[Update] Moties GL, VVD, CDA en VOLG over kringloop

GroenLinks zal het college van burgemeester en wethouders (B&W) tijdens het begrotingsdebat op 31 oktober 2013 middels een motie verzoeken om alles in het werk te stellen om de Groesbeekse kringloop voort te zetten. Dit alles tegen een haalbare huurvergoeding.

Het is al langer bekend dat de succesvolle kringloop op zoek is naar een nieuwe ruimte. De huidige locatie is het pand van Hofei aan de Cranenburgsestraat 160. Deze hallen moeten echter verdwijnen. DeGroesbeek.nl publiceerde in juli al een oproep voor een nieuwe ruimte. De meeste locaties zijn echter veel te duur voor de kringloop.

GroenLinks vindt dat de kringloop een duurzaam initiatief zonder winstoogmerk is, waarvan de eindopbrengst ten goede komt aan goede doelen in de omgeving van Groesbeek. De kringloop verdient volgens de partij dan ook een blijvende plaats binnen de gemeente Groesbeek. Volgens Frits Ankringa is er een samenwerking met bijvoorbeeld Pluryn mogelijk.

Het begrotingsdebat in Groesbeek is dit jaar op 31 oktober 2013. Deze raadsvergadering duurt enkele uren en begint om 16:00 uur. De sluiting zal naar verwachting rond 23:00 uur zijn. Verschillende partijen dienen tijdens deze avond moties en amendementen in. Vorig jaar waren dit er in totaal 24: 15 moties en 9 amendementen.

Update 28-10-2013, 11:35 uur
De VVD in Groesbeek steunt de motie ook. GroenLinks en VVD dienen nu vooralsnog samen de motie in. Het CDA dient donderdag een motie in waarin de partij aan het college vraagt of de sloop van een gedeelte van het complex niet uitgesteld kan worden. Met projectontwikkelaar Bons moeten er vervolgens nieuwe afspraken over de toekomstige ontwikkeling en exploitatie van het plangebied worden gemaakt.

Update 29-10-2013, 15:20 uur
Ondertussen is bekend geworden dat ook VOLG donderdag een motie voor de kringloop in zal dienen. De lokale coalitiepartij wil de sloop van de hallen met maximaal één jaar uit laten stellen.

Documenten begrotingsdebat 2013

Programmabegroting Groesbeek 2014 (.PDF-bestand).
Raadsvoorstel (B51) Programmabegroting Groesbeek 2014 (.PDF-bestand).
Programmabegroting Groesbeek 2014 afkortingenlijst (.PDF-bestand).
Agenda begrotingsbedat 2013.

Moties en amendementen begrotingsdebat 2013

Begrotingsdebat 2013: Motie GroenLinks Kringloopwinkel Groesbeek (.PDF-bestand).
Begrotingsdebat 2013: Motie CDA kruispunt Nieuweweg/Zevenheuvelenweg (.PDF-bestand).
Begrotingsdebat 2013: Motie CDA uitstel sloop Kringloop-hal (.PDF-bestand).
Begrotingsdebat 2013: Motie CDA inzet burgers met uitkering (.PDF-bestand).
Begrotingsdebat 2013: Motie Sociaal Groesbeek zelfstandigheid Wijnfeesten (.DOC-bestand).
Begrotingsdebat 2013: Motie Sociaal Groesbeek Inzamel Tempex blik melkpakken (.PDF-bestand).
Begrotingsdebat 2013: Motie Sociaal Groesbeek Buurtpreventie Groesbeek 2014 (.PDF-bestand).
Begrotingsdebat 2013: Motie Sociaal Groesbeek Bankjes toeristen (.PDF-bestand).
Begrotingsdebat 2013: Motie VOLG Zebrapad Breedeweg (.PDF-bestand).
Begrotingsdebat 2013: Motie VOLG Watertappunten (.PDF-bestand).
Begrotingsdebat 2013: Motie VOLG aanpassing groen oude en nieuwe Drul (.PDF-bestand).
Begrotingsdebat 2013: Motie VOLG openbaar groen Breedeweg (.PDF-bestand).
Begrotingsdebat 2013: Motie VOLG vervanging openbaar groen De Horst.
Begrotingsdebat 2013: Motie VOLG Kringloopwinkel (.PDF-bestand).
Begrotingsdebat 2013: Motie PvdA Armoedebeleid (.PDF-bestand).
Begrotingsdebat 2013: Motie PvdA kosten zwembad (.PDF-bestand).

Begrotingsdebat 2013: Amendement CDA inzet straatcoach (.PDF-bestand).
Begrotingsdebat 2013: Amendement VOLG restauratie beeld St. Willebrordus (.PDF-bestand).
Begrotingsdebat 2013: Amendement VOLG kunst en cultuur (.PDF-bestand).

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 oktober, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 30 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

BEN het niet vaak eens met GROENLINKS maar van deze ronden wel.hoe denk jij er over HANS PETERS.hoor ook graag jou mening omtrent dit onderwerp.

Zoma

De kringloop kan mooi in de Zoma in centrum .
De kunstenaar kan dan na kleiner verblijf of tussen de spullen zijn dingen uitstallen .
Daarbij aan kringloop hebben meer inwoners baad bij dan want er nu in zit .

pietjepuk

Inderdaad zo ma een hele mooie lokatie voor de kringloop

Oma van Magriet Engelsma

Liever niet.
Ik woon er presies tegenover.
Ik moet die drukte niet hebben voor mijn deur.

de nachtboswachter

SCHOONOORD Kerkstraat meschien een idee staat ook leeg zijn ook vrij groter ruimten aanwezig.

de nachtboswachter

OMA ENGELSMA dat doet de deur dicht het is toch voor een goede zaak.

Topper

GroenLinks wil kringloop Groesbeek behouden?!?!?!

Het zal er verdomme is bij moeten komen dat die linkse wezels hem NIET willen behouden?! Zo’n mooi iets als de Kringloop.. Dat ze er überhaupt over nadenken zeg, sjongejonge.

www.hanspeters.eu

Goed initiatief van GL maar en dan claim ik waarschijnlijk weer. Ik heb al vragen tot behoudt gesteld in Juli. Dat kunnen jullie onder die MUG ideeën zien in een eerdere reactie. Ik vind het goed dat ze ideeën slim jatten dan dat ze, ze niet bedenken. Dit komt vaker voor wij zijn socialist we kunnen delen.

de nachtboswachter

JA hans dat wist ik wel nou kunnen ze natuurlijk ook iets voor mijn doen tegen de masalebomenkap zijn de ene hand wast de andere.TOPPER helemaal mee eens.en laten ze zich gelijk in zetten tegen de GELDERSE ganzen die 34.000 per jaar afgeschoten moeten worden.men denkt zelfs aan vergassing daar hebben deze lieve ganzen niet om gevraagt.anders geef de boeren een alarmpistool dan kunnen ze de ganzen ook verjagen.

Geer

Toch mooi, die verbanden die hier gemaakt worden, van de kringloop naar ganzen. prachtig. ik hou ervan.

harry

Inderdaad wat hebben die ganzen nu weer te maken met kringloopwinkel groesbeek
Pfffffff

henk h

en dan ook maar naar de wijn, want als die 20000 euro subsidie nu eens niet besteed zou worden aan de wijnfeesten, maar in een lokatie gestopt wordt voor de kringloop dan zou het helemaal mooi zijn. En idd Sociaal Groesbeek heeft dit al eerder aangekaart en Frits denkt laat ik er ook maar mee komen. Maar voor Fritsje is het ook moeilijk om nee te zeggen tegen de wijnfeesten. Proost.

Truus G

Het moet niet gekker worden: de kringloop heeft straks geen onderkomen meer maar de carnavalswagens worden in ‘illegale’ nissenhutten gebouwd en dat vindt de gemeente goed….

kringloopfanaat

Niet voor je deur oma van….volgens mij zit er een straat tussen en voldoende parkeergelegenheid..en ja het centrum is nu eenmaal druk wonen!Dit is een super initiatief en de kringloop moet blijven!!! Bezuinig idd maar op andere onnozele dingen zoals idd de wijnfeesten.
20000 euro subsidie het is te gek voor woorden voor 1 weekend spiegeltentjes waar de gewone groesbeker hard aan voorbij rijd terwijl kringloop belang heeft voor mensen!

Zoma
veel reacties hier over de kringloop winkel . zoals ik al aangaf is in mijn opzicht de zoma beste pand er voor . namelijk dicht bij de winkels en centraal . Dat sommige mensen daar niet blij van worden oke . Maar waarom kwam u dan zelf in het centrum wonen dan ? Wat Groen Links betreft is beter goed gejat dan zelf bedacht zelf had ik deze party hoger ingeschat (maar met Hans Peters zijn ding te gaan lopen vind ik laag zeer laag ) Omdat je merkt dat Hans zijn Party beter idee heeft voor de inwoners vind… Lees meer »
Topper
@ Truus G: ‘Illegale nissenhutten’? Zou je dat even kunnen uitleggen? Volgens mij zit daar namelijk een overkoepelende officieel bij de KvK inschreven stichting boven van waaruit alles centraal, en in goed overleg met de geemente, word aangestuurd. Maargoed ik ben maar een simpele carnavalswagen bouwer dus heb er weinig verstand van. Verder; kan ik uit je opmerking concluderen dat de kringloopwinkel dan maar in een nissenhut moet komten te zitten? Dan ben je waarschijnlijk nog nooit in een dergelijke nissenhut geweest; Deze zijn oud, tochtig, vochtig en in de winter net zo koud als het vriesvakje in de koelkast… Lees meer »
de nachtboswachter

DE ZOMA is best een mooien plek maar zouden die kunstenaars dan meschien naar SCHOONOORDT kunnen.dan hoeven ze niet te gaan zeiken om dat ze weg moeten.gemeente denk snel mee.

Kruimeltje

Geer, van kringloop naar ganzen, bomenkap, wijnfeest, centrum.
Geweldige associaties in minder dan enkele bijdragen.
Ik mis nog herindeling, paus en zwarte piet.

de nachtboswachter

kruimeltje ik mis jou mening nog over kringloop en groenlinks

Kruimeltje

Nachtboswachter, zoals je weet ben ik erg voor een kringloop. Iedereen die zich daarvoor inzet steun ik. Dit los van politiek en politieke standpunten.
Persoonlijk vind ik het jammer dat te veel politici te vaak willen scoren op/met maatschappelijke onderwerpen.
Dankzij mij is…
Door onze partij is….
Die borstklopperij schiet bij mij vaak in het verkeerde keelgat.

wpDiscuz