Lezing Ronald Giphart in bibliotheek

Op vrijdag 22 november verzorgt de schrijver Ronald Giphart een lezing in bibliotheek Groesbeek.

Ronald Giphart werd op 17 december 1965 geboren te Dordrecht. Hij verhuisde in 1987 naar Utrecht, waar hij Nederlands ging studeren. Na drie jaar brak hij zijn studie af omdat hij een roman wilde schrijven. Tijdens zijn werk als nachtportier begon hij te schrijven. Ronald Giphart (1965) debuteerde met het boek ‘Ik ook van jou’. Daarna volgden romans als ‘Giph’, ‘Phileine zegt sorry’, ‘Ik omhels je met duizend armen’ en ‘Troost’. Veel van zijn romans zijn ook verfilmd.
Giphart, die als schrijver van verhalen eerder groot succes genoot met ‘Het feest der liefde’ en het Boekenweekgeschenk 2003 ‘Gala’, heeft bewezen niet alleen als romancier tot de top van de Nederlandse literatuur te horen, maar ook als schrijver van kort proza. Zijn laatst verschenen boek is ‘De wake’ uit 2012.

De lezing van Ronald Giphart begint om 20.00 in de foyer van de Mallemolen; kaartjes zijn te koop voor € 5,- aan de informatiebalie van de bibliotheek. Niet-leden betalen € 7,50.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 november, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kruimeltje

Dat gaat storm lopen. Snel kaartjes kopen voordat alles uitverkocht is. Gekkenhuis wordt het met Ronald.

Oma van Magriet Engelsma

Als ik er om moet vechten om binnen te komen pas ik.

wpDiscuz