Reminder: Wintertijd 2013

Vannacht, de nacht van zaterdag 26 oktober 2013 op zondag 27 oktober 2013, wordt de klok om 03:00 uur één uur terug gedraaid.

Bij overgang naar wintertijd schuift de daglichtperiode een uur op waardoor het ‘s ochtends eerder licht en ‘s avonds eerder donker wordt. Als de zomertijd ook in de winter zou gelden dan zou het rond de jaarwisseling pas rond 09:00 uur licht worden. De wintertijd, die vijf maanden duurt, is de normale tijd.

De wintertijd eindigt op zondag 30 maart 2014 om 02:00 uur. Dan kan men de klok weer één uur vooruit zetten. De zomertijd begon dit jaar op 31 maart.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 oktober, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

DUS vannacht om 3 uur eindigt in Europa de zomertijd.in het voorjaar zijn de klokken een uur vooruitgezet zodat we langer van het daglicht kunnen genieten nu de dagen weer korter worden.toch weer even wennen.

henk h

http://www.knmi.nl/cms/content/31582/zomertijd

Ja nachtboswachter, en dat kun je allemaal na lezen in de link.

de nachtboswachter

HENK ik heb 5 argumenten om de wijzers van de klok niet terug te draaien.VEILIGHEID ENERGIEVERBRUIK BIOLOGISCHEKLOK GEZONDHEID TIJDSBESTEDING.

horst

Nachtboswachter, wat betreft veiligheid en energieverbruik: daar ben ik het met je eens. Maar de biologische klok past zich razendsnel aan de nieuwe dagindeling aan, de wintertijd kan geen invloed hebben op iemands gezondheid en tijdsbesteding? Tja, buiten kun je minder doen, maar binnen des te meer.
Maar je hebt er wel goed over nagedacht.

henk h
kwa energie verbruik en veiligheid zal het niet veel uitmaken, in de wintertijd is het nu smorgens iets eerder licht, als ze dit niet zouden doen is het tot een uur of 9 / 10 in de morgen nog donker en dat kost meer energie en voor de veiligheid met de mist, sneeuw, bladval zou het dus onveiliger worden omdat het in de morgen dan zo lang donker zou zijn. Grote voordeel in de zomertijd is dat het mits goed weer is net als deze zomer, het heerlijk is om lang buiten te zijn en dus het tv kastje niet… Lees meer »
wpDiscuz