[Foto’s] Beperkte belangstelling actie Zwarte Piet

Zo`n 40 mensen kwamen zaterdagmiddag naar het Goffertpark in Nijmegen voor een foto-actie. De actie was een initiatief van fotografe Connie van Leen naar aanleiding van de Zwarte Piet-discussie.


Actie voor Zwarte Piet. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Van Leen, werkzaam bij Leli Fotografie, had het idee om zaterdagmiddag zo veel mogelijk mensen, verkleed als Zwarte Piet, naar het Goffertpark in Nijmegen te krijgen. Daar werden de Pieten op de foto gezet. “Deze foto’s willen we aanbieden aan de Sint en zijn pieten wanneer zij in Nederland aankomen, zodat ze weten dat ze hier nog steeds van harte welkom zijn”, aldus Van Leen. Op Facebook bedankt zij iedereen die aanwezig was en de afgelopen dagen heeft geholpen. De actie is ook door diverse regionale en landelijke media opgepakt.

De discussie over “Zwarte Piet” zal niemand ontgaan zijn. Zowel in de media (zelfs internationaal) als op internet en in TV-programma’s komt het onderwerp aan bod. Op Facebook is dinsdag de pagina “Pietitie” geopend. De pagina heeft nu al meer dan 2 miljoen likes. Daarmee is het de snelst groeiende Facebookpagina ooit in Nederland.

Ook op het Malieveld in Den Haag is er zaterdagmiddag gedemonstreerd voor het behoud van Zwarte Piet. Enkele honderden mensen kwamen hier op af.


Foto’s met dank aan……… Piet.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 oktober, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Trotste mama

Hoi Piet

Ik zie dat je erg mooie foto’s van mijn kleine meid hebt gemaakt! Helaas kan ik ze niet kopieëren! Zou jij ze naar me toe kunnen mailen. Het gaat om t kleine Pietje.

Alvast bedankt een trotse mama

Oma van Magriet Engelsma

Top of flop.

Kruimeltje

Iedereen maakt zich er over druk, maar er iets voor doen, ho maar.
We belijden veel met de mond maar nog weinig met daden.
Complimenten voor degene die de moeite hebben genomen om te gaan.
Heb je mij al zien staan op de foto?

de nachtboswachter

JA je bent niks verandert alleen nu kennen ze je wel.kruimelpiet.

Piet.

De rechter heeft zwarte Piet NIET verboden ,vandaag vrijdag 8-11-13,was daar een rechtzaak over in Amsterdam.

wpDiscuz