Bibliotheek Groesbeek krijgt goede rapportcijfers

In oktober heeft Bibliotheek Groesbeek een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Maar liefst 688 personen hebben deelgenomen aan dit onderzoek. Inmiddels zijn de resultaten bekend en is men tevreden met de uitslag.

De leden bezoeken de bibliotheek vooral voor het lenen van boeken, films en om kinderen te stimuleren tot lezen. Bijna 90% van de leden verwacht ook volgend jaar lid te zijn van de bibliotheek. Het personeel wordt beoordeeld als zeer vriendelijk, behulpzaam en deskundig. Wel vindt men dat het personeel beter herkenbaar kan zijn. De bibliotheekmedewerkers zijn vooral een duidelijk aanspreekpunt voor vragen en bieden hulp bij het zoeken van boeken en media. De gemiddelde waardering voor het personeel is het cijfer 8.

T.a.v. de dienstverlening wil men vooral een actueel aanbod van romans, informatieve boeken, tijdschriften en leesvorderingsproducten voor kinderen. Ook voor de dienstverlening geeft men het rapportcijfer 8. 93% van de leden vindt dat de bibliotheek er netjes en opgeruimd uitziet. Slechts 25% vindt dat de toiletten goed bereikbaar zijn. Ook de parkeermogelijkheden bij de bibliotheek scoren laag.

Een uitgesproken mening heeft men over de toekomst van de bibliotheek: 94% van de leden vindt dat de bibliotheek een basisvoorziening is en 98% vindt dat de bibliotheek betaalbaar moet blijven voor mensen met een klein inkomen. Slechts 1,7% vindt dat de bibliotheek in de toekomst geen bestaansrecht meer heeft. Over de openingstijden van de bibliotheek zijn de meningen verdeeld. Deze krijgt gemiddeld het rapportcijfer 7. De zelfservice in de bibliotheek scoort hoog.

In het onderzoek werden, naast allerlei positieve zaken ook opmerkingen gemaakt over de producten en de dienstverlening . We nemen de opmerkingen serieus. Zo willen we de openingstijden van de bibliotheek volgend jaar verruimen met minimaal 4 uren. We gaan onder de leden peilen op welke dagen de openingstijden het best kunnen worden verruimd.

De volledige uitslag van het klanttevredenheidsonderzoek is te lezen op de website van de bibliotheek.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 november, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

mooi succes

Kruimeltje

Hebben we al eens uitgerekend wat de verstrekte subsidie is, gedeeld door deze 688 geënquêteerden?
Voor dat geld kan elk lid net zoveel boeken KOPEN bij bol.com als hij wil.

wpDiscuz