Nieuwe MUG-gemeente heeft uw ideeën nodig!

De drie gemeenten Groesbeek, Millingen aan den Rijn en Ubbergen fuseren per 1 januari 2015. Dit vraagt om één maatschappelijke visie bedacht en gedragen door lokale organisaties én inwoners, afgestemd op úw wensen en behoeften.

Creatieve werksessies

In zes creatieve werksessies in de Muggemeenten, gaan we daarom op zoek naar de beste ideeën voor en dóor inwoners. Op het gebied van ouderenzorg, mantelzorg, zorg & welzijn, sport, jeugd & onderwijs, werk en wonen, samen met u.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op 6 november in gemeenschapshuis Kerstendal in Berg en Dal van 19.00 – 21.30 uur, en zal gaan over de thema’s ouderen- en mantelzorg, en wonen en zorg. Onderaan dit bericht staan de overige data.

Aanmelden

Aanmelden kan individueel maar ook als team. Een team kan zijn: Voetballer, muzikant, speler, cliënt/patiënt samen met trainer, coach, teamleider en manager of directeur. Aanmelden kan op de website www.muggemeenten.nl of stuur een mail naar [email protected]. Bellen is ook mogelijk: 024-3996111 en vraagt u dan naar Maarten Benthem

Bijeenkomsten

6 november 2013: Berg en Dal, Kerstendalseweg 17 (Kerstendal). Onderwerp: Ouderen en mantelzorg, wonen, zorg
13 november 2013: Groesbeek, Kloosterstraat 11 (Mallemolen). Onderwerp: Ouderen en mantelzorg, sport, jeugd/onderwijs
20 november 2013: Leuth, Steenheuvelsestraat 39 (Dorpshuis). Onderwerp: Jeugd/onderwijs, werk, zorg
11 december 2013: Groesbeek. Onderwerp: Werk, wonen, sport
15 januari 2014: Beek Ubbergen. Onderwerp: Jeugd/onderwijs, zorg, wonen
29 januari 2014: Millingen aan de Rijn. Onderwerp: Ouderen en mantelzorg, werk, sport

Alle bijeenkomsten beginnen om 19:00 uur en duren tot 21:30 uur.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 oktober, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 23 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kruimeltje

Goed initiatief!
Nu ben ik benieuwd of al die ‘schreeuwers’ zich ook gaan inzetten voor de nieuwe gemeente. Of blijft het weer roepen vanaf de zijlijn dat alles beter moet.
Ik ben er in iedergeval bij en zal mijn ideeën delen.

de nachtboswachter

HAD men deze bij een komsten niet op een centraal punt kunnen houden.straks loopt alles weer langs mekaar op en langs mekaar heen.

Naam

Er hadden ook genoeg mensen een idee over een leuke neutrale naam van deze gemeente, dus geen bestaande naam. Toen waren we ook niet nodig en werd alles in de achterkamer bedacht en geregeld. Nu kunnen ze wel vanalles voor de burger organiseren. Maar dit is natuurlijk veilig en er zitten geen dubbele agenda’s achter. Had dit soort dingen maar eerder gedaan dan was er een stuk minder gezeik geweest.

kloeke

Inderdaad naam, bij die fusie is ons ook niks gevraagd!

Piet.

Er kan nog iets recht gezet worden met terugwerkende kracht,n.l. op 15 en 29 januari 2013.

Edit redactie: Data inmiddels aangepast. Bedankt!

Mijn idee is, de hele handel afblazen, niks noppes nada fusie.

www.hanspeters.eu

Ik blijf erbij herindeling had een verkiezingsthema moeten zijn. De kiezer had niets in te brengen. De herindeling is ons opgedrongen door 13 ja zeggende raadsleden. En dat je nu wel wat mag inbrengen is mosterd na de maaltijd.

Reggie

Hans,
Helemaal met je eens, mosterd na de maaltijd. Schandalig dat dit zo door de strot gedrukt is, ik ben er dan ook fel tegenstander van.
Echter, mij borrelt nu de vraag op wat en of er nog wat tegen die herindeling kan worden gedaan, Groesbeek wordt hier niet beter van.

www.hanspeters.eu

Reggie daar ben ik het mee eens, alleen zijn we al te ver op gang met de herindeling, er zijn dadelijk al zo’n 4 miljoen weg gegeven aan kosten voor harmonisatie etc. Nu zouden deze kosten verdeelt kunnen worden onder de drie te fuseren gemeenten. Ik vrees echter dat de 13 raadsleden, nee zullen stellen tegen enigerlei voorstellen van dien aard. Wie weet ontstaat er wel ergens aanleiding om het toch niet te doen en anders is het ontstaan met dank aan de jaknikkers.

Marie

Is een tekort van 3 miljoen bij een fusie niet al erg genoeg ? Wat gaat dit “ideeën” theater weer kosten ? Gevalletje loze beloften en vage toezeggingen. Mijn idee hou op met deze belachelijke onzin.

de nachtboswachter

IK weet genoeg ik heb dit toneelstuk al eerder voorspelt.

henk h

laat de kringloop mooi op de Horst zitten of geef ze onderdak in de zoma,

de nachtboswachter

LATEN we gewoon bij ons eigen Groesbeeks blijven wat kopen we er voor we krijgen het toch al moeilijk met de schuld die we nu hebben wie zijn toch de bedenkers van al deze nonsens en dan de GVP die maken het nog erger als het al is de FABELTJES KRANT is er niks bij lees hier ook nooit iets over een andere partij als HANS PETERS dat is de man die nog iets doet voor ons mede inwoners van GROESBEEK.

kloeke

En laat ze lekker intressant doen…de gewone man hebben ze toch schijt aan.

www.hanspeters.eu

Beste henk h, ik heb hier omtrent al vragen gesteld hierover in juli. De gemeente geeft zelf het slechte voorbeeld. Ze laten de ZOMA staan vanwege Stadsregio verplichtingen en vanwege de crisis, om over de grond geen BTW te betalen bij een eventuele verkoop. De projectontwikkelaar op de Heikant lijkt niet hetzelfde te kunnen regelen. In Groesbeek is het klaarblijkelijk voor de gemeente wel crisis en voor de projectontwikkelaar niet.

blaag

hans heeft dit ook niet te maken met besluitvormingen van de gemeente t.o.v. de bebouwing op de heikant.
ik denk als er niet gesloopt wordt er schadeclaims komen,
en dat zal niet mis zijn denk ik.
maar wat is nu wijsheid …. ik weet het niet

www.hanspeters.eu
www.hanspeters.eu
Pagina 1 van 3 Dorpsplein 1 Postbus 20 T 14024 of E [email protected] BNG Banknr: 28.50.03.089 6562 AH Groesbeek 6560 AA Groesbeek 024 – 3996 111 I http://www.groesbeek.nl BTW Nr: 0014.79.209.B02 Geachte heer Peters, Bij brief van 31 juli 2013 stelt u 10 vragen inzake de kringloopwinkel die is gevestigd in de loodsen van Hofmans Vastgoed BV aan de Cranenburgsestraat te De Horst. Uw vragen hebben wij hieronder herhaald en vervolgens treft u onze reactie aan. 1. Het lijkt erop dat de kringloopwinkel Groesbeek moet verhuizen vanwege de sloop van de hallen van de firma Hofmans Vastgoedbeheer B.V. De kringloopwinkel… Lees meer »
Piet.

Politiek,komen jullie maar met iedeeen,dat kijken wij wel met de verkiezingen wie het uit mag voeren.

De Kuier.

De beste ideeen komen begin maart weer voorbij. Alaaf.

wpDiscuz