Lokale partijen zelfstandig de verkiezingen in

De lokale partijen in Groesbeek zullen zelfstandig deelnemen aan de verkiezingen in 2014. Dit werd zondag duidelijk tijdens het programma “De Tafel van Twee” op Omroep Groesbeek.

Logo_MUG_DG1

Er werd gesproken over de belangen van Groesbeek via de politiek. Het is namelijk zo dat drie Groesbeekse politieke partijen het woord Groesbeek in zich dragen. Is dat merkbaar vanaf 2015? De partijen gaven aan dat men vanwege de fusie met Ubbergen en Millingen aan de Rijn verder moet kijken dan alleen het heuveldorp. De drie fracties zullen echter wel zelfstandig de komende gemeenteraadsverkiezingen in gaan.

Groesbeekse Volkspartij (GVP)

De Groesbeekse Volkspartij (GVP) heeft onlangs bekend gemaakt dat het gaat samenwerken met GJS, een lokale partij in Millingen, en een lokale partij in Ubbergen: C90. Het betreft een intensieve samenwerking met behoud van zelfstandigheid.

VOLG

VOLG-fractievoorzitter Erik Weijers gaf aan dat zijn partij nog niet gaat fuseren met een andere partij. “Er zijn op dit moment wel gesprekken gaande over de gemeenschappelijke belangen en ideeën, maar wij zijn op dit moment nog niet zo ver dat we kunnen zeggen dat we al een partner hebben gevonden. Net als de andere partijen gaan wij zelfstandig de verkiezingen in”, zei hij. Weijers gaf aan dat, gezien de fusie, een samenwerking op termijn wel nodig is.

Sociaal Groesbeek

Sociaal Groesbeek was duidelijk: “wij gaan voorlopig absoluut geen partner zoeken. Wij zijn tot 1 januari 2015 in de raad van de gemeente Groesbeek, daarna gaan we ons verdiepen in de politiek van Ubbergen en Millingen. Wij kunnen tussen 2014 en 2018 kijken wat er gebeurd en welke fracties ons prima liggen”, zei fractievoorzitter Hans Peters. Hij gaf desgevraagd ook aan niet bang te zijn dat dat besluit hem zetels gaat kosten. “Nee, daar ben ik niet bang voor”.

Verkiezingen

De gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek (MUG) fuseren per 1 januari 2015 tot de nieuwe, wellicht tijdelijke, gemeente Groesbeek. De verkiezingen voor de MUG-gemeenten worden in november 2014 gehouden. Doordat er onrust is ontstaan over de nieuwe gemeentenaam wordt er tijdens deze verkiezingen ook een referendum gehouden. De uitslag van dat referendum wordt gebruikt om de defintieve gemeentenaam vast te stellen. Deze gaat dan op 1 januari 2016 in.

De politici die zondag aan tafel zaten gaan er vanuit dat de Groesbeekse lokale partijen het goed blijven doen tijdens de verkiezingen. “Wij moeten er voor zorgen dat onze lokale partijen goed in de markt liggen. Daarbij moeten we de kiezers overtuigen dat ze vooral op een Groesbeekse lokale partij moeten gaan stemmen”, sprak Weijers.

Het gesprek is hieronder terug te luisteren:

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, Omroep Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 oktober, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

SOCIAAL GROESBEEK HOERA KRIJGEN ER ZEKER ZETELS BIJ HANSJE.

Ellen

Bah bah wat een duidelijkheid.Afwachten maar dus.

Reggie

Er was veel meer opzienbarends te horen in die uitzending. Eric Meiers zei geen nee tegen Achilles, maar ook niet tegen de Treffers.
En die gasten die tegen het zorghotel bij de lubert zijn, beschuldigde Belgers en de gemeente van intimidatie en dreiging, die durfde nogal.

de nachtboswachter

RODE duimpjes zijn zeker niet voor sociaal groesbeek.

Kruimeltje

Vraag mij af waar de G in GVP voor staat als je nu al zieltjes gaat winnen in de andere gemeenten.
Goed dat VOLG en SG dicht bij hun kiezers blijven staan.

de nachtboswachter

JA volg je hart maar sociaal groesbeek is duidelijk van af het begin.en ik heb het vermoeden dat volg ook nog een graantje mee wil pikken.HANS laat ze niet van je bord mee eten.

Kruimeltje
Nachtboswachter, het is beter om niet over een onderwerp te schrijven waar je te weinig vanaf weet. Als je een beetje verdiept in de lokale politiek begrijp je dat SG en VOLG bij elkaar geen zieltjes winnen. Jouw beweringen raken in dit geval echt kant nog wal. SG en VOLG zijn erg verschillend maar niet als het gaat om de gemeentelijke samenvoeging. Dus doe mij en anderen een plezier en denk even na voordat je wat schrijft. Je realiseert je waarschijnlijk onvoldoende dat je met deze uitspraak SG ook niet helpt maar verder politiek isoleert. Oftewel, boswachter blijf bij je… Lees meer »
wpDiscuz