Uitkeringsfraude Groesbeek 2012: € 118.995,05

Voor de opsporing van uitkeringsfraude wordt in de regio gebruik gemaakt van het Instituut Bijzonder Onderzoek (IBO). Ook de gemeente Groesbeek maakt gebruik van dit instituut.

In 2012 zijn er 8 opdrachten voor bijzonder onderzoek verstrekt en zijn er 12 opdrachten afgehandeld. Bij deze 12 opdrachten is een totaal bedrag aan fraude van € 118.995,05 opgespoord.

Dit bedrag moet door de betrokkenen de komende jaren worden terugbetaald o.a. door beslaglegging op het inkomen als er geen vrijwillige terugbetalingsregeling wordt getroffen.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente GroesbeekTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 oktober, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 20 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Piet.

Wat duurt het toch lang met geven van reacties,of is iedereen naar Primark.

Eekhoorn

Zijn allemaal aan het werk gezet 😉

de nachtboswachter

MENSEN met een hoge baan frauderen ook.

De Kuier.

Dakdekkers en schoorsteenvegers???????????? Kom nou .

kenner

Alleen bij Achilles29 plegen ze fraude, voor de rest zou ik het niet weten

Hans1

@ kenner (????)

Uitleg graag?

kenner

Volgens mij ben ik zo zo slim en jij zo dom, zou Van gaal zeggen,als ze deze vraag zouden stellen Hansie.

kenner

Of is het ben ik zo dom,of jij zo slim hansie.

kenner

Excuus het is hansie1

De Kuier.

Kleiner! Ook gepakt?

de nachtboswachter

DE GROTER helpen elkaar

Faalhaas

Denk dat het nu wel duidelijk is kenner…Fail.

ene bruukse

Een ding is zeker een uitkering bij de sociale dienst is geen vetpot maar er zijn ook mensen die wel willen werken maar door andere omstandigheden niet op een normale manier hun kost kunnen verdienen maar daar komt ie er zijn er genoeg die hun handje ophouden en zwart werken bij de vleet en die mensen mogen ze van mij pakken. en als moeders 1 keer per week gaat poetsen een paar uurtjes om hun kinderen iets extra’s te kunnen bieden daar heb ik geen probleem mee MAAR JA WIE BEN IK leven de bijstand!!!!!!!!!!!!

Kruimeltje

Nachtboswachter, mensen met een hoge baan krijgen geen uitkering. Wel even opletten en niet zomaar wat roepen.

ene bruukse

De nachtboswachter bedoeld dat hoge heren met een zeer fors salaris de boel ook bedonderen maar dan gaat het meestal ook om forse bedragen wat in het klein gebeurt,gebeurt ook in het groot maar het gaat nu even niet over;de bijstand dat klopt

de nachtboswachter

KRUIMELTJE de hoge heren met een goed salaris frauderen ook er zijn toch voorbeelden genoeg.die ministers binnen onze mooien regering maar ook ambtenaren die werken op een gemeentehuis.er zitten toch overal rottenappels tussen hou je niet van de domme.ENE BRUUKSE begrijpt het wel.de groeten uit groesbeek dorp der verrassingen.

marie

met 12 opdrachten is zogenaamd € 118.995,05 bij elkaar geharkt.Er wordt wijselijk niet bij vermeld,wat “deze opbrengst” aan onderzoekskosten gekost heeft, zoals het aantal uren wat nodig was om deze fraudes op te sporen. Als iemand € 40.000 per jaar aan loonkosten kost moet hij minstens voor € 40.000 per jaar aan fraude opsporen, anders kost het onderzoek dus meer dan de opbrengst en daar twijfel ik dus aan.

Peter

Al fraudeer je maar voor 1 Euro. Het blijft fraude. De ‘waarde’ van fraude moet niet in Euro’s worden uitgedrukt, maar in (on)eerlijkheid en (on)fatsoen!!!

kloeke

De oud topman van ing……..zag ik van de week op tv….laat die dan ook terugdokken!!! Die mensen hebben dus ieder voor gemiddeld 10.000 € gefraudeerd.als ze dit doen om hun hoofd boven water te houden vind ik het prima, ben je te lui om te werken en je doet het keur ik het niet goed.ben het gedeeltelijk met de nachtboswachter eens..de “hoge” heren die voor miljoenen frauderen/verduisteren moeten ze aanpakken.

Kruimeltje

Inderdaad Peter, het is en blijft fraude wat niet getolereerd mag worden.

wpDiscuz