[Update] Raad akkoord: Groesbeek krijgt filmarchief

Als het aan het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) ligt, krijgt Groesbeek een filmarchief. Stichting Filmarchief Groesbeek heeft een subsidieaanvraag ingediend om dit te bewerkstelligen.

De stichting beschikt over veel beeldmateriaal van het heden en verleden van Groesbeek. Een deel van het materiaal is door de initiatiefnemer gefilmd en een aanzienlijk aandeel is aangeleverd door Groesbeekse inwoners. Omroep Groesbeek zendt regelmatig filmbeelden van deze collectie uit in het programma “Groesbeek in Beeld”.

Voor digitalisering en archivering van historisch filmmateriaal over Groesbeek en het bouwen van een digitale beeldbank en website heeft de stichting zo`n 18.000 euro nodig. Uniek en historisch beeldmateriaal kan daarmee ook in de toekomst behouden blijven. “Alle Groesbeekse inwoners en organisaties kunnen het complete filmarchief met historische beelden inzien op een digitale beeldbank”, aldus het college.

Op 19 december wordt duidelijk of de raad hiermee akkoord gaat.

Update 19-12-2013, 22:30 uur
De Groesbeekse raad heeft donderdagavond unaniem toestemming gegeven voor een subsidie van € 18.767,- aan Stichting Filmarchief Groesbeek. Historisch beeldmateriaal zal binnenkort via een digitale beeldbank beschikbaar zijn.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 december, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Wilma

Proficiat William. Heel mooi
Wilma

de nachtboswachter

SUCCES met het filmarchief.

Gruusbekse

Is dat niet te combineren met TV Groesbeek?

he he

Hulde. Dit is in ieder geval verantwoord geld uitgeven.

kuijpers

Dus dit kan ik online gaan bekijken?
Zou super zijn, om als (jammer genoeg!) ex Groesbeker, de vroegere geschiedenis van mijn mooie thuis te bekijken 😉

wpDiscuz