Onduidelijkheid over toekomst De Mallemolen

Over de toekomst van De Mallemolen blijft nog veel onduidelijkheid bestaan. Dit blijkt uit een informatienota aan de raad.

In september is er een themabijeenkomst gehouden om over de toekomst van het cultureel centrum te praten. Hier werd onder andere gesproken over het verbeteren van de functionaliteit van De Mallemolen. Daar waren PvdA, CDA en VVD voorstander van. Sloop van het pand was volgens de gehele Groesbeekse raad geen optie.

De lokale politieke partijen Groesbeekse Volkspartij (GVP) en Voor Openheid en een Leefbaar Groesbeek (VOLG) twijfelen over de noodzaak om De Mallemolen in zijn huidige functie te behouden. Het CDA, GroenLinks en de VVD zijn van mening dat sociaal cultureel werk in het centrum van Groesbeek van belang is. Over de precieze invulling daarvan is nog niet veel duidelijk.

Het college kan naar aanleiding van deze bijeenkomst niet met een voorstel komen dat raadsbreed wordt gedragen. “Wij zullen op korte termijn niet met een voorstel komen over de toekomst van de Mallemolen, omdat wij in de themabijeenkomst daarover op 12 september onvoldoende richting hebben gekregen dat kan rekenen op voldoende draagvlak in de raad”, aldus het college.

De toekomst van de Mallemolen wordt nu na de MUG-herindeling weer besproken. Er kan vanaf 2015 in samenhang met beheervraagstukken bij de andere gemeentelijke accommodaties naar een oplossing worden gestreefd. Als gevolg van deze keuze wordt met de huidige beheerder van de Mallemolen een 2 jarig contract afgesloten voor 2014 en 2015.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 november, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 14 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De groene vinger

Gewwoon een fijene anterieure overeenkomst afsluiten dat dit in jaren van lengte blijft bestaan !

Ten slote geeft thijssen dit ook aan een stelletje azijnboeren waar slechts een beperkt aantal mensen uit groesbeek iets mee heeft ook zo maar Euro,s

Kruimeltje

Groene vinger: die laatste had je niet meer moeten drinken

knilles

De groene vinger heeft op zich wel gelijk maar die wijnboeren zorgen voor dat geld dan ook wel voor een 3-daags feestje waar iedereen heen mag, als je dat niet doet, eigen keus. Je hoeft er niets mee te hebben.In de Mallemolen gebeurt qua cultuur helemaal niks. Zo’n mooi, functioneel gebouw wat daar maar een beetje leeg staat.Geef subsidie en leg de exploitant eisen op. Niet te veel gevraagd. En Kruimeltje heeft ook gelijk.

randje - 16

sluiten dat ding en repetitie ruimte voor de kels,
van maken. {dan horen wij die ook niet meer}

www.hanspeters.eu
Ik ben tegen sluiting van de Mallemolen. Er is een beetje een vreemde discussie gaande. Het zwembad geven we weg voor een symbolische euro, daar geven we nog 1,8 miljoen op toe. De Baon laten we na realisatie van het voorzieningenhart leeg staan. (ja ik heb voor het voorzieningenhart gestemd) We creëren dependances voor de bieb en verlagen de subsidie op de gebruikers van de Mallemolen die dan weglopen. Vervolgens vinden we Huub te weinig resultaat boeken en komt deze met voorstellen zoals koffietafels, feestjes etc. Dan begint de Groesbeekse horeca wel of niet terecht te piepen? Dan komt er… Lees meer »
knilles

Wat is het verschil ?

www.hanspeters.eu

Een kultuurhuus is wat breder van opzet knilis en klinkt wat sjieker

Pieter-Jan

Prima Hans,
Cultuur verdient een belangrijkere plek binnen onze gemeenschap.
Cultuur bestaat volgens de huidige coalitie uit voetbal, bierdrinken, 1 keer per jaar wijn,kermis en carnaval.
Stimulering in andere richtingen is zeker welkom. De mallemolen is dan HET VERTREKPUNT.
In deze tijd van crisis is het een juiste aanreiking aan de Groesbeeks samenleving.

knilles

Inderdaad Pieter-Jan, er moet toch meer zijn dan dat wat jij schetst. Er zijn wel degelijk cultuurliefhebbers, die gaan denk ik naar Malden.Als het dan Kulturhuus moet heten moet dat maar. Oude wijn in nieuwe zakken, dat wel.

www.hanspeters.eu
Er is in de Mallemolen nu al een en ander aan cultuur en anders te doen. Zoals schaken , dammen, ballet, jazzballet, muzieklessen, gym voor ouderen, repetities van diverse koren, bridgen, ontmoetingsmiddagen en avonden van kbo, kvo, en andere verenigingen. Dansavonden en vergaderingen van vele groesbeekse verenigingen, carnaval en politiek zoals de tafel van twee. In feite is het al een soort van Kultuurhuus maar maken ze het ook de huidige eigenaar Martijn moeilijk, met de nieuwe subsidieregels en met het gedoe rond het Vossenhol waar zelfs een blinde kon zien dat dit niet haalbaar was. Hadden ze de onderzoeksgelden… Lees meer »
Probleem is dat er geen beheerder wordt aangesteld met een sociaal-culturele visie. met alle respect voor de huidige beheerder, maar om sociaal-cultureel werk op te zetten heb je daar mensen nodig die daar voor hebben geleerd. Dat is meer dan alleen maar zorgen voor de ruimtes en huurders! De Mallemolen blijft nu een onduidelijk iets met diverse huurders die dat soort activiteiten volledig op eigen conto doen en niet in samenhang. Bovendien is de tent de helft van de tijd niet geopend en is het volstrekt onduidelijk wanneer ik er wel of niet terecht kan voor een kop koffie met… Lees meer »
de nachtboswachter

ALLEMAAL ZEIKEN maar huub doet het goed en is altijd vriendelijk laat de gemeente huub maar steunen.en laten ze hem maar eens in het zonnetje zetten.

Jan Norp
H. slaat waarschijnlijk de spijker op de kop. Tot het tijdstip dat toenmalige wethouder Jan Poelen De Mallemolen weghaalde bij de SWG (Stichting Welzijn Groesbeek) en Huub Arents de eerste commerciële uitbater werd, was Matje Thijssen de beheerder en Dick Terwolde van het SWG de man met de sociaal-culturele taak. Er moest toen wel veel gemeentegeld bij, maar ik heb als vrijwillige hulp van Dick in die tijd De Mallemolen ervaren als de HUISKAMER VAN GROESBEEK. De SWG ging (uit ongenoegen) allerlei activiteiten overbrengen naar de eigen accommodaties De Baon en de Körf en andere gebouwen zoals De Meent. Gevolg… Lees meer »
www.hanspeters.eu

Nachtboswachter Huub is geen beheerder meer die is met pensioen.

wpDiscuz