Hij neemt zijn favoriete boek mee, maar kinderen kunnen hem ook alles vragen over NEC en hoe het is om topsporter te zijn.

Woensdag 9 oktober De kinderen komen in hun sportoutfit naar school voor groepsfoto’s die terugkomen in de glossy. ’s Middags houdt een aantal sportverenigingen Open Dag. Er zijn van 13.00 tot 17.00 uur activiteiten:

in de speelzaal van de Gerardus Majella/Sionsheuvelschool (Judo en Jiu Jitsu Vereniging Groesbeek), bij buurtcentrum De Baon (Streetdance door SWG), bij het Avonturenbos (sportbus van SWG), bij Germania (voetbal) en in de zaal van de Groesbeekse Tafeltennisvereniging. Een treintje verbindt deze plaatsen met elkaar zodat de kinderen (met hun vader of moeder) overal een kijkje kunnen nemen. Maar kinderen kunnen ook op eigen gelegenheid naar de vijf plekken komen. Het rondje langs de verschillende sporten/beweging duurt ongeveer anderhalf uur.

De dienstregeling voor het treintje is als volgt:

– 13.00 uur vertrek Gerardus Majella/Sionsheuvel, Zevenheuvelenweg 14 (Judo en Jiu
– 13.15 uur vertrek De Baon, Stekkenberg 49 (Streetdance)
– 13.30 uur vertrek Avonturenbos, Frambozenstraat/Koekeleklef (Sportbus SWG)
– 13.45 uur vertrek Germania, Sportpark Noord (voetbal)
– 14.10 uur vertrek Groesbeekse Tafeltennisvereniging, Atelierweg 1

Vanaf 14.30 uur en 16.00 uur rijdt het treintje dezelfde route.

Deze sportieve Open Dag is ook toegankelijk voor Groesbeekse kinderen die op een andere basisschool zitten dan Gerardus Majella/Sionsheuvel.

Donderdag 10 oktober Workshopdag ‘glossy maken’ voor de units 3 en 4 van Gerardus Majella/Sionsheuvel. Vrijdag 11 oktober Finale van de voorleeswedstrijd.

“Nieuwe” Stekkenberg

De wijk Stekkenberg-West wordt steeds mooier, dankzij nieuwbouw, het Avonturenbos en in 2014 het nieuwe voorzieningenhart, waarin ook basisschool Gerardus Majella/Sionsheuvel komt. De projectgroep Stekkenberg wil met diverse activiteiten dit unieke gebied op de kaart zetten.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 oktober, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

VROEGER was er weinig voor ons te doen.nu worden alle deuren geopent.een goede zaak voor kinderen van deze tijd

wpDiscuz