Opnieuw 24-uurs marathon voor voedselbank

Op maandag 23 december 2013 zal er in het gemeentehuis van Groesbeek een radio marathon ten bate van de voedselbank plaatshebben. Deze duurt van 23 december 14:00 uur tot 24 december 14:00 uur.


De start van de eerste radio marathon. Dit jaar een vervolg! Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

Goed doel: voedselbank Groesbeek e.o

Het doel van deze marathon is om zoveel mogelijk voedsel in te zamelen voor de Groesbeekse voedselbank. Het gehele evenement zal live te beluisteren zijn op Omroep Groesbeek. Mensen hebben de mogelijkheid om op de 23e van 14:00 uur tot 22:00 uur voedsel in te leveren bij de hoofdingang van het gemeentehuis. De dag erna kan men van 08:00 uur tot 14:00 uur voedsel komen brengen.

Kerstmarkt

Bij dit evenement zal er op de maandag van 16:00 uur tot 20:00 uur een Kerstmarkt aanwezig zijn. Hier zijn zelf gemaakte dingen van de basisscholen in Groesbeek te koop. De opbrengst van deze kerstmarkt gaat ook naar de voedselbank.

Tweede marathon

Het is de tweede keer dat de makers van het jongerenprogramma “Lekker Live” (eerst Loco-Restyled) een marathon voor de voedselbank organiseren. Vorig jaar deden ze dit tijdens Oud en Nieuw. In totaal werden er bij deze actie zo`n 3000 producten en € 630,- ingezameld. Er werd ook veel speelgoed (150 items) afgeleverd. De presentatoren gaven toen aan dat zij “er geen minuut spijt van hebben gehad” en maakten al bekend dat ze aan een 2013-editie dachten.

Livestream

Deze marathon is te beluisteren op de volgende frequenties: 90.60 FM/105.10FM. Vorig jaar was er een webcam in de studio van Omroep Groesbeek. Het team van LekkerLive laat desgevraagd aan DeGroesbeek.nl weten dat er ook dit jaar opnieuw een webcam/livestream aanwezig is. Geïnteresseerden kunnen dus, evenals vorig jaar, online meekijken!

Facebook en website

Lekker Live is sinds maandagmiddag ook op Facebook te vinden. Het marathon-event staat daar ook op: Lekker Live OG. “Sinds enige tijd zijn we weer druk bezig met de voorbereidingen van ons evenement! iedereen die wil/kan helpen is welkom”, valt er te lezen. Ook heeft het team een website in de lucht: www.LekkerLive.tk.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 december, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Mooi net voor de kerst 🙂

de nachtboswachter

SUCCES en alle vrijwilligers die zich hier voor in zetten

Mariëtte

Ik blijf het schandalig vinden, in een van de rijkste landen van de wereld, een voedselbank? hoever kun je als land zinken? we moeten ons diep schamen!!!!

de nachtboswachter

ZO denk ik er ook over mariette.

Bezorgde Groesbeker

Mariëtte,je kunt als land zover zinken totdat iedereen naar de voedselbank en gaarkeukens loopt.

Whocares

Blijkbaar kunnen we zover zinken, en daarom ben ik ook blij dat de Voedselbank bestaat voor de mensen die het écht nodig hebben. Goede actie jongens!

Realist

Voor een aantal mensen zou leren omgaan met geld op lange termijn veel zinvoller zijn.

Kruimeltje

@realist, dat klinkt alsof het een keuze is om niets meer te hebben.
Volgens mij doe je met deze uitspraak veel mensen te kort.
Natuurlijk zullen er gevallen zijn waarbij mensen onverstandige keuzes hebben gemaakt, het merendeel komt veelal buiten hun schuld in de problemen.
In een geval is bijvoorbeeld een omgevallen bank de reden dat iemand bankroet is geraakt.

Realist

@Kruimeltje, daarom zeg ik ook ‘een aantal’. Er zijn echter wel degelijk mensen die ik niet graag €1000,- per week geef, omdat ze dan nog niet uitkomen. En ik bedoel juist dat die groep meer gebaat is bij budgetbeheersing.

wpDiscuz