Opnieuw ergenis in Groesbeek over hondenpoep

De gemeente krijgt weer “ergernis-signalen” over hondenpoep. Ditmaal vanuit de nieuwe wijk “Hüsenhoff”. Via onder meer een bord is geprobeerd om hondenbezitters er op te wijzen dat het anders moet, maar het resultaat is er nog niet naar.


Discussie over hondenpoep. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Vandaar ook een oproep op deze wijze aan hondenbezitters om óf de uitwerpselen op te ruimen óf een plek te zoeken waar niemand er last van heeft. Het is niet de eerste keer dat de gemeente via een oproep op haar eigen site hondenbezitters op de regels moet wijzen.

De onderwerpen “honden” en “hondenpoep” zijn namelijk al langer een discussie in Groesbeek. In april 2012 publiceerde de gemeente Groesbeek een bericht over de regelgeving omtrent het uitlaten van de viervoeters. In 2008 was dit ook al het geval. In 2010 had men in Berg en Dal last van de manier waarop hondeneigenaren met de jeu de boules-banen aldaar omgingen.

DeGroesbeek.nl had in 2012 contact met Teun van Grinsven (gemeente Groesbeek) over de aanpak van overlast van hondenpoep. Er was toen volgens een besluit van het college sprake van het inzetten van een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA).

Van Grinsven in juni 2012 tegenover DeGroesbeek.nl: “Ze weten dat daar (het niet naleven van de regels, red.) niets aan gedaan wordt, dus ze laten de honden uit waar ze willen. Het aantal klachten is niet hoog, maar mensen dienen geen klacht in omdat ze simpelweg weten dat er niets mee gedaan wordt. Er zijn op dit moment 2 voorzieningen (nabij Nieuwe Drulseweg, red.) waar men honden kan uitlaten en dat houden wij zelf ook bij. Maar eerlijk is eerlijk: een groot deel van de burgers wil wél dat de overlast wordt aangepakt, maar wil geen medewerking aan extra voorzieningen verlenen. Deze willen zij namelijk niet voor hun deur hebben”.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 november, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 16 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
miepzonderhond

Hier op de Breedeweg is het 1 grote glij boel.Overal liggen ze,in alle soorten en maten.Zelfs voor de school ingang.Tja sommige mensen hebben nu eenmaal een plaat voor hun kop en het zal ze niet boeien waar de hond de boel laat…als het maar niet bij hen thuis is.Even gewoon oprapen en in een plastic zakje meenemen is teveel moeite.Elkaar er op aanspreken doet geen mens…want meestal zijn het niet de meest sociale mensen die zich niks van de keutels aantrekken!

Manuele

Elke dag als ik naar mijn werk fietste, een man met twee grote honden, en voila, elke dag een verse mops op het fietspad langs de Cranenburgsestraat. Opruimen ho maar terwijl er een stuk braak liggend land naast het pad ligt.

Akkie
Wij wonen aan de Cranenburgsestraat in de nieuwbouw. Wij hebben een hond en laten die uit op het weitje/veldje aan de Hoflaan. Een deel ervan wordt door de gemeente kortgehouden omdat de school er gebruik van maakt, er staan ook doelpalen. Het is een klein stukje doorlopen naar het ‘oerwoud’ een paar meter verderop. Toch ligt het op en om het hele kortgewiekte veldje vol met hondenpoep, terwijl er ook een bordje is geplaatst. Wat snappen mijn mede hondenbezitters dan niet?? Vaak vind je zo’n drol ook midden op het trottoir… dan denk ik: is het zoveel moeite om je… Lees meer »
Robbert B

Mensen, als jullie een keer een hond op de stoep zien schijten en het baasje ruimt het niet op is er maar 1 middel om het duidelijk te maken.

Pak een plastic zakje, grijp de drol en deponeer het in de brievenbus van de eigenaar.

jaap

Ik heb ook een hond,als ik ga wandelen heb altijd een zakje bij me,je raapt het op,gooit het thuis in de kliko,niemand die er last van heeft,
Inderdaad als je iemand dit ziet doen,want het zijn debhonden niet maar de baasjes die zo iets flikken,zeg er wat van,of het helpt,anders de drol in de brievenbus,heeft mijn buurvrouw ook al eens bij iemand gedaan,nooit geen last meer gehad van een drol midden voor je inrit

de nachtboswachter

EEN hond weet niet beter wat wel en niet mag.

henk J

Zelf gezien.
Een honden eigenaar liet zijn 2 honden uit op het voetbalveldje aan de gooiseweg. Dat doet hij 2 keer per dag.
Er staat een bord verboden voor honden.
Een hond zit op zijn hurken te kakken
Een politieauto komt rustig voorbij rijden met twee agenten.
Ze kijken naar die kakkende hond en rijden rustig door..

Hans1
@Manuela Die meneer met die twee grote (witte) honden is zelf ook een grote aso want als je er iets tegen zegt wordt je afgeblaft. Elke dag maakt ie hetzelfde rondje en het ergste is nog wel dat ie ook door het paadje voor de school zijn honden laat schijten. Als ze hun behoefte hebben gedaan kijkt ie niet op of om en loopt vrolijk door. Hij woont helemaal achterin de 1e fase op het hoekje. Het nummer weet ik ook maar dat zal ik maar niet vermelden hier. De kans dat ie dan binnenkort een berg stront in z’n… Lees meer »
stom

@ Henk J hahahah

henk h

shit zooi.

Groesbeker
@ Robbert B; beetje onzinnige opmerking, als je dan toch zo fanatiek bent met je ideeën dan raad ik je aan goed in de gaten te houden welke overlast gevende hangjongeren de boel rondom de Zoma zwaar vervuilen, ga daar dan ook zo rondlopen bazuinen, pak de rommel op en duw het bij de eigenaar door de brievenbus! Mbt tot de hondenpoep, het is gewoon een maatschappelijk besef, ik zelf heb ook een hond maar loop niet met van die zakjes rond. Kwestie van energie en tijd in de opvoeding steken, mijn hond doet zijn behoefte altijd tussen de struiken… Lees meer »
tova

Ik zie ook iedere dag mensn die hun hond uitlaten en het nodige niet opruimen.dat perkje van de gemeente op de hoek Dries/korenbloemstr.is een grote strontbak

Bah!

Op de van Ruysdaelweg hoekhuis bij het Vossenhol hebben ze een grote zwart/bruine hond. Deze hond zit bij iedereen in de tuin te poepen, baasje staat erbij en kijkt erna.

harrie

Het zijn de honden niet…….nee de baasjes

henkie

De honden bezitters zijn vooral lui aangelegt want ze nemen de moeite niet meer om de hond fatsoendelijk uit te laten
Ze gaan voor de makkelijke en snelle manier laten schijten in de brand gangen bij mij achter terwijl ze zelf ook brand gangetjes achter hun huis hebben maar dat doen ze niet generaal gavinstraat is ook zo.n probleem wijk als het gaat over honden poep heel veel mensen hebben daar letterlijk schijt aan de buurt

Ik heb ook een hond , die heeft een stoma . Dus zakje vol , dan in de kliko !

wpDiscuz