Directie nieuwe MUG-gemeente benoemd

De Stuurgroep Herindeling heeft voor de nieuwe MUG-gemeente de heer Wiljan Looijen benoemd als beoogd algemeen directeur/secretaris en de heer Edwin van der Velde als beoogd directeur bedrijfsvoering.

Beide heren gaan vanaf 1 januari 2015, de officiële startdatum van de nieuwe gemeente, aan de slag in hun nieuwe functies. Tot die tijd blijven ze hun huidige functies bekleden. Wiljan Looijen is momenteel algemeen directeur/gemeentesecretaris van de gemeente Groesbeek. Hij zal naast zijn huidige functie, vanaf 1 januari 2014, de rol van projectleider Herindeling op zich nemen. Hij neemt deze rol over van Nico van den Bergh.

Voordat de heer Looijen in 2002 in dienst trad bij de gemeente Groesbeek was hij onder andere gemeentesecretaris van Millingen aan de Rijn en gemeentesecretaris/hoofd financiën van de gemeente Langbroek. Wiljan Looijen begon zijn carrière in 1980 als medewerker financiën van de gemeente Dodewaard.

Edwin van der Velde is sinds 4 jaar hoofd financiën van de gemeente Groesbeek. Tevens is hij loco-gemeentesecretaris van Groesbeek. Daarvoor heeft hij onder ander gewerkt bij de gemeente Arnhem als hoofd bedrijfsvoering van Sportbedrijf Arnhem en bij de gemeente Hellendoorn was hij beleidsmedewerker welzijn en cultuur.

Werving- en selectieprocedure directieleden

De werving- en selectieprocedure voor beide directiefuncties is afgelopen oktober intern opgestart binnen de drie gemeenten. Om de procedure zorgvuldig te laten verlopen is voor de selectiecommissie een externe, onafhankelijke voorzitter aangesteld. De procedure is begeleid door een extern werving- en selectiebureau. Een assessment was onderdeel van de sollicitatieprocedure.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 december, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Scheeneschupper

Voor de selectiecommissie een externe voorzitter en begeleid door een extern werving- en selectiebureau.
Voor de beide directiefuncties hadden ook alleen EXTERNE kandidaten aangetrokken moeten worden.

de nachtboswachter

ALS ze ook maar achter de naam GROESBEEK staan

wpDiscuz