“Cliënten met psychische beperking naar Schoonoord”

Schoonoord wordt mogelijk gebruikt voor psychiatrische cliënten die een strafblad hebben. Dit heeft Sociaal Groesbeek vernomen. De partij heeft hier raadsvragen over gesteld, omdat buurtbewoners bezorgd zouden zijn.

Woensdag 29 augustus hebben de oorspronkelijke bewoners van Schoonoord in de Kerkstraat de gemeente Groesbeek verlaten en zijn zij verhuisd naar de nieuwbouw van Pluryn in Hatert -Nijmegen. Zij hebben een verstandelijke/lichamelijke beperking. Het gebouw staat nu leeg en zou door ex-gedetineerden, waarschijnlijk vrouwen, in gebruik worden genomen.

Een soortgelijk project in Groesbeek is Kemnade, ook onderdeel van Pluryn. Dit is een voorziening voor mensen die geïndiceerd zijn voor Zorgzwaartepakket (ZZP) VG7. Het zijn VG7-cliënten met een ‘plusje’. Die plus staat voor overlastgevend gedrag dat deze doelgroep in verschillende hoedanigheden kenmerkt en dat naast ontwikkelingsstoornissen vaak gebaseerd is op psychische en gedragsproblemen.

Buutbewoners zijn bezorgd. Sociaal Groesbeek vraagt het college of het bestemmingsplan nu moet worden aangepast en of men op de hoogte is van deze geruchten. Er wordt tevens gevraagd of omwonenden inspraakmogelijkheden hebben en hoe de veiligheid voor hen gegarandeerd wordt.

In Groesbeek is er de afgelopen maanden discussie ontstaan over een Centrum voor Psychisch Herstel (CPH). Dit is bedoeld voor mensen met een lichte psychische aandoening. Het centrum zou bij De Lubert worden gebouwd, maar daar zijn veel bezwaren tegen ingediend.

Raadsvragen Sociaal Groesbeek Schoonoord.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl e.a

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 oktober, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 19 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

GROESBEEK haalt de problemen zelf binnen.

oud medewerker Pluryn

Ik kan me de ongerustheid van de buurtbewoners wel voorstellen. Eerst was het de rust zelve met de cliënten van Schoonoord. Maar dit is een heel ander verhaal. Vraag maar eens aan de mensen die ervaring hebben met het huidige Kemnade. Deze cliënten moet je niet in het centrum van Groesbeek plaatsen. Maar op een afgelegen gesloten terrein zoals het Werkenrode of Muntberg terrein. Niet toestaan gemeente Groesbeek. En zeker de buurtbewoners inspraak geven.

Kwebbel

Het zal mij benieuwen wat hier gaat gebeuren. Weten we ook hoe het zal lopen bij de Lubert/CPH. Nu zegt de gemeente dat er geen zwaardere gevallen behandeld gaan worden bij de Lubert/CPH, maar als het straks gebeurt bij Schoonoord, zijn alle bezwaren tegen de komst van het CPH zeker gegrond. En dan, gaat de politiek dan alsnog akkoord met “het redden van het zwembad” op deze wijze??

truusje

Groesbeek wordt een monopoliegebied van Pluryn.Weten de bewoners van de muziekbuurt bij de voormalige Sionskerk wel dat die nieuwbouw ook bestemd is voor bewoners van Kemnade.
Ze bezuinigen op personeel van de vloer maar kopen alles op om te bouwen,waaraan? Zeker niet aan het welzijn van de bewoners en hun verzorgers!

de nachtboswachter
TRUUSJE dat heb je heel goed gezien.tentijden toe het nog GROESBEEKSE TEHUIZEN was.was het beter geregeld zowel voor bewoners als verpleegkundiger en de mensen die de boel schoonhouden.het is echt een monopolie aan het worden maar jaar elke bewoner brengt veel geld op.en de gemeente verdient er ook goed aan.terwijl veel zorgcentrums gesloten gaan worden.laat de gemeente eerst de problemen in ons mooien groesbeek op lossen.trouwens ik heb dit al eerde voorspeld.men heeft het over drugsproblemen drankproblemen en men haalt er meer problemen bij.vraag mijn af waneer ze wakker worden.HANS laat ze naar de kloten lopen.jij pakt het weer op… Lees meer »
groesbeek

het gebouw bij de mozartstraat is niet voor kemnade maar voor mensen van de bijenkorf die nu ook op het terrein van werkenrode wonen in de aparte gebouwen die gerenoveerd zouden worden
dus geen kemnade dit zijn heel andere mensen

De Groesbeekse Tehuizen, tegenwoordig is dit Pluryn zijn al heel lang verbonden met Groesbeek, maar met de nieuwe fusie moet het maar verdeelt worden over Berg en Dal, Millingen en Ubbergen.

Beste is dat de buurt juridische stappen gaat ondernemen. Weet niet of de gemeente het bestemmingsplan heeft gewijzigd??

Ik ben een buurtbewoner met kinderen, die het er niet bij laat zitten! Heb niet eens een brief ontvangen met deze uiterst onplezierige mededeling.

Erger nog !!! Ze zitten er al!!!

M aan de Rijn

Dag,
Het zou Pluryn sieren om zelf met de juiste info te komen.
Juist om al deze onzinnige opmerkingen uit de wereld te helpen.
Onrust is het laatste waar cliënten, medewerkers en dorpsgenoten op zitten te wachten!

de nachtboswachter

DE omwonende moeten toch als eerste in gelicht worden en M.AAN DE RIJN heeft wel gelijk PLURYN had dit kunnen doen maar de gemeente is ook schuldig hier aan en voor de politie brengt het ook meer werk met zich mee want als er iets is binnen dit soort instellingen moet de politie in grijpen en als iemand niet terug komt van proefverlof op de telex zetten het is ook geen geschikten plek hier voor het zal veel werk mee brengen voor GROESBEEK het zijn geen ZUSTERS VAN LIEFDE.

www.hanspeters.eu

Daarom heb ik ook deze vragen gesteld dan komt er eindelijk duidelijkheid.

Het moet niet gekker worden in Groesbeek. Dat de raad van Groesbeek hier niet van op de hoogte is. Het lijkt dat de raad er niet is voor de mensen van Groesbeek, maar alleen voor het geld dat pluryn inbrengt. Dat ze hier nu deze cliënten plaatsen, dat word een hoofdpijn zorg voor de raad. Dat deze cliënten moeten intrigeren is begrijpelijk, maar niet in buurtschappen. Kunnen ze daar brandje stichten, ik zie vaak de brandweer uit rukken naar de Mund berg waar deze cliënten zitten. Krijgen wij dat nu voor de kiezen, dit is wel beangstigend. En wat te… Lees meer »
willie

Willie pek, volg alstublieft een avondcursus Nederlands.

Een boze buurtbewoner
Ondernemers moeiten vele vergunningen aanvragen en kosten betalen.Plurijn heeft vele subsidies, waar de gemeente ook hun vruchten van plukken. Onlangs zijn de bewoners van de wissel en schoonoord verhuisd zonder enige vorm van communicatie werd dagen lang de zaak geblokkeerd. Met andere woorden Plurijn heeft een vrijbrief van de gemeente. Onlangs gesproken met teamleider; schoonoord zou worden gesloopt, nu komen echter er weer deze bewoners in, terwijl op werkenrode de voorzieningen en beveiliging erop is aangepast. Buurtbewoners zullen deze zaak aanhanging maken en forse schade claims leggen bij de Gemeente voor waarde vermindering op hun woning. Advocaten zijn reeds een… Lees meer »
kloeke

Zijn dit die “lichte” gevallen die straks in de lubert komen? Het maakt de heren geen donder uit als ze maar kunnen “graaien” en wij gewone burgers zijn de pineut!!! Vieze streken zijn het en je zal er maar wonen…is toch niet echt een heel fijn gevoel…ik woon vlakbij de lubert en krijg deze ellende ook..wie zijn hier verantwoordelijk voor???

Kruimeltje

Je zou maar client zijn en hulp nodig hebben, dan voel je je toch vreselijk welkom in Groesbeek.

kloeke

Dat heb je goed kruimeltje…ik hoef ze niet in mijn achtertuin….neem er 1 in huis als je met ze te doen hebt.er zijn prima plekken voor die mensen..munt berg bv….je moet ze niet midden in groesbeek plaatsen.maar dat boeit de hemeente geen hol natuurlijk want de meeste van de gemeente wonen hier niet en als ze er wonen een eind vandaan.

joost

JE zal er maar wonen met je kinderen… Mensen met een stoornis en strafblad… en dan wordt er nog niet gesproken over welke delicten? Komen er bv pedofielen wonen? Heb vernomen dat deze wel op Kemnade zitten???

wpDiscuz