Succesvolle inzamelingsactie Voedselbank Groesbeek

Afgelopen zaterdag 12 oktober hield de Voedselbank Groesbeek en omstreken een inzamelingsactie bij de Plus Verbeeten in Malden. Er was veel sympathie onder publiek en winkeliers voor de actie. De opbrengst was ruim 1300 artikelen.

Actie_Voedselbank_Groesbeek_Plus_Verbeeten_DG1
Succesvolle actie bij Plus Verbeeten in Malden. Rechtenvrije foto.

Met ingang van oktober is deze voedselbank voor de inwoners van Heumen gestart met een uitgiftepunt in Malden. De Voedselbank Groesbeek en omstreken is in september 2012 gestart met uitgifte van voedselpakketten aan zes huishoudens. Dit groeide naar 22 in december 2012. Inmiddels maken meer van veertig huishoudens gebruik van de voedselhulp

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 oktober, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 20 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

SJAAK SPEEL STRAKS EENS VOOR SINTERKLAAS VOOR DEZE MENSEN

Man hou toch eens op met die stomme reacties.

Mariëtte

Ik blijf het schandalig vinden, in zo’n rijk land als Nederland, een voedselbank!!! We moeten ons diep schamen, dat we zover gezonken zijn.

de nachtboswachter

MARIETTE helemaal met je eens,dan geef het maar aan de wijnfeesten en J weet je wat stom is net doen als of er niks gaande is

Oma van Magriet Engelsma

Helemaal eens met j

ijsbeer

Even kijken op de foto wat de minima (en hun kinderen) zoal te eten krijgen: instant aardappelpuree en mix voor macaroni. Kunnen we de mensen niet beter zelf goed en gezond leren koken ipv dit fabrieksvoer afleveren?! Dat hoeft echt niet duur te zijn als je een beetje oplet op aanbiedingen van verse producten. Zou het ook niet mogelijk zijn om iets te doen met een volkstuin waarin mensen zelf groenten kunnen verbouwen?

laten we eerst eens kijken naar welke gezinnen dit echt nodig hebben, laten we de gezinnen eerst een stoppen met roken en drinken, dat is in mijn ogen een van de grootste uitgaven. voor het geld dat er gerookt en gedronken word kan je een aardige maaltijd maken, ik weet van een kennis dat er mensen bij de voedselbank komen die in een dikke bmw rijden, laten we eens echt selecteren, dan valt de helft al af.

www.hanspeters.eu

Jan dat van die BMW is onzin het gaat om het inkomen en na aftrek van vaste lasten blijft er een bepaalde drempel over waarvan je dan al dan niet recht hebt op een voedselpakket.
Een auto welke dan ook wordt niet bij vaste lasten geteld. Ik ben er trots op dat er in Groesbeek een voedselbank is. Vandaag hebben Irma van der Scheur en ik de bus officieel aan het publiek kenbaar gemaakt. Daarvoor heeft de raad verleden jaar geleden een budget beschikbaar gesteld. Mensen van de voedselbank jullie zijn goed bezig ik ben trots op jullie.

Hans,
Het word dan wel niet bij vaste lasten gerekend maar het kost toch maandelijks geld ? of zie ik dat verkeerd ?
in ieder geval klopt het van het roken en alcohol gebruik wel dus. En leg mij niet uit wat voor soort mensen er bij de voedselbank komen, Mijn zus is er vrijwilliger en zegt dat er heel wat ondankbare mensen komen.

karin

mijn BMW kost aan belasting en verzekering 270 euro per maand…. kan ik best boodschappen van doen als ik verder aan de grond zou zitten, dus lijkt mij wel relevant hans peters…

Karin,
Dit is een uitgifte die voor de heren op het gemeentehuis niet als vaste uitgifte word gezien, wel word bij jou deze 270 euro maandelijks afgeschreven maar het zijn geen vaste lasten. Waar is de logica ?

pietjepuk

Hans zal niet zeggen allemaal,maar een hele hoop van die gezinnen,die een voedselpakket krijgen,hebben een auto
Die zetten ze gewoon op iemand anders zijn naam en rijden maar,poetshuisje hier klusje daar, en handje ophouden,,
Zeg nogmaals niet allemaal hoor
En dan te moeten lezen dat ze ook nog zo ondankbaar zijn,
Als je in zulke situatie zit moet je toch blij zijn en dankbaar dat je iets extra,s krijgt

groesbeekse

Een auto is luxe geen vaste lasten.Vasten lasten zijn water stroom gas huur ext.Ik denk dat bedoeld hans

nachtboswachter

laat ze lekker roken ook drinken auto rijden ze mogen toch wel wat hebben.en de gemeenten groesbeek mag best deze mensen steunen tijdens de dure feestdagen die weer onderweg zijn.doen ze toch ook voor de wijnfeesten en hun eigenbelang.

www.hanspeters.eu
Ten eerste ik weet niet of dat mensen ondankbaar zijn, ik denk dat het niet de bedoeling is dat een vrijwilliger dit aangeeft. Verder weet ik niet wie dat in die BMW moet zijn en of dat dit waar is. In tijden van economische crisis, recessie waag ik te betwijfelen dat er nog zoveel van poetshuis naar poetshuis gereden wordt. Het klopt Groesbeekse dat ik dat bedoel, een auto wordt niet als vaste last meeberekend. Hierboven worden veel suggesties gewekt als zouden mensen van de voedselbank misschien wel profiteurs zijn, of dat er pakketten oneigenlijk verstrekt worden. Ik weet dat… Lees meer »
henk h
karin wees blij dat je een bmw kunt rijden, 270 euro, 120 euro verplichte ziekte kosten, dat zijn al heel wat kosten die een gebruiker van de voedselbank niet over heeft in de maand, en vandaar ook gebruik daarvan kan maken. Een dubbeltje op zijn kant, is een mooi programma om te zien, Heel vaak onstaan er situaties waar aan je helemaal niets kunt doen, en hopelijk dat wij allen hier nooit in terecht komen. Helaas is het tegendeel nu wel een feit, ontslag, steeds meer schulden, er niet meer uit kunnen komen, dat is de werkelijk nu in 2013… Lees meer »
Realist

@nachtboswachter: roken, drinken en autorijden? Tsja, dan maak je, uitgaande van een beperkt budget, toch echt verkeerde keuzes. Dan kun je ook wel zeggen dat je geld nodig hebt voor de bingo of het casino?

Hans Peters,
Als je echt aan de grond zit en je hebt een voedselpakket nodig dan snap ik dat, dan steun ik zo’n mensen maar helaas zijn er gewoon een grote groep die er misbruik van maken. En dat is spijtig. Er is een tekort aan paketten en dan is het jammer dat er mensen zijn die dit doen. Dat is het geen dat mij het meest dwars zit. Ik hoop dat er goed op word toegezien wie een pakket krijgt en ook echt verdiend.

www.hanspeters.eu

Precies Jan dat hoop ik ook. Ik weet dat niet van eventueel misbruik. Ik zit uit politieke overweging niet meer bij de voedselbank. Ik ben trots op al die vrijwilligers en bedrijven die zich belangeloos inzetten.

Kruimeltje

Het is vooral heel triest dat vaak de kinderen de dupe zijn. Ouders zijn al dan niet door hun eigen schuld in de problemen gekomen. Kinderen worden daarin betrokken en hebben geen enkele stem of invloed. Deze kinderen zijn de echte slachtoffers.

wpDiscuz