Speelplek Lievensweg verdwijnt vanwege vandalisme

De kleine speelplek -glijbaantje en veerelement- aan de Lievensweg, centraal gelegen tussen het groen, wordt met de groenrenovaties omgevormd tot plantsoen.

De speelplek op deze locatie heeft met regelmaat last van vernielingen. Dit komt waarschijnlijk doordat de plek afgelegen ligt, waardoor er weinig sociale controle is. Gevolg van de vernielingen is dat de speelplek ook weinig gebruikt wordt. Dit is goed te zien aan gebruikerssporen; bijna de gehele valondergrond is dichtgegroeid, wat duidt op geen gebruik.

Andere speelgelegenheid

Relatief dicht in de buurt, aan de Gooiseweg, Tooropweg, Mansberg, Mesdagweg en de Hobbemaweg is voldoende speelgelegenheid voor jong en oud. Twee van deze plekken worden dit najaar nog vernieuwd. Die locaties zijn goed te bereiken; er zijn geen obstakels (drukke wegen) die het onmogelijk maken om de plek te bereiken voor kinderen in de wijk.

De groeninrichting voor de speelplek aan de Lievensweg zal bestaan uit enkele bodembedekkers en bloeiende heesters.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente GroesbeekTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 oktober, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

MESCHIEN een visvijver aan leggen zal best veel gebruik van worden gemaakt zowel door ouderen en jongeren.

De Kuier
Nee, n8bosw8er,geen vijver maar de plannen uitvoeren. En dan ook bijhouden, en niet zoals nu na 37 jaar ontdekken dat daar misschien ooit een zandbak ,met speeltoestellen was geplaatst. En dan ook maar gelijk gebruikmaken om van een groen veldje ,dat wat dichter bij de woningen ligt een fatsoenlijk ogende parkeerplaats maken voor die bewoners. Nu mogen/moeten die hun auto parkeren op De V.Ruysdaelweg, wat dan weer problemen oplevert voor die aanwonenden. Briefjes onder ruitenwissers, politie bellen etc. Maar omdat EEN bewoner geen blik naast zijn deur wil komt er geen oplossing. Overigens is er in De Lievensweg nog wel… Lees meer »

Het is toch triest. Kinderrijke buurt en dan moeten ze in een andere straat gaan spelen. En de ambtenaar die schrijft dat ze dan wel kunnen spelen in de gooideweg of tooropweg heeft zelf zeker geen kinderen onder de 8 jaar. Niet meer zelfstandig in het speeltuintje spelen, maar alleen als mama mee kan naar een andere straat!

Rosi

volgens mij hebben ze vergeten dat er op de lievensweg nog een speeltuintje is dat wel gebruikt wordt > dit ligt ongeveer 50 meter verder op.
Geen probleem dus.

de nachtboswachter

KUIER je heb gelijk ken die omgeving ook niet

Bruukse vojer

Het is zoals gewoonlijk weer de omgekeerde wereld!! Niet de criminaliteit aanpakken maar de kinderen die wel willen spelen teleurstellen!! Begin eens met overal die hangjeugd op te bossen in de avond uren. Kijk s’ochtends op het marktplein dan weet je wat deze aanrichten, lijkt daar wel een stortplaats en niemand die er iets aan doet!!

Hans1

Als ik in die flat zou wonen waren ze allang op zoek gegaan naar een andere plek, zeker weten!
Die herrie en rotzooischoppers nemen een loopje met iedereen inclusief de politie dus dan maar eigen rechter spelen.

tova

Jammer,zo’n speeltuintje hoort in de wijk

wpDiscuz