Reageren op wetsvoorstel herindeling MUG

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer is begonnen met de schriftelijke voorbereiding van het Voorstel van wet Samenvoeging van de gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek (MUG) TK 33787.

Logo_MUG_DG1

De commissie heeft daaraan bekendheid gegeven op de website van de Tweede Kamer en door middel van een oproep in de Nederlandse Staatscourant. Hierin worden belanghebbenden uitgenodigd een schriftelijke reactie op het wetsvoorstel in te sturen.

Dit wetsvoorstel betreft de vrijwillige samenvoeging van de gemeenten Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Ubbergen. De beoogde samenvoeging gaat uit van de bestaande grenzen van de betrokken gemeenten, waarmee de nieuw te vormen gemeente een oppervlakte van 93,3 km2 en bijna 35.000 inwoners zal hebben. De naam van de nieuwe gemeente is Groesbeek.

De belanghebbenden kunnen tot donderdag 9 januari 2014 hun reactie op het wetsvoorstel sturen naar:

De griffier van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken
Drs. M.J. Leeden
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

Of via e-mail naar: [email protected].

De commissie zal haar commentaar op het wetsvoorstel geven in een verslag en dit kort na 16 januari openbaar maken.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente Groesbeek, VNG.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 december, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
www.hanspeters.eu

We kunnen dus nog schriftelijke bezwaren indienen.

Bert van den Bergh

Sanering van de democratie of juist niet?
Wat zijn de voordelen voor de burger?
Wat zijn de nadelen voor de burger?
Krijgen de ambtenaren een grotere rol in het politieke proces?
Wordt de afstand tussen politiek en burger groter?
Is er wel een betrouwbaar rekenmodel dat de financiele consequenties in beeld brengt lastenverlichting/verzwaring omgerekend per burger.
Uitvoerige informatie is voor de burger van belang om een mening te kunnen geven.

ijsbeer

@bert: goed punt, maar ik vrees dat ‘de burger’ niet zoveel belangstelling heeft voor de feitelijke informatie, men reageert vooral emotioneel. Zo is er veel ophef over de toekomstige gemeentenaam, terwijl andere zaken die veel meer invloed zullen hebben op de burger (bijv. toekomstige gemeentelijke lasten) onaangeroerd blijven.

www.hanspeters.eu
Ijsbeer, jij heb blijkbaar geen idee hoe de gemeentenaam hier leeft. Is niet erg hoor indien je zo ver weg van Groesbeek leeft als ijsbeer zijnde. Je hebt ook geen idee wat de klankbordgroep voor een werk aan het verzetten is op het gebied van harmonisatie. Eerst BMC die zitten volgende week in de Breedeweg met de MUG aan zet en dan verdere verwerking naar de klankbordgroep. inderdaad de toekomstige gemeentelijke lasten, die hoger worden althans zo denk ik en dan ook nog eens de gemeentenaam van een kerkdorp, liggen gevoelig en terecht. Waar me in bezwaren om gaat, zijn… Lees meer »
kloeke

Dit kost ons onze mooie naam en een hoop poen!! Ben op alletwee tegen.

B. Eerput

De meeste burgers weten ook niet wat er allemaal zal veranderen, de transparantie van onze decentrale overheid is om te huilen. De autoritaire leider houdt samen met zijn wachters de boeren en handelaren dom.

Kruimeltje

B. Eerput, de mensen hebben kans gehad om zich te laten informeren, om inspraak te hebben en hun stem te laten horen. Een handvol heeft hier gebruik van gemaakt. Veel hebben een mening, slechts weinige weten waarover ze een mening hebben. Triest maar waar!

B. Eerput

En hoe hebben jullie (aan je reactie te zien heb je wat met de gemeente van doen) de mensen geïnformeerd? Groesbeek is een arbeidersdorp, je moet mensen betrekken, het is heel makkelijk om ergens een kleine advertentie te plaatsen in het GW wetende dat er toch niemand komt. Dat politiek al jarenlang elite gezwam is, is geen geheim, reden te meer om de normale hard werkende Groesbeker te betrekken. Over hun rug wordt alles betaald, dus ook de tekorten van Millingen.

Rob Essers

In bovenstaande tekst wordt ten onrechte gesuggereerd dat alleen “belanghebbenden” mogen reageren op het wetsvoorstel.
In de Staatscourant (Jaargang 2013, Nr. 33324) staat dat de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken “betrokkenen en belangstellenden” in de gelegenheid stelt tot het inzenden van schriftelijk commentaar. Deze oproep geldt dus ook voor niet-belanghebbenden.

wpDiscuz