Mindfulness-training en juridisch spreekuur bij inloophuis

Op 29 oktober is er in het Inloophuis van Groesbeek een introductieavond over Mindfulness. Ervaar wat Mindfulness voor jou kan betekenen. De avond duurt van 19.30 tot 21.30 uur

De Mindfulness training geeft handvatten om op een andere manier in het leven te staan en je op een andere manier te verhouden tot je eigen gedachten en emoties. Mindfulness kan je helpen om ruimte te vinden in een wereld die overspoeld is door de kanker. Deze ruimte biedt de mogelijkheid om het “gewone” leven weer toe te laten en contact te maken met het hier-en-nu. Het huidige moment biedt, ondanks het moeilijke proces waar je doorheen gaat, ruimte om te leren en de dingen die je tegenkomt op een open manier tegemoet te treden. Zo krijg je weer vastere grond onder je voeten en kun je ook de mooie dingen van het leven weer makkelijker toelaten en ervaren. “Het zijn de kleine dingen die het doen” krijgt dan opnieuw betekenis.

Het effect van deze training is onderzocht bij mensen met kanker door de University of Calgary in Canada. Het volgen van een Mindfulness training bleek te leiden tot minder stress, minder depressieve klachten en minder slaapstoornissen.

Ietje Deutz, gespecialiseerd in Mindfulness, heeft een brede werkervaring als docent, coach, trainer en begeleider met volwassenen en jongeren die vastlopen in hun opleiding, werk of hun leven. Voortdurende relevante bij- en nascholing hebben haar, samen met haar opleidingen en haar persoonlijke levenservaring, toegerust met een brede voorraad instrumenten, waar ze dagelijks uit put.

Bel even (06-13321531 of 024-6759801) als je wilt komen, dan hoor je meteen of er nog plaats is.

Juridisch spreekuur

Op diezelfde dag kunt u tijdens de vrije inloop van 11:00 uur tot 12:30 uur voor al uw vragen op gebied van gezondheidsrecht ook bij het inloophuis terecht.

U kunt bij Karen Koller terecht voor vragen over de zorgverzekering & kanker, vergoedingen en het soort pakket. Maar ook andere juridische vragen zoals bijvoorbeeld arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht; hoe zit het met ziekte en re-integratie en rechten als werknemer?

Koller is jurist gezondheidszorg en mediator en zij heeft zelf kanker gehad. Koller is een open en onafhankelijk luisteraar met empathie vanuit haar eigen ervaringen.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 oktober, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

TABORHUIS DEKKERSWALD SCHRAPT DOOR BEZUINIGINGEN IN ZORGAANBOD.VRAAG MIJN AF HOE LANG BLIJFT HET INLOOPHUIS DAN NOG BESTAAN.

Zwarte Piet

@Nachtboswachter: je Caps blijft hangen.

Goed initiatief dat inloophuis. Maar ‘mindfulness’? Zweefgedoe als je het mij vraagt. Straks gaan patiënten nog geloven dat ze die vreselijke ziekte ‘weg kunnen denken’. Zo’n ziekte overwin je niet, die overleef je. Met dank aan wetenschap.

Realist

@Zwarte Piet, mindfulness geeft enkel handvatten om beter om te kunnen gaan met moeilijke zaken. Genezing wordt nergens ‘beloofd’. Het is echt geen oplichterij zoals bijvoorbeeld Derek Ogilvie of andere ‘glazenbolkijkerij’.

Oliedom

Mindfulness moet wel bij je passen, je kunt Oosterse wijsheden niet een op een kopieren naar ons. We hebben nu eenmaal een Germaanse cultuur of we het nu leuk vinden of niet.

de nachtboswachter

DEREK ogilvie en al die andere mensen die met andermans leed geld willen verdienen heb ik niks mee realist en oliedom heeft volkomen gelijk.

Eekhoorn

fijn om te weten.

wpDiscuz