Groesbeek zet in op Special Olympics 2016

De gemeente Groesbeek wil samen met de gemeenten Nijmegen en Wijchen de Special Olympics 2016 organiseren. Dit is maandag bekend geworden.

Special_Olympics_Nederland_SO

De Special Olympics is een nationaal sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. De wethouders Sport van Wijchen, Groesbeek en Nijmegen namen vandaag het positieve haalbaarheidsonderzoek van de Gelderse Sportfederatie (GSF) in ontvangst en starten de Bidprocedure.

Het haalbaarheidsonderzoek van de GSF wijst uit dat er in de regio veel enthousiasme, draagvlak en organiserend vermogen is om de Special Olympics tot een groot succes te maken. De zorginstellingen, sportvoorzieningen, vrijwilligersinzet en sportverenigingen zijn in onze regio uitstekend. Deze regio is bij uitstek geschikt om grote evenementen te ‘herbergen’.

Naar verwachting zullen in juni 2016 meer dan 2.000 sporters, 1.000 begeleiders en vele duizenden toeschouwers uit heel Nederland te gast zijn in de organiserende stad/regio. Het evenement duurt drie dagen. In april 2014 worden de zogeheten “Bidkandidaten” bezocht door de bidcommissie en een afvaardiging van Special Olympics. Twee maanden later, op 15 juni 2014, is de bekendmaking van de organisator 2016.

Met de Special Olympics en het 100-jarig bestaan van de Nijmeegse wandelvierdaagse introduceren Nijmegen, Groesbeek en Wijchen de Sportzomer 2016.

Voor meer informatie over de Special Olympics kunt u terecht op www.specialolympics.nl.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente NijmegenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 oktober, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
handy

Een nieuwe fusie op komst… ???

de nachtboswachter

OF in de MAAK.

Jannie

Hier zet ik op in.Beter als de wijn feesten nie dan?

de nachtboswachter

JANNIE en ik ook succes een goede zaak.

ikke

mooi initiatief! hoop dat het gaat lukken.

wpDiscuz