Deze week: ‘Geloven op 2’ (TV) op bezoek in Groesbeek

Truus Peters uit Groesbeek heeft een speciale hobby: bidprentjes verzamelen. Zij heeft 865.000 exemplaren, maar moet wegens een verhuizing het grootste gedeelte van haar levenswerk achterlaten. Geloven op 2 is er getuige van.

Mirjam_Herman_Geloven_op_2_EO
Herman Wegter en Mirjam Bouwman van de EO. Foto en rechten: EO.

Harold en Margriet werken hard aan de totstandkoming van een moeder- en kindhuis. In Geloven op 2 vertellen ze over hun drijfveren en hun eigen geschiedenis.

Boscafé Merlijn ligt net over de Duitse grens midden in de prachtige natuur. De eigenaar is beeldend kunstenaar Hendrik Jan Jansen. En tijdens de zoektocht van presentatrice Mirjam Bouwman naar ‘de helpende dorpeling’ ontmoet ze Theo Gerrits. Hij geeft daar tennisles aan de bewoners van de tehuizen in Groesbeek. Wat is zijn verhaal?

Herman_HendrikJan_Geloven_op_2_EO
Herman Wegter (l) en Hendrik Jan Jansen (r) bij Boscafe Merlijn. Foto en rechten: EO.

Het programma is op Nederland 2 te zien op de volgende dagen:
– Maandag 14 oktober (16.35 uur);
– Dinsdag 15 oktober tot en met donderdag 17 oktober (17.05 uur).

Voor meer info bezoek de website van “Geloven op 2”

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 oktober, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 21 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kruimeltje

De een zijn dood is de ander zijn…… Hobby.

de nachtboswachter

BOSCAFE MERLIJN wie er nog nooit is geweest moet er zeker een keer zijn geweest.prachtig deze plek vooral in de zomer maar zeker ook in deze tijd.naar een fikse wandeling of fietstocht of zo maar.men kan er ook met de auto komen.

harold

We moeteb ons schamen voor zo’n mensen in ons dorp….
En dan ook nog op tv?
Wat een laag niveau

BOSCAFE MERLIJN als je daar gaat drinken en eten tussen al die stinkende dieren loop je een ziekte op laten ze daar maar eens gaan controleren op hygiene er zijn al verschillende mensen ziek geworden van BOSCAFE MERLIJN.

de nachtboswachter

JO ik kan jou zeggen ik kom er al heel lang.en ik heb nog nooit gehoord dat iemand ziek is geworden.en in de keuken mag je komen altijd schoon en hygiëne,s ik denk die mensen die ziek zijn geworden.al ziek waren hier komen ook heel veel duitsers en ik hoor alleen lekker gegeten of gedronken.herlich sagen sie.trouwens hou je van dieren.

Hans1

@Harold
Hadden ze jou soms moeten filmen dan om niveau te krijgen??

Realist

@Jo, Je beschuldigt hier café Merlijn zonder enige feitelijke onderbouwing. Heb je bewijs dat die personen door het café ziek zijn geworden? Daarbij, als jij het vies vindt bij dieren, dan blijf je toch gewoon weg?

stekkenberger

Ik ben er al een aantal keer geweest met een paar vrienden,er is nog nooit iemand van ons ziek geworden.En nachtboswachter,ik ben het helemaal eens met wat jij schrijft.

de slager

ben diverse malen bij merlijn geweest moet zeggen leuk kroegje.
maar iets daar eten helaas dan pas ik.
kan niet zeggen dat het daar zo schoon vind maar ieder zijn
eigen mening.

koekoek

Je kunt daar wel v d vloer eten. Geloof ik!

www.hanspeters.eu

Ik kom er niet vaak, maar als je er bent is het een gastvrij café. Ik heb er niet zo’n moeite mee dat er wat dieren rondlopen. Het drinken wat ik er drink zit in een fles en meestal is dat ijsthee zonder prik. Ik heb er ook wel eens hamburgers gegeten en die waren ook lekker. Café Merlijn brengt het vrije gevoel, de hang naar vroeger tot leven.

de nachtboswachter

TRUUS peters zou de kerk dan geen plek vrij hebben voor een zo,n groter verzameling zou toch zonder zijn als het straks verloren gaat.

Realist

@Bruukse, Hendrik Jan bepaalt zelf wel of hij boetseert of horeca ondernemer is. En ook de manier waarop hij dat doet. Gelukkig dat hij iets anders doet met zijn zaak dan al die andere doorsnee zaken. Ik zit liever tussen de kippenstront dan tussen de kouwe kak. Voor elk wat wils, gelukkig.

henk h

niet alleen achilles29 zet groesbeek op de kaart, ook deze mensen zetten groesbeek op de kaart, en wat iedereen er ook van vindt, ons mooie Groesbeek komt weer in beeld.

www.hanspeters.eu

Ik heb het straks gezien, wel vreemd dat de presentator zo moeilijk mooie plekjes in Groesbeek kan vinden. Het gaat over geloven en zoals mijn broer elders aangeeft, dat geloof ik niet.

ijsbeer

@hanspeters:

Nou Hans, kans voor open doel: waar zijn die mooie plekjes dan in het dorp?!

ijsbeer

Uitzending gezien, jammer dat de EO altijd zo opzichtig zit te hengelen naar emoties.
Het initiatief van het moeder en kind huis kende ik nog niet. Hilarisch was het fragment waar het betreffende gezin aan het ontbijt zit en moeder in gebed aan god vraagt om vrijwilligers die willen komen schoonmaken. Niet-gelovigen hebben het in dat opzicht een stuk moeilijker: die moeten zelf opruimen!

www.hanspeters.eu

In het centrum houdt het al vlug op Ijsbeer, maar er zijn meer dan voldoende prachtplekjes buiten de bebouwde kom en die zal jij ook ongetwijfeld weten.

Reggie
@Hans, Laat ze in het centrum maar eens beginnen met dat vreselijke gedrocht van een gemeentehuis daar weg te halen en mooie jaren 30 stijl panden met horeca / winkelbestemming er op te bouwen. Dan zet je in een van de panden de front-office van het gemeentehuis (waar nu burgerzaken en zo zitten) en de vele kantoorpiemels naar het industrieterrein waar ze in functionele (goedkope) kantoren hun “werk” kunnen doen. (kan iemand mij verklaren waarom ze überhaupt midden in het centrum moeten zitten?) Ze hebben nu al ruimte te kort dus met de fusie word dat alleen maar erger, dus… Lees meer »
nachtboswachter

REGGIE je hebt volkomen gelijk ook de IJSBEER gelukkig dat er nog mensen zijn op deze site die kunnen denken.

wpDiscuz