Informatieavond en inloopdag buurtbewoners Schoonoord

Zaterdag 7 december organiseert Pluryn bij Schoonoord aan de Kerkstraat een inloopdag voor buurtbewoners. Dit geldt als vervolg op de informatieavond die voor maandag 25 november van 19:00 uur tot 21:00 uur in De Mallemolen op het programma staat.

Zoals eerder in de media was te lezen, krijgt het voormalige Schoonoord nieuwe bewoners. Buurtbewoners zijn daar bezorgd over. Met ingang van 1 december vestigt Pluryn hier een groep van negen jongvolwassenen. Zij kregen bij Kemnade aan de Nijmeegsebaan een intensieve begeleiding en zijn toe aan een volgende stap. Zij worden in de nieuwe voorziening begeleid naar deelname aan de samenleving. De nieuwe bewoners krijgen 24 uur professionele begeleiding.

Eerder bood Schoonoord onderdak aan ouderen met een verstandelijke handicap en geriatrische klachten. Die bewoners zijn eind augustus verhuisd naar nieuwbouw in de Nijmeegse wijk Hatert. Sindsdien staat het gebouw van Pluryn leeg. Na een lichte verbouwing is het pand op 1 december klaar voor de nieuwe bewoners.

Buurtbewoners krijgen tijdens de informatieavond op 25 november in De Mallemolen al de gelegenheid vragen te stellen. Op 7 december kunnen zij dan bij Schoonoord een kijkje nemen en ook daar met Pluryn in gesprek gaan. De inloopdag bij Schoonoord duurt van 10.00 tot 14.00 uur.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 november, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

KOMEN ze wel laat mee zonder dat de Buurtbewoners er over in gelicht waren.en de plannen staan vast maar ze mogen nog wel vragen stellen.RAAR MAAR WAAR.

horst

Nachtboswachter, reageer weer eens niet zo dom! Lees nog eens na wat Marcel van Schaik over de nieuwe bewoners zegt. Het is een klein groepje dat 24 uur per dag wordt begeleid. Niemand heeft hier last van: het zijn toch geen verslaafden of criminelen? De buurtbewoners zijn wel dégelijk ingelicht. En ja… de plannen staan vast. So what? Moeten ze dan de nachtboswachter om toestemming vragen? Wees blij dat deze mensen met een verstandelijke beperking zo ver zijn gevorderd in begeleiding dat ze redelijk zelfstandig kunnen functioneren!

de nachtboswachter

HORST het stond ook in de krant.

horst

Nou dan? Waarom zeg je dan dat de buurtbewoners niet waren ingelicht?

buurtbewoner
@horst: u weet er helaas net zo weinig van als wij hier in de buurt. Ik vermoed dat het wel degelijk mensen zijn die al in aanraking zijn gekomen met justitie. Er is in Nederland een groep veelplegers die een verstandelijke beperking heeft en mede daardoor steeds opnieuw de fout ingaat. Wat is het voortraject geweest van de clienten die op Schoonoord gaan wonen? Deze en andere vragen zullen we zeker a.s. maandagavond voorleggen aan Marcel van Schaik die inderdaad wel iets heeft gezegd over de nieuwe bewoners, maar ook heel veel dingen niet. En die dingen willen we juist… Lees meer »
www.hanspeters.eu

Ik weet dat de buurtbewoner gelijk heeft. De vraag is en daarover heb ik mijn twijfels is de buurt daarna voldoende geïnformeerd, zijn ze voldoende gerust gesteld? En wat doet de burgemeester indien de openbare orde en veiligheid in het geding komt? Ik weet het allemaal niet, maar ben wel blij met de informatieavond. En wat was er gebeurd indien er geen schriftelijke vragen waren gesteld?

de nachtboswachter
DE groep die hier komen zijn voor die tijd in groot eemhaus geweest of in een inrichting van justitie om dat het ergers anders niet ging van schaik weet dat ook wel maar doet of zijn neus bloed.geld is de hooftzaak en de gemeente groesbeek speelt mee.deze jongeren zaten voor heen ook in het poortje in groningen of in een crisis opvang.ik vindt het wel goed dat deze jongeren geholpen worden alleen de plek is zeker niet geschikt ze zijn ook heel makkelijk te beinvloeden de tijd zal het leren alles is al klaar voor deze jongeren en hans wat… Lees meer »
wpDiscuz