Nieuw Werk, een aanpak die werkt

Op 25 september 2013 presenteerden de MUG gemeenten (Millingen a/d Rijn, Ubbergen en Groesbeek) de aanpak Nieuw Werk. Door deze innovatieve werkgeversbenadering zijn inmiddels 80 werkzoekenden aan het werk gegaan. De aanpak werkt!

Tijdens de Masterclass werd duidelijk dat de buurgemeenten van de MUG gemeenten meer wilden weten over de aanpak Nieuw Werk. Op 15 november werd met de professionals uit het werkveld nader ingegaan op de aanpak en werden de do’s & dont’s uitgewisseld. De aanpak Nieuw Werk is een partnership, dat staat of valt met de inbreng van ondernemers. Daarom werd ook vandaag gekozen om op locatie van een ondernemer (Oregional te Oosterhout (Gld)) deze kennis- en informatiebijeenkomst te laten plaatsvinden.

Het zijn vooral ondernemers, zoals Linette Mak (HRM-manager van Oregional) die de aanpak ‘Nieuw Werk’ tot een succes maken. “We kunnen in deze aanpak afspraken op maat maken en daardoor werkt het!”, aldus Mak.In de aanpak ‘Nieuw Werk’ helpen ondernemers en gemeenten mensen samen aan het werk die nu wat verder van de arbeidsmarkt staan. “Die mensen hebben niet altijd de mooiste cv’s. Maar dat is precies wat we nu anders aanpakken. We kijken niet naar cv’s en problemen, we kijken naar talenten en kansen. Er komt gewoon iemand met bepaalde talenten zijn stinkende best doen, dáár gaat het om! De aanpak werkt, daarom is het ook belangrijk dat andere gemeenten en ondernemers uit die gemeenten zich laten informeren over deze aanpak. Als nou iedere ondernemer die meedoet deze aanpak deelt met zijn collega ondernemer, hebben we in één klap weer 100 ondernemers bereikt en kunnen nog meer mensen aan de slag! Samenwerken loont écht en daarom zet ik mij van harte in als ambassadeur van de aanpak ‘Nieuw Werk’”, aldus Mak.

Voor de deelnemende professionals uit de buurgemeenten (Nijmegen, Mook en Middelaar, Wijchen en Heumen) smaakte de aanpak naar meer.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 december, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
pietje

worden ze ijndellijk verstandig dat is tenminste een goede aanpak om de mensen weer aan een baan te helpen

www.hanspeters.eu

Nou ja het is mooi als dit verhaal waar zou zijn. Ik ben erbij geweest in de poort, daar werden 4 succesverhalen gepresenteerd. Over 2 van die verhalen zal ik geen kritiek hebben, over de andere 2 wel. Daar werkten groesbeekse werknemers van Breed. Deze zijn daar vervolgens weg gemoeten voor deze nieuwe aanpak. Ik noem dat verdringing van de arbeidsmarkt.

tova

Kunnen ze mooi mensen aanstellen om drugsgebruik terug te dringen ,en wat denk je van hondenpoep opsporen?

Groesbeker

@ tova; ik heb jouw bijdrage een paar keer gelezen maar blijf het denigrerend vinden !

B. Eerput

80 is een mooi getal, ik wil niet gelijk negatief doen, maar ik ben reuze benieuwd naar het aantal dat over een jaar nog steeds werk heeft. Cijfers zeggen helemaal niks, zijn een inhoudloos getal om de menigte die niet nader onderzoek doet zoet te houden… is de gemeente Groesbeek goed in!

Beetje jammer dat er ook bij anderen bedrijven (vk) ook personeel leden hebben moeten wijken voor dit project, laten we eens mensen ontslaan om vervolgens nieuwe aan te nemen… Goed bezig Groesbeek!!!

wpDiscuz