Gespreksgroep voor nabestaanden van kankerpatiënten

“Eerst iets over mijzelf: Mijn naam is Mieke Hendriks, wonend sinds 1975 in Groesbeek.

Kort na het overlijden van mijn man kwam ik in contact met het K.W.F. Zij boden mij aan plaats te nemen in een gespreksgroep voor nabestaanden van kankerpatiënten. Ik dacht eerst: wat moet ik daar nu doen; het gaat toch goed met me? Maar door nieuwsgierigheid geprikkeld heb ik mij daarvoor toch maar opgegeven, wetende dat ik de drempel voor mij hoog vond: het was eng, onbekend, wat moet ik daar nou?

De bijeenkomsten waren zo opgebouwd zodat er iedere maand een ander onderwerp aan bod kwam. In totaal kwamen wij 12 keer bij elkaar. Je zult denken: 1x per maand; biedt dat voldoende ondersteuning? Zo dacht ik er toen ook over. Want je wil snel door je rouwproces heen; zo afschuwelijk, pijnlijk en verdrietig is het.

Het is een handreiking, een hulpmiddel. Maar snel door je rouwproces, dat gaat niet, daar was ik gauw achter. Want het gaat goed met je, dan weer slechter, een beetje beter, dan weer heel goed, minder goed enz .enz. Achteraf is het mijn ervaring dat 1x per maand uiteindelijk een hele fijne ondersteuning is; ik heb er erg veel aan gehad.

Enkele jaren daarna heb ik een cursus gevolgd om zelf nabestaanden van kankerpatiënten te begeleiden. Ik heb circa 10 groepen met heel veel voldoening begeleid.

Het lijkt mij fijn om bij voldoende belangstelling in ’t inloophuis in Groesbeek opnieuw groepen te gaan begeleiden.”

De start van deze groep is op donderdag 31 oktober 2013 om 19:30 uur. De avond duurt tot 22:00 uur. Voor meer informatie kunt u terecht op www.inloophuisgroesbeek.nl.

Inloophuis Groesbeek
Herwendaalseweg 24
6562AJ Groesbeek

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 oktober, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kruimeltje

Wat een mooi initiatief om elkaar op deze manier te helpen.
Steun ontvangen en bieden om door een zware tijd heen te komen.

wpDiscuz