Kringloop schenkt 1000 euro aan inloophuis

Twee weken geleden heeft het nieuwe inloophuis in Groesbeek 1000 euro mogen ontvangen van de Groesbeekse kringloopwinkel. Begin oktober overhandigde Hair en Beauty Studio Marc het inloophuis ook al een cheque van hetzelfde bedrag.

ballonnen_inloophuis_Groesbeek_DG1

Inloophuizen zijn financieel afhankelijk van donaties, giften, subsidies. Daarom zijn de mensen van Inloophuis Groesbeek ‘in wording’ heel blij met de onverwachte schenking van Kringloopwinkel Sint Michaël. Langzaam begint het Inloophuis bekend te raken en weet men de weg te vinden.

Doneer: Vriend van het inloophuis worden?

Vanuit het motto ‘met elkaar, voor elkaar’ hopen de vrijwilligers van het inloophuis dat veel mensen Inloophuis Groesbeek een blijvend bestaansrecht willen geven door vaste vriend te worden voor 2,50 euro per maand. Doet u mee? U kunt de stichting ook machtigen voor een hoger bedrag per maand of de keuze maken om jaarlijks een vast bedrag van uw rekening af te schrijven. Voor meer info: www.inloophuisgroesbeek.nl/onze-ondersteuners/vriend-worden

Maandprogramma november 2013

Hieronder treft u het maandprogramma van het inloophuis aan. LET OP: Het sterren/kristallen tekenen met Ria op 7 november is komen te vervallen. Dit wordt verschoven naar 21 november. De tijd blijft gewoon 14:00 uur.

maandprogramma_nov_inloophuis_Groesbeek_DG1
Maandprogramma november 2013. Klik op het plaatje voor een groter formaat!

Ervaring bezoeker inloophuis

“Het was mijn dochters idee om naar het inloophuis te gaan. In eerste instantie zag ik dit helemaal niet zitten, ik wilde er niet over praten met anderen. Maar mijn dochter bleef aandringen en uiteindelijk heb ik het toch een keer geprobeerd. De eerste keer had ik een gesprek met een van de gastvrouwen, die mij informatie gaf. Ik werd uitgenodigd om naar een lezing te komen. Dit vond ik heel spannend, ik vertelde alleen wat ik wilde vertellen en luisterde vooral. Daarna nam ik deel aan een cursus tekenen en inkleuren. Ik kende het niet, maar ik vond het heel fijn en ontspannend. Ik heb meteen alle spullen aangeschaft en ben er thuis mee aan de slag gegaan. Ik kom nu regelmatig langs bij het inloophuis. Zo heb ik laatst een film gezien met ervaringen van andere mensen die kanker (gehad) hebben. Ik herkende hier veel van en kon mijn eigen verhaal ook kwijt. Ik kan het echt iedereen aanraden. Je leert hier dingen waarvan je geen weet hebt dat je dat kan en wat het je kan bieden. Probeert het eens en kom gewoon een keer langs”, aldus een bezoeker van het inloophuis.

Men is al een tijd bezig om een volwaardig inloophuis in Groesbeek te realiseren. Een inloophuis biedt een prettige ontmoetingsruimte waar de koffie altijd klaar staat, en biedt hulp, begeleiding, activiteiten, contact en informatie aan patiënten, ex-patiënten, partners, kinderen, mantelzorgers en alle anderen die direct of indirect te maken hebben met kanker of een andere ernstige ziekte.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 november, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stom

Een mooi gebaar!!!

miep

Mooi toch als men elkaar zo kan helpen!
De kringloop is op zichzelf al zo een mooi idee,maar als je ziet wie ze in de loop van de tijd al met een bijdrage hebben kunnen verblijden!Super!

de nachtboswachter

ZOU mooi zijn als de kerk iets terug deed voor de kringloop en voedselbank het bisdom heeft 270 miljard geld achter de hand.ook voor de crisis in nederland.

Nachtboswachter:
je bent ook echt een achterlijk iemand he, wat heeft de kerk en die 270 miljard en nu weer mee te maken ? maak niet overal een probleem van!! ze moeten jou echt vast binden en ergens ver in het bos neer flikkeren.. weer een gevaar minder in groesbeek

angelique

Mooi initiatief,zal het zeker ondersteunen,en boswachter,ga eikels zoeken of neem wat mensen mee voor een natuurwandeling.
Probeer nieuwe initiatieven eens positief te benaderen,wordt je een heel ander mens van!

willie

angelique, toch vind ik dat nachtboswachter een punt heeft.

willie, kun je mij vertellen wat de kerk met een kringloopwinkel die geld schenkt te maken heeft ?

de nachtboswachter

WAT een moeilijke vragen stellers nou de kerk heeft een vermogen en sionsheuvel is verkocht het parochiehuis waar wij als inwoners voor betaald hebben.

nachtboswachter: dan is mij nog niet duidelijk wat het te maken heeft met de kringloop die 1000 euro schenkt. Als ik jou nu 10 euro geef, dan zou de kerk dit dus ook moeten doen ?

willie

Nou jan als ik zie wat die mensen moeten doen voor 1000 euro,dan vind ik het schandalig dat kerken miljarden op de bank hebben staan en geen flikker voor de mensen doen die naar de voedselbank moeten. of vind jij het prima dat kerken zoveel geld hebben.

ik zeg niet dat ik het prima vind, ik vraag naar de link ?
voor als nog snap ik niet wat het met elkaar te maken heeft.
nog een keer de vergelijking: als ik jou 10 euro geef moet de kerk dit dan ook doen ? ik werk ook voor die 10 euro ook 2,5 uur maar dat is toch niet te vergelijken met de kerk ? Er moet positief gekeken worden naar dit initiatief en er moet niet iedere keer zo’n vergelijkingen door de nachtboswachter gemaakt worden. Hij haalt alle positieve dingen naar beneden. Maar zelf een bijdrage leveren ho maar.

de nachtboswachter

IK zeg gewoon waar het op staat jan en willie een ding hebben alle geloven gemeen ze hebben geld zat en voor de arme onder ons mag de kerk best geld geven.270 MILJARD.KASSA.

Als die arme gewoon zouden werken, niet roken, niet drinken gewoon werken, ja nachtboswachter dat is voor jou ook onbekend, maar als ze dat zouden doen is het probleem opgelost.

wpDiscuz