CDA: “Straatcoach inzetten tegen jongerenoverlast”

Het Groesbeekse CDA wil een straatcoach in laten zetten om de jongerenoverlast in Groesbeek te bestrijden. De partij dient donderdag tijdens het begrotingsdebat een amendement hierover in.

Vorig jaar is er € 100.000,- (2x € 50.000,-) beschikbaar gesteld om de drugsproblemen in Groesbeek in de jaren 2013 en 2014 te bestrijden. Het geld wordt ingezet voor een preventieproject waar Stichting Welzijn Groesbeek (SWG) en Iriszorg bij betrokken zijn.

Het CDA stelt dat nu is gebleken dat een deel van de doelgroep uit jongeren bestaat die ook voor overlast in het openbaar zorgen. “Deze overlast dient adequaat bestreden te worden door daadwerkelijke handhaving”, aldus het CDA in het amendement. De grootste partij in Groesbeek is van mening dat er onvoldoende capaciteit voor handhaving is en vindt dat deze vorm van overlast aangepakt moet worden door mensen die er voor gekwalificeerd zijn.

De gemeente Nijmegen werkt ook met een straatcoach en de resultaten zijn positief. Het CDA wil dan ook dat de ervaring die de gemeente Nijmegen heeft opgedaan gebruikt wordt voor de inzet van een straatcoach in Groesbeek. Deze straatcoach zal nauw samenwerken met de wijkagent.

Straatcoaches hebben geen speciale bevoegdheden. Zij kennen de cultuur, spreken straattaal en durven de groepen die voor overlast zorgen ook aan te spreken. Straatcoaches zijn een aanvulling op de politie, het gemeentelijke toezicht en het jongerenwerk. Doorgaans is de straatcoach zelf ook een “hangjongere” geweest en weet daarom wat er leeft. Het zijn volwaardige beveiligingsmedewerkers die door de politie gescreend worden.

Moties en amendementen begrotingsdebat 2013

Begrotingsdebat 2013: Motie GroenLinks Kringloopwinkel Groesbeek (.PDF-bestand).
Begrotingsdebat 2013: Motie CDA kruispunt Nieuweweg/Zevenheuvelenweg (.PDF-bestand).
Begrotingsdebat 2013: Motie CDA uitstel sloop Kringloop-hal (.PDF-bestand).

Begrotingsdebat 2013: Amendement CDA inzet straatcoach (.PDF-bestand).

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl e.a

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 oktober, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Reggie

CDA moet toch beter weten met de “kennis uit de praktijk” binnen de gelederen. Handhaven is de enigste remedie, die geitenwollen sokken oplossingen kosten alleen maar geld.
Eekhoorn heeft er al twee laten zien, maar als je even verder zoekt zie je zo tientalen projecten die mislukt zijn, tegenover sporadisch een paar die wel werken. De doelgroep wordt nog niet warm of koud van dit soort initiatieven.

Hans1

Inderdaad, helpt geen ene moer.
Als ze er staan en overlast veroorzaken de brandweer laten uitrukken en de hogedrukspuit erop.
Ze staan tegenwoordig zelfs al te snuiven en te dealen achter de Carolusschool! Geen toezicht en te weinig verlichting. Zet daar dan lampen neer om het te voorkomen.
Een straatcoach veranderd daar helemaal niets aan. Zonde van het geld.

de nachtboswachter

WAT is de kennis van een straatcoach HBO opleiding theorie mooi praten en een goed salaris.en geen kennis van de straat.als je hier zetels mee moet winnen straks.REGGIE en EEKHOORN hebben volkomen gelijk.geef het geld wat dit gaat kosten aan de voedselbank.CDA denk voortaan beter naar om zetels binnen te halen.

henk h

Begin eens bij de bron ” de ouders ” ga eens praten met de ouders van de hang jeugd
gebruiker. Opvoeding is de basis. Voorlichting op de scholen, met de ouders erbij en de telefoons uitgeschakeld bij zoˋn bijeenkomst.

handy

@Henk, helemaal mee eens maar ja als de ouders nu zelf ook gebruiken wordt het lastig om hun kinderen het ook te verbieden.
Blijf voor meer blauw op straat en ook optreden, kan hier onze zg. bonnenschrijver hier niet bij optreden? ipv zielig in de blauwe zone bonnen uit te delen?

Bezorgde Groesbeker

Zo’n 35 jaar geleden werd er voor ongeveer 36 manjaren aan tijd besteed om zwartwerkers op te sporen in deze regio,het moet nu toch ook kunnen om iets meer tijd aan deze jongeren te besteden.

jantje.

Valt me op dat als er incidenten met drugs/drank in G.Beek zijn dat men er bar weinig tot niets over vermeld op de lokale site,s…je wil tenslotte toch ook al het nieuws uit je eigen dorp op de lokale site,s lezen…en vooral over het grootste probleem van G.Beek…
http://www.gelderlander.nl/regio/rijk-van-nijmegen/man-23-naar-ziekenhuis-na-gebruik-drugs-1.4069534?ref=category_header
http://www.gelderlander.nl/regio/rijk-van-nijmegen/viertal-slaat-wildplasser-in-elkaar-in-groesbeek-1.4070876
http://www.gelderlander.nl/regio/rijk-van-nijmegen/zorg-om-300-jeugdige-drugsverslaafden-in-groesbeek-1.4036271?ref=list_of_12_articles_and_more

jantje.

Zie geen reden voor ” Je reactie wacht op moderatie”

Kruimeltje

Waar blijft de reactie van SG?

Kruimeltje

Bezorgde Groesbekers: wil je dat woord ‘Zwart’ niet gebruiken.
Dat kan echt niet meer in deze tijd rondom Sinterklaas en zijn veelkleurige pieten.

Bezorgde Groesbeker

Kruimeltje,sorry,ik bedoelde dus gewoon Groesbekers.

wpDiscuz