Nieuw draisinegebouwtje aan de Stationsweg

De gemeente begint in november aan de bouw van een wachtruimte/kantoor met openbare toiletten. Dit nieuwe draisine-stationnetje wordt gebouwd nabij de markt en het huidige draisinestation in het centrum van Groesbeek en is geïnspireerd op het voormalige stationsgebouw in Groesbeek.

Draisine_station_Groesbeek_GG
Schets: impressie nieuw draisinegebouwtje. Afbeelding: Gemeente Groesbeek.

Het draisinegebouwtje zal dienst doen ten behoeve van de draisinen (fietslorries) op het spoor, dat loopt door het centrum van Groesbeek. Vanaf het station is het mogelijk om per fietslorrie vanuit Groesbeek te vertrekken naar Kranenburg en Kleef. Op het station kunnen bezoekers ook toeristische informatie in de vorm van folders e.d. krijgen.

Het gebouw bestaat straks uit een wachtruimte en een klein gedeelte waar de perronmeester zijn werkruimte heeft en waar kaartjes kunnen worden gekocht. Er komen ook twee openbare toiletten en er wordt ruimte geboden voor de stalling van enkele fietsen voor fietsverhuur. Naast het stationnetje wordt hoge begroeiing aangelegd.

Dat er openbare toiletten in het centrum van Groesbeek komen, is overigens een lang gekoesterde wens van het gemeentebestuur. Ook de organisatie van de draisine is enthousiast over de nieuwe huisvesting. Zij maken nu nog gebruik van een houten tuinhuisje, waarvan altijd duidelijk is geweest dat dit een tijdelijke situatie zou zijn.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente GroesbeekTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 november, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Dit woord zeker mooi 🙂

Mooi!

De Kuier.

Bied dit ook werkgelegenheid voor Groesbekers als dit klaar is. Ik denk zelf aan Breed medewerkers.

leuk initiatief 🙂

treintje

mooi toch

Millingenaar

Ah, “Groesbeek Centraal Station” 😀

Eerst oude station afbreken, nu weer een nieuwe plaatsen hahahahahaha wat een maffen.

kloeke

Ik had het mooi gevonden als ze het oude station van groesbeek een beetje nagemaakt hadden, beetje nostalgie…voor de rest een mooi ontwerp.

knilles

Ik ben het eens met kloeke, best wel een gemiste kans om niet het oude stationnetje na te bouwen.Het lijkt er een klein beetje op.

treffers 2

ben het jo eens. wat hadden we toch een mooi station nooit moeten afbreken maar ja de burger betaalt wel weer mee.

henk h
vooruit kijken, dat oude station was al tien keer afgebroken, stond toch gigatisch in de weg in het verkeersbeeld van nu. natuurlijk is het zonde dat zoˋn gebouw verdwijnt, maar meestal komt er iets moois voor terug, en dat is nu na jaren het geval. Wat ik dan zo op papier zie, wel en beetje een groot gebouw lijkt voor een draisine die niet het hele jaar gebruikt wordt. Al met al vooruit gang in het saaie centrum. Het begint allemaal mooier te worden en hopelijk blijven de Groesbekers in Groesbeek hun boodschappen doen en dat er veel buitenstaanders naar… Lees meer »
wpDiscuz