[Update 3] Plan CPH: besluit bestemmingsplan uitgesteld

De Groesbeekse gemeenteraad zal het bestemmingsplan “De Lubert” vanavond (donderdagavond) niet vaststellen. De reden daarvoor is dat GGZ Oost Brabant haar rechten en verplichtingen uit de overeenkomst wil overdragen aan een derde, nog onbekende, partij.

De GGZ heeft begin november bij de gemeente Groesbeek bekend gemaakt dat zij de rechten en verplichtingen wil overdragen. Dit is, op grond van de samenwerkingsovereenkomst, mogelijk. De nakoming van de verplichtingen uit de overeenkomst moet dan wel voldoende verzekerd zijn, ten gunste van de gemeente welteverstaan. Dit is volgens het college na enkele gesprekken nog niet het geval, waardoor het volgens burgemeester en wethouders beter is om het bestemmingsplan vooralsnog niet vast te stellen.

De carrouselvergadering die voor vanavond 19:00 uur gepland staat, gaat gewoon door. Meer dan 100 mensen hebben een zienswijze ingediend en zijn voor deze avond uitgenodigd. Het voorstel wordt nu aangemerkt als een zogeheten A-stuk. Indieners van een zienswijze kunnen alsnog in gesprek gaan met de raad om van gedachten te wisselen. Wethouder Sjaak Thijssen zal nader toelichten wat het verzoek van de GGZ precies inhoudt en wat het standpunt van het college hierin is.

Er is veel discussie over de komst van een Centrum voor Psychisch Herstel (CPH) bij zwembad De Lubert in Groesbeek. Bezwaarmakers stuurden eerder een open brief naar de gemeenteraad waarin men aangaf dat Groesbeek tegen het bestemmingsplan moet stemmen. Andere bezwaarmakers hebben een klacht ingediend bij de Europese Commissie. Zij zijn van mening dat Groesbeek zich schuldig heeft gemaakt aan het toekennen van ongeoorloofde staatssteun. Het zou om zo`n 5 miljoen euro gaan.

Update 28 november 2013, 12:30 uur
Een ieder die vanavond bij de vergadering aanwezig is, is uitgenodigd om na de vergadering naar De Mallemolen te gaan. Daar kunnen voor- en tegenstanders terecht om onder het genot van een kopje koffie of een borrel even na te praten over de carrouselbehandeling. Vanaf 20:00 uur is De Mallemolen voor deze gelegenheid geopend.

Bezwaarmakers laten aan DeGroesbeek.nl weten verbijsterd te zijn over de gang van zaken. Zij willen weten wie de derde partij is en hoe het komt dat men drie weken lang niet is ingelicht over het GGZ-verzoek.

Update 28 november 2013, 19:15 uur
Het CDA begon met een punt van orde en vond niet dat het voorstel behandeld moest worden als een A-stuk. Er is besloten om van deze vergadering een informatieve bijeenkomst te maken, dit om aanwezigen niet teleur te stellen, want het punt zou eigenlijk niet op de agenda moeten staan. “Als wij vorige week donderdag tijdens het presidium van de nieuwe ontwikkelingen af wisten, was het punt, gezien de onduidelijkheden, nog niet op de agenda gekomen”, zeiden raadsleden. Wethouder Sjaak Thijssen gaf aan dat het laatste gesprek met CPH op 20 november was. De eerstvolgende collegevergadering was dinsdag. Raadsleden zijn hierna zo snel mogelijk ingelicht. Aan het plan veranderd feitelijk niets. Het contract wordt mogelijk overgedragen aan De Lubert Vastgoed BV. CPH wordt huurder, want zij mogen zelf geen geld investeren in een zwembad. Mechteld ten Doesschate (VVD) vond het vreemd dat een instelling als het CPH daar nu pas achter komt.

Update 28 november 2013, 19:55 uur
“Wij hebben een poging gedaan om uitvoerig op de zienswijzen te antwoorden. Of dit voldoende is, is aan de raad om te beslissen tijdens de besluitvorming. Het college heeft dinsdag een standpunt omtrent het GGZ-verzoek ingenomen, daarna is de raad zo snel mogelijk ingelicht”, zei Thijssen. Wat het handhaven op het park betreft legde Thijssen uit dat de gemeente al langer bezig is met handhaving, ook elders, maar dat dit sinds kort weer actiever gedaan wordt.

Van staatssteun is volgens Thijssen geen sprake en gemaakte rekensommen kloppen volgens hem ook niet. “Men stuurt brieven naar Brussel met daarin een volstrekt verkeerde voorstelling van zaken. Ik betreur dat”. Ook andere “beschuldigingen” werden door de wethouder weerlegd. “We doen dit voor de inwoners. Als dit plan niet doorgaat kost het de gemeente meer geld en is het voortbestaan van zwembad De Lubert niet gegarandeerd”, sprak hij.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 november, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 52 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

WIE van de drie is de echte maffia baas

Marcel Poelen
beste mensen in Groesbeek, op 5 november 2013 was er een B&W vergadering waarin het Raadsvoorstel B 61 (vaststellingbestemmingsplan) werd besproken en als raadsvoorstel vastgesteld. op 5 november 2013 heeft CPH aan B&W kenbaar gemaakt dat zij hun rechten en plichten willen overdragen aan een 3e partij. op 14 november wordt het raadsvoorstel B 61 bekendgemaakt in diverse publicaties, zonder ook maar een aanwijzing dat GGZ in ‘beweging’ is gekomen. op 28 november om 9.36 uur informeert de gemeente griffier de bezwaarmakers dat de Carrousel vergadering en de Raadsvergadering een andere verbijsterende wending krijgen. Insprekers hebben nog steeds geen enkele… Lees meer »
de nachtboswachter

BEN het volkomen eens met MARCEL POELEN de gemeente stuurt een ieder van het kasje naar de muur.

www.hanspeters.eu

Ik zou net als Marcel, ook een beroep willen doen op zoveel mogelijk insprekers. Wij hadden deze informatie gisteren, alleen dan wel vertrouwelijk. Het is voor het eerst in mijn raad carrière dat er de dag voor de vergadering, een B stuk verandert in een A stuk. Normaal beslist het presidium dit, maar nu klaarblijkelijk het College. Zou het College dan toch naar haar inwoners gaan luisteren? Of geeft men de resorteigenaar alle credits? Marcel helaas heb ik na de carrousel nog een raadsvergadering.

Democratie

Hoe kan het dat deze info pas zo laat naar buiten komt?? Dus bezwaarmakers zijn op het verkeerde been gezet, kennelijk kunnen rechten en plichten dus “zomaar” overgedragen worden met alle gevolgen van dien. Nee, zo werd er steeds beweerd, er komen alleen overspannen huismoedertjes in. En nu? Wie is die 3e partij? Waarom wordt niet bekend gemaakt wie dat is? En dak laat de raad zo gebeuren?? Waar blijft onze democratie??

Jammer

Wat is dit voor een schandalige vertoning inwoners niet informeren zelfs niet op de gemeente site. Terwijl je weet dat het Lubert plan bij heel veel inwoners leeft.
B en W, dit kan niet en mag niet!

Ben.Helder

Iedereen, inclusief ikzelf worstel met de kernvraag: WAAROM handelt B&W op deze wijze! Ambtenaren en B&W van Groesbeek hebben kennelijk heel veel te verbergen!
Open, transparant en integer handelen mag worden verwacht van volksvertegenwoordigers. Daar heeft U een eed cq belofte voor afgelegd.
Daarnaast hoort een van bovenaf aangestelde burgemeester die niet partijgebonden is, toe te zien op deze processen.
Door uw handelen hebt uzelf de verdenking op u geladen dat U achterkamertjespolitiek of mag ik suggereren Resortkamertjespolitiek bedrijft.

metalfan

en de beerput gaat weer een stukje verder open.
maar gemeente deze keer zul u geen lief hondje op uw pad tegenkomen.
maar een hele vastberade terrier die niet loslaat.
ik zal daarvoor de media inschakelen indien nodig,
hopelijk krijg ik vanavond voldoende info om bepaalde zaken hard te maken en deze verder te spelen.

treintje

wie metalfan ook is.
ik sta achter hem of haar
beerput aktie’s van de gemeente moeten maar eens over zijn

kloeke

Prachtig vind ik dit! Eindelijk mensen die niet met zich laten sollen….

Anne

Dit riekt naar onbehoorlijk bestuur in dit beladen dossier.
Raad pas op uw tellen!!!

kloeke
Ik ben eens naar die carrousel geweest gisteren…..en nu zit im met een paar vragen… Ik hoor de hele tijd toerisme….ben benieuwd of daar onderzoek naar gedaan is…het toerisme ligt op zijn gat namelijk.er is op enkele weken na bijna geen toerist te bekennen… Wat gebeurt er als belgers failliet gaat ? Kan iemand mij uitleggen waarom die mensen niet in die huisjes mogen wonen? En kom niet metdat toerisme verhaal want die zijn er niet… Dhr jooren zat mij iets de dicht bij keereweer…… Ik heb iets te vaak gehoord van b&w…wij zijn van mening. De burgemeester die wegging….maar… Lees meer »
www.hanspeters.eu
Het handige aan die, wij zijn van mening dat woorden,is dat B&W toch wel 9 ja knikkers heeft. Daarom kunnen zij dat van mening zijn. Oh ja, we moeten Belgers dankbaar zijn, dat hij de Lubert over wil nemen. Knap hoor van het College om een koper te vinden en deze ook nog eens 1.890.000 euro toe te stoppen. Het is een College bevoegdheid die bepaalt dat er verkocht wordt en aan wie dat er verkocht wordt. Er blijft met cijfers gegoocheld worden en ik hoop dat die mevrouw Pieternel uit België, door zet met haar staatssteun verhaal. Ik wil… Lees meer »
kloeke

Wat me ook opviel is dat er niks werd gezegd over al die handtekeningen…dus de mening van de burger telt niet…..wie was eigenlijk die man die naast hans peters zat? Ja ik bedoel die kortzichtige. ..

de nachtboswachter

JA niet om het een en ander maar voor dat bedrag of de helft wil ik het bad wel draaien de houden.

Pieter-Jan
Wat brengt de Carrouselvergadering van donderdag 28 november: Thijssen praat over de hoofden heen en gaat op alle punten kort door de bocht. Hij denkt en praat uit, zijn ivoren toren, alleen over de grote tekorten op het zwembad en zegt indirect dat dit (gedrocht van een plan)het enige alternatief is. Hij realiseert zich nog steeds niet, ook na deze informele carrousel (het lijkt overigens steeds meer op een MALLEMOLEN)dat de sneeuwbal van weerstand tegen -ongewisse zwaarte patienten -hij zaken doet met PENOZA GROESBEEK -mogelijke planschade -handelt met insolvabele en incapabele ondernemers -de zorgen die de buurt, gemeente er veel… Lees meer »
ijsbeer
Wat een verontwaardiging en opwinding. Waarom verbijsterd zijn? Het is toch juist goed dat het besluit over het bestemmingsplan is uitgesteld. Van uitstel kan altijd nog afstel komen. Hadden jullie liever gezien dat het er nu doorheen gedrukt was?! CPH als huurder is alleen verstandig als men voor minstens 20 jaar tekent en daar niet onderuit kan. Typische uitspraak van wethouder Thijssen “We doen dit voor de inwoners. Als dit plan niet doorgaat kost het de gemeente meer geld..” Op deze manier zijn er vaker bouwplannen doorheengejast in het verleden. Keer op keer laat de gemeenteraad zich hierdoor onder druk… Lees meer »
Koentje Miljoentje

Over op en afwaarderen weet de gemeente alles van. Ze denken nog steeds dat wij als burger stom zijn. Afgelopen jaren al diverse miljoenen projecten er doorheen gedrukt waar iedereen zijn bedenkingen had en nog steeds heeft.
Eens komt er een heel dik boek of verfilming.
Wie heeft er een leuke titel voor de bestseller over Groesbeek?

de nachtboswachter

IK vindt het wel jammer dat THEO GIEBELS weg is die hardt te minste nog een luisterend oor voor de inwoners van GROESBEEK jammer dat hij gestopt is hij zal alles ook wel hebben zien aan komen.ik denk dat hij ook genoeg had van de vriendjes politiek.

kloeke

Ik zou ook wel het ondernemingsplan van het resort willen zien….

wpDiscuz