Geef adresgegevens goed door

Veel mensen geven niet tijdig het juiste adres door aan hun gemeente. Toch is dit erg belangrijk. De persoonsgegevens die de gemeente van u heeft, worden gebruikt door ruim 600 overheidsorganisaties. Van de Belastingdienst tot de leerplichtambtenaar.

Zorgt u er dus voor dat uw gegevens kloppen. U voorkomt zo vervelende verrassingen: een te lage uitkering, een misgelopen erfenis, of een lange wachttijd bij het aanvragen van een paspoort.

Waarom is controle van gegevens belangrijk?

Overheidsorganisaties als de Belastingdienst en UWV gebruiken uw gegevens voor het berekenen van uw toeslagen en/of uw uitkering. De gemeente Groesbeek gebruikt uw gegevens bijvoorbeeld als u een parkeervergunning en of nieuw paspoort aanvraagt. Staat u niet goed geregistreerd? Dan ontvangt u misschien niet de uitkering of de toeslagen waar u recht op hebt. Of duurt een aanvraag van een paspoort of parkeervergunning een stuk langer.

Ook als u recht hebt op een erfenis, is het belangrijk om goed geregistreerd te staan bij de gemeente Groesbeek. Zo kan de notaris u makkelijk vinden. Voorkomt u dus dat u een erfenis misloopt en controleert u uw gegevens.

Hoe controleert u uw gegevens?

U controleert uw gegevens gemakkelijk en snel via www.mijn.overheid.nl. Als uw gegevens kloppen, gebruiken ook andere overheden uw juiste gegevens. U kunt inloggen op mijn.overheid.nl met uw DigiD. Heeft u geen DigiD? Registreert u zich dan eerst via www.digid.nl. Als uw gegevens niet kloppen, neemt u dan contact op met de gemeente Groesbeek.

Voor meer informatie kunt u ook terecht bij www.voorkomgedoe.nl

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente GroesbeekTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 november, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Foute link !

De link moet zijn mijn.overheid.nl !

wpDiscuz