[Update / Foto’s] 50.000e passagier in de buurtbus

Buurtbusvereniging “Het Rijk van Nijmegen” mag binnenkort de 50.000e passagier van het jaar verwelkomen.


Smakelijk! Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

De buurtbus lijn 561, Wijchen-Overasselt-Malden, rijdt al 32 jaar. Sinds 2005 is de buurtbusvereniging uitgegroeid tot 5 buurtbuslijnen.

Dit zijn:
– Lijn 561 Wijchen-Overasselt-Malden;
– Lijn 562 Beek-Berg en Dal-Groesbeek- Malden;
– Lijn 563 Wijchen-Bergharen-Batenburg;
– Lijn 564 Groesbeek dorp-Station Molenhoek;
– Lijn 565 Wijchen- Beuningen.

Het aantal passagiers groeit gestaag. In de maand november, week 47, wordt de 50.000e passagier van dit jaar in een van de buurtbussen van de Buurtbusvereniging “Het Rijk van Nijmegen” verwacht. Het is een record, zoveel passagiers binnen één jaar en dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan.

Dankzij de 118 vrijwilligers van de buurtbusvereniging is het mogelijk geworden dat deze mijlpaal in het plaatselijk openbaar vervoer wordt bereikt.

Update 18-11-2013, 15:30 uur
Woensdag is het zo ver. Dan stapt de 50.000e passagier van het jaar in de buurtbus. Dit meldt de voorzitter van de buurtbusvereniging ons. Het heuglijke feit wordt woensdagmiddag om 16:00 uur in de hal van het gemeentehuis gevierd. De passagier wordt dan in het zonnetje gezet.

Update 20-11-2013, 20:05 uur
De 50.000e passagier is mevrouw Rabi Mama Shaibou, die met haar dochter op de Stekkenberg opstapte om haar zoon op te halen. Ze had tijd tot zes uur en dan moest ze bij haar zoon zijn. Daarom werd ze voor die tijd naar haar bestemming gebracht, nadat ze uitgebreid in de bloemetjes werd gezet en door diverse media werd geïnterviewd.

Van diverse instanties die met deze bussen van doen hebben kregen ze cadeaus. Alle vrijwillige chauffeurs waren op het gemeentehuis van Groesbeek aanwezig waar ze door Tom Weber (voorzitter buurtbusvereniging) werden toegesproken. Ook de vrijwilligers kregen een cadeau in de vorm van twee bioscoopkaartjes per chauffeur. Het glas werd geheven op dit heugelijke feit.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 november, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 20 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Mike

Goed initiatief

piet

Vooral doorgaan,toppie

piet

Diegene die die rodeduimpjes aanklikt,heeft/hoeft zeker nooit gebruik te maken van de buurtbus
Dan ben jij maar blij
Maar diegene die er wel gebruik van moeten,en kunnen maken
Zijn heel blij met het busje
Busje komt zo,busje komt zo

busje komt zo

proficiat….!!!
zullen we even samen rekenen.:
5 buslijnen – samen 110 ritten per dag
5 dagen in de week: 550 ritten.
47 weken = 25.850 ritten

50.000 passagiers, een record !!!
net 2 passgiers vervoerd per rit.
nogmaals… proficiat …. een geweldig resultaat.

stekkenberger

Hoe kom jij aan die 110 ritten per dag.

busje komt zo

even op de website van breng kijken.. dienstregeling….. 5 lijnen……22 ritten per dag ….. per lijn

de nachtboswachter.

LAAT de gemeente de vrijwilligers in het zonnetje zetten

ene bruukse

@ busje komt zo,Het gaat hier over de buurtbus tel jij de regulieren buslijn ook mee wel even neutraal blijven denken anders komt het busje voor jou binnenkort ook.

busje komt zo

@ene bruukse.
Je moet even goed het stuk hierboven lezen.
wat staat er ?:
Buurtbusvereniging “Het Rijk van Nijmegen” mag binnenkort de 50.000e passagier van het jaar verwelkomen. Sinds 2005 is de buurtbusvereniging uitgegroeid tot 5 buurtbuslijnen.

Dit zijn:
– Lijn 561 Wijchen-Overasselt-Malden;
– Lijn 562 Beek-Berg en Dal-Groesbeek- Malden;
– Lijn 563 Wijchen-Bergharen-Batenburg;
– Lijn 564 Groesbeek dorp-Station Molenhoek;
– Lijn 565 Wijchen- Beuningen.

we hebben het hier dus “de buurtbusvereniging”.
Die vereniging heeft 50.000 passgiers vervoerd.
En…. deze vereniging heeft opgeteld 5 lijnen.
nogmaals GOED LEZEN !!!

wielie

zo busje komt zo school gehad zo te zien waarom zo negatief wees blij dat mensen op leeftijd nog ergens kunnen komen succes met je goed lezen bruukse ge het geliek vur sommige mot ut buske host komme

busje komt zo

@Wiellie… Ja, ..ik wel

ik gebruik de buurtbus

busje komt zo Ik hoop als jij het busje nodig hebt dat ze doorrijden, lelijke zeikerd dat je er bent,het is allemaal vrijwilligerswerk ,er zijn veel mensen die het moeilijk hebben en die dankzij dat busje voor een kleine bijdrage nog ergens naartoe kunnen,in de buurtbus zitten meestal oudere mensen,maar dat interesseert jou niks,als jij je gelijkt maar kunt halen dat is voor jou het belangrijks.

busje komt zo

@ik gebruik de buurtbus
Ik ben blij dat ouderen en armlastigen gebruik kunnen maken van de buurtbus. Heb ook niets anders beweerd. Maar om nu net te doen alsof het een geweldig succes is lijkt mij gezien de werkelijke cijfers zwaar overdreven. Met nog geen 2 passagiers per rit zeg ik: “hou jezelf voor de gek”

de nachtboswachter

de bewoners die in het bosgebied wonen maken veel gebruik van het busje zie het busje haast elke dag en soms zit het ook vol bij het zweefvliegveld is ook een halte dus er word veel gebruik van gemaakt zowel richting malden als groesbeek er zijn ook huisvrouwen die gaan winkelen in malden en met het busje terug gaan richting groesbeek trouwens malden heeft ook een mooi overdekt winkelcentrum en meer keus als groesbeek.

de nachtboswachter

ALLEMAAL GEFELICITEERD vooral alle vrijwilligers die er steeds voor de mensen klaar staan.

Mooi 🙂

Topper
Het is toch niet te geloven? Moet nu echt werkelijk ieder bericht omgetoverd worden in een zeik, zeur en zannik discussie? Zijn we dit onderhand niet een beetje moe? Kunnen we niet eens het nieuwsberichtje lezen en dneken, goh wat leuk? En het dan daarbij laten? En voordat er weer een hoop dom commentaar komt; ik zeur nu niet, ik stel enkele vragen. Kan me best voorstellen dat mensen er moe van worden, terwijl dat toch zeer jammer is; degroesbeek.nl is een leuk medium om een beetje op de hoogte te blijven van wat er gebeurt in Groesbeek, dat leuke… Lees meer »
Piet.

Topper,Toppie!!!!!!!{:)

ijsbeer

hmm, zo te zien word je van buurtbusrijden grijs en kalend….
Hulde aan alle chauffeurs en andere vrijwilligers die dit goede initiatief mogelijk maken!

Goed bezig vrijwilligers 🙂

wpDiscuz