Sinterklaasintocht: verdacht rood pakketje gevonden

“Er is nieuws ontvangen uit Spanje”, vertelt burgemeester Harry Keereweer. “Via officiële weg ben ik op de hoogte gesteld dat Groesbeek zondag 17 november wordt bezocht door goedheiligman Sinterklaas en zijn trouwe pieten”.


Sint en Keereweer in 2012. Foto en rechten: MVS-advies.

Rood pakketje

Sinterklaas heeft bevestigd dat er meer dan voldoende snoepgoed is meegenomen uit Spanje om iedereen te trakteren op wat lekkers. Opmerkelijk zijn de signalen over een rood pakketje wat op verschillende plekken in Groesbeek is gezien. Vooralsnog heeft niemand een idee van wie dit pakketje is en waarom dit op verschillende bekende plaatsen is gesignaleerd. De politie is op de hoogte gesteld en houdt een oogje in het zeil. “Er gebeuren vaker onbegrijpelijke zaken rondom Sinterklaas, maar dit hebben we nog niet eerder meegemaakt”, vertelde de politie commissaris. Uiteraard volgt er meer informatie zodra dit bekend is.

Ontvangst en show

De Sint en zijn Pieten worden om 14:00 uur ontvangen in het gemeentehuis, waar Sinterklaas traditiegetrouw de kinderen zal toespreken vanaf het balkon aan het Dorpsplein. Na de officiële ontvangst zal het gevolg te voet verder gaan naar de HH Cosmas Damianus kerk, waar vanaf ongeveer 14:15 een spetterende kindershow is georganiseerd. Er wordt gegoocheld, gedanst en veel gezongen.

Na de show kunnen kinderen Sinterklaas begroeten en tekeningen of andere kunstwerken persoonlijk afgeven. Dit jaar is de opzet van de intocht wat gewijzigd. Naast een andere locatie zal Sinterklaas dit jaar niet te paard maar met het Wijntreintje worden ingereden. Alle kinderen, papa’s en de mama’s zijn uitgenodigd om dit spektakel mee te maken.

Route

Vanaf 13:30 wordt de volgende route afgelegd: Mooksebaan, Gooiseweg, om als eerste woonzorgcentrum De Meent te bezoeken. Na een korte dansdemonstratie zal de stoet tussen 13:45 en 14:00uur haar route vervolgen via Gooiseweg, Pannenstraat, Dorpsstraat om te eindigen op het Dorpsplein. Daarna richting de kerk via Dorpsstraat, Pannestraat.


In het centrum van Groesbeek wordt regelmatig een rood pakketje aangetroffen.

Laatste Sinterklaas nieuwtjes zijn te vinden op www.facebook.com/DorpspleinGroesbeek.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 november, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
treintje

spannend

De Kuier.

Gelukkig geen ZWARTE doos!

Iets voor de EOD ? Niemand is te vertrouwen tegenwoordig.

Kees

Na het gedoe over de Pieten dus nu een Sint zonder schimmel, dat moet de invloed zijn van de Partij van de Dieren. Sint nu met een treintje, hopelijk is dit dan de enige trein die op tijd rijdt, er liggen namelijk nog behoorlijk veel blaadjes

Nieuwe traditie, Sinterklaas in het wijntreintje!!! Kun je zien waar het geld van de gemeente naar toe gaat haha en ja sommers is failliet dus ook geen schimmel beschikbaar dit jaar

Henk

Traditie getrouw durven ze te zeggen, hier in groesbeek worden veel tradities gebroken zoals nu ook met Sinterklaas, die goedheiligman hoort zich traditiegetrouw te verplaatsen per boot of met zijn paard Americo, niet met een auto treintje traktor fiets of noem maar op, ik denk dat de mensen waar het paard van Sinterklaas verblijft hier met liefde en plezier aan mee zullen werken, tradities zijn er om in stand te houden, wees er zuinig op voor je het weet is het voorbij en dat zou jammer zijn, denk ook aan onze kleintjes.

henk h

Veel gedoe landelijk om de zwarte Piet, hopelijk heeft dit geen invloed op de kleintjes gehad. Spannende tijden voor de kinderen. Terwijl dat sommige grote mensen zich ergens in Duitsland vertoeven vanwege de 11 van de 11, vermaken de kinderen zich hier met st maarten en de wek-kel.
Nog maar afwachten wat er in dat rode pakketje zal zitten, als er maar geen MUG-gen inzitten.

www.hanspeters.eu

Mooi dat Sinterklaas naar Groesbeek komt. Mooi dar de zwarte pieten discussie op z’n eind loopt. Ik zou een nieuwe kunnen starten van hoort Sinterklaas in een katholieke kerk thuis, maar dat doe ik niet. Welkom in Groesbeek Sinterklaas

koos koets

Die hele pietenkwestie moeten we maar gauw vergeten en gewoon lekker onze schoen zetten.
Eigenlijk te gek voor woorden dat zoiets in Nederland kan,onbegrijpelijk,het is een KINDERfeest!!!!

De groene vinger

Je zou je als ouder moeten af vragen of dat je je kinderen in zo een ongekeurd en in zeer slechte staat van onderhoud Treintje wildt laten vervoeren.

Alles wat in nederland gebruik mag worden voor personenvervoer dient door de rdw gekeurt te zijn,en heeft dus ook een kenteken.

Dit apparaat maakt gebruik van de openbareweg,maar hoort hier niet!

Als het geval tegenmoet rijdt dan slingert het alle kanten op !

Alles is natuurlijk met goedkeuring van mensen zonder enige kennis van techniek en besef van risico

Frank

@ De Groene vinger, als je het artikel goed leest dan staat er dat enkel de Sint en Pieten in dat boemelding worden ingehaald, er staat nergens dat de kinderen in dat treintje worden vervoerd. Zo groot is dat treintje overigens niet, dus alle kinderen passen er sowieso niet in..

de nachtboswachter.

HET treintje mag helemaal niet op de weg komen FRANK wij moeten ook de auto apk gekeurd hebben de GROENE VINGER heeft gewoon gelijk levens gevaarlijk dat domme treintje als het snel moet af remmen ligt het laatste wagonentje op de lokomotief.?

De groene vinger

@frank bij vragen aan de wethouder Giesbers over deze kwestie gaf deze als antwoord dat het voertuig op een beperkt aantal wegen mag komen.

Een duidelijke motivatie zou Giesbers nog versturen,maar ook nu weer een toezegging zonder resultaat.

Als je op de site van Rdw gaat lezen en ook de Publicatie in de staatcourant leest dan kom je tot de conclusie dat hier het eea niet klopt !

de nachtboswachter.

GROENE vinger je heb helemaal gelijk maar ja het wijntreintje is heilig als je begrijpt wat ik bedoel.

*Pannenstraat
Edit redactie: Aangepast. Bedankt!

De buurman

Als dit college van bw hun verantwoordelijkheid opneemt dan haalt men dit treintje van de straat !

de nachtboswachter

DE BUURMAN is lang niet meer op de site geweest maar is goed op de hoogte van de verkeerswet.

piet

De mallenmolen in geruild voor de kerk
De schimmel ingeruild voor wijntreintje
De fanfare ingeruild voor ………

Tja dat weet ik ook niet,traditie,s zijn er om voort te laten bestaan,dacht ik zo
Veranderingen,zijn niet altijd verbeteringen

Maja zo denk ik

wpDiscuz