Werken aan het visitekaartje van centrum Groesbeek

De werkzaamheden in de Dorpsstraat vorderen gestaag. De Mooksestraat die ook bij het centrum hoort is af. Het voetpad voor het gemeentehuis langs ligt er naar verwachting binnen twee weken.

Nu steken er op twee plaatsen luchtpijpen uit de grond, die straks zorgen voor voldoende zuurstof voor de linden die ook hier geplant worden. Daarna is de overkant aan de beurt, de zijde van het Marktterrein. De planning zegt dat alles half december klaar is, als er geen onverwachte tegenvallers zijn.

Gevels visitekaartje straatbeeld

Rond de vijftig centrumondernemers uit Groesbeek togen maandagavond 28 oktober richting gemeentehuis om bijgepraat te worden over het gevelplan dat de gemeente heeft opgesteld. Voor de Dorpsstraat en Pannenstraat is namelijk een beeldkwaliteitsplan gemaakt. Eén van de uitgangspunten hierin is het aanbrengen van kwaliteit en rust in de uitstraling van gevels en puien. Dan heeft Groesbeek straks een centrum dat niet alleen mooie nieuwe gebouwen heeft gekregen, maar ook een uitnodigend, samenhangend en verzorgd straatbeeld, een mooi visitekaartje!

Subsidieregeling

Al met kleine ingrepen kan een bedrijfs- of winkelgevel aangepast worden aan het gewenst totaalbeeld, zonder de eigenheid aan te tasten. Nieuwe zonwering, andere pui-elementen, neonlichtbakken veranderen bijvoorbeeld. Natuurlijk kost zo’n ingreep geld, en ondernemers hebben al te maken met een recessie. Daarom heeft de gemeente een subsidieregeling getroffen om het meedoen aantrekkelijker te maken, en de ontwerpkosten voor de gevelaanpassing neemt de gemeente ook voor haar rekening. De ondernemers hebben de informatie welwillend tot zich genomen, omdat ze de meerwaarde ervan zien. Elke ondernemer bekijkt nu wat voor hem haar nodig en mogelijk is, de gemeente helpt daar graag bij.

Meer informatie

Wilt u meer weten hierover, omdat u ook centrumondernemer bent en niet aanwezig was? Klik u dan Subsidie gevelplan. U kunt ook bellen of mailen met de heer E. de Gans, telefoon 024 3996174, [email protected]

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 november, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Oma van Magriet Engelsma

Nou, ik zou ook wel een subsidie willen voor het aanpassen van mijn voorgevel.

horst

Nou oma, neem contact op met een plastisch chirurg zou ik zeggen!

Bertus

Wellicht nog meer pijpen plaatsen, we hebben nog meer zuurstof nodig bij ‘ de linde(n).

de nachtboswachter

EEN zaak heeft het echt goed voor elkaar LEMONDE.

kloeke

Echt gezellig als sraks de helft leeg staat……

gruusbek

horst+1 😉

Nou oma, ik denk dat een plastisch chirurg weinig kan doen.
Ik denk eerder aan een steiger plaatsen.

wpDiscuz