Rikken naar wereldkampioenschap beste autospuiter

Niels Rikken is momenteel in het Franse Clermont L’oise bezig het wereldkampioenschap beste autospuiter onder de 31 in de wacht te slepen.

57niels_rikken
Foto: Niels Rikken Nederlands kampioen autospuiten (via AutoKompas.nl)

In april van dit jaar wist Rikken het Nederlands kampioenschap autospuiten te winnen, hierdoor plaatste bij zich voor de internationale finale dat vandaag van start gaat. Rikken is werkzaam bij Adco Autoschadeherstelbedrijf en Glasservice in Groesbeek.

DeGroesbeek sprak kort met Rikken over zijn avontuur in Frankrijk. “Ik ben redelijk gespannen voor het kampioenschap. Ik heb wel wat extra cursussen gehad in het trainingscentrum van RM Nederland ter voorbereiding op het WK.”, laat Rikken ons weten. Op de vraag hoe hij zijn kansen in schat: “Het is moeilijk te zeggen hoe goed de anderen zijn en of zij zich goed hebben voorbereid. Ik weet dat er een aantal landen zijn die zich al een jaar aan het voorbereiden zijn op het WK, dus over mijn kansen kan ik niet veel zeggen”.

Alle geselecteerde autospuiters zijn niet ouder dan dertig jaar en zullen in Frankrijk hun technische vaardigheden laten zien, waarbij ze onder andere worden beoordeeld op het juiste gebruik van de nieuwste en meest efficiënte technieken in autospuiten, het uitvoeren van diverse kleuropdrachten en het correct gebruik van materialen. Tijdens de laatste dag zal Mark Gutjahr, hoofd van ‘Design Europe’ bij BASF, een extra kleuropdracht beoordelen.

De deelnemers hebben drie zware dagen voor de boeg, wie het beste presteert mag uiteindelijk zijn prijs ophalen bij de prijsuitreiking in Parijs.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 oktober, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Abel

Succes!

Vanuit Mill

Niels héél véél succes toegewenst, wat leuk voor je, je kunt het !! Veel plezier daar en geniet ervan.

de nachtboswachter

NIELS SUCCES

Oma van Magriet Engelsma

Niels veel succes.

Frans Peters

Goed bezig Niels. Gaat helemaal goed komen. Succes.

de nachtboswachter

NIELS je heb je bewezen nederlands kampioen dat zegt eigenlijk genoeg en bij de eerste 5 zijn is ook mooi.en straks je eigenbedrijf beginnen succes.

wpDiscuz