[Update] Bebording parkeerterrein Houtlaan aangepast

Over het parkeerterrein aan de Houtlaan (voormalig Kermisterrein) is op een internetforum een discussie ontstaan. Er is verwarring over de inrichting van deze parkeerplaats.


Het gedeelte van het terrein met blauwe strepen. Op de achtergrond is de “grens” zichtbaar. Daar begint het tweede gedeelte. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Als men het parkeerterrein, die eigenlijk uit twee delen bestaat, op komt staat er een bord (E10, zie onderstaande foto’s) die aangeeft dat men zich in de zogeheten blauwe zone begeeft. In deze zone is het gebruik van een parkeerschijf verplicht. Blauwe lijnen zijn duidelijk zichtbaar bij de parkeervakken in het voorste gedeelte van dit terrein. Echter, bij het achterste gedeelte zijn er parkeerplaatsen zonder de blauwe streep.

Automobilisten discussiëren of de inrichting van deze parkeerplaats wel goed is. Als men het achterste gedeelte op rijdt staat er namelijk geen bord die het begin van een “normaal” parkeerterrein (bord E4) en het einde van de blauwe zone (bord E11) aangeeft. Een enkeling meent dat langparkeerders dus in overtreding zouden zijn. Andere forumgebruikers geven aan dat er met de huidige inrichting niets mis is.

“In een parkeerkaartzone kunnen parkeerplaatsen worden gemaakt waar een parkeerschijf niet verplicht is. Voorwaarde is wel dat aan bepaalde minimumeisen voldaan wordt bij de inrichting. Deze parkeerplaats (zonder blauwe streep), die geschikt is voor langparkeerders moet duidelijk worden aangeduid met een P-tegel of een P-bord”, wordt er op het forum gesteld. Dit is bij de huidige inrichting van het terrein aan de Houtlaan niet het geval.

Op de foto’s:
1) Het gedeelte waar de blauwe strepen ontbreken (achterste gedeelte)
2) Het gedeelte waar blauwe strepen zichtbaar zijn (voorste gedeelte)
3) Toegang parkeerterrein met bord E10

Update 19-12-2013, 22:00 uur
Het onderbord wordt binnenkort aangepast. Door de tekst die er op komt te staan zal duidelijk worden dat er bij blauwe lijnen een parkeerschijf moet worden gebruikt en dat men in de “normale” parkeervakken gewoon kan parkeren. Dit heeft wethouder Theo Giesbers donderdagavond bekend gemaakt. Wettelijk gezien klopt de huidige inrichting overigens gewoon, zei Giesbers, maar het zorgde voor veel onduidelijkheid.


Foto’s: DeGroesbeek.nl

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 december, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

DE parkeerplaats wordt goed gebruik van gemaakt zo wel over dag en nacht.alleen er staan niet overal duidelijke lijnen en de borden daar kunnen de meesten geen wijs uit worden dus duidelijke lichtgeven de witte strepen zo dat er in de nacht ook duidelijkheid is.

horst

Het is zelfs nog een graadje onduidelijker. Op het onderbord staat dat parkeren alleen is toegestaan in de (blauwe) vakken. Strikt genomen mag er dus in de witte vakken helemáál niet worden geparkeerd.
Wie is verantwoordelijk voor de inrichting van dit parkeerterrein? De gemeente toch? Is er dan niemand in het gemeentehuis die deze omissie heeft opgemerkt?

tova

En er staan regelmatig ,ook overdag ,drugsdealertjes met hun autotje

ijsbeer

Iedere automobilist in Nederland mag nu zo langzamerhand wel eens weten dat je op een blauw omlijnd parkeervak geacht wordt een parkeerschijf te gebruiken. Eenvoudiger kan het niet. Niet janken als je dan een bon krijgt, omdat je je schijf vergeten bent. En zeker geen zielige brief naar de gemeente gaan sturen zoals laatst gebeurd is.

knilles

Zozo, de Nachtparkeerwachter.

de nachtboswachter.

DIE bestaan ook knilles

Koos Rauws
Op het Groesbeekse parkeerterrein Houtlaan, alias Kermisterrein mocht vrij geparkeerd worden, in de vakken of buiten de vakken parallel aan de spoorbaan. (zie Google Maps: Houtlaan 2 Groesbeek, situatie anno april 2010) Na reconstructie van het terrein is een bord Parkeerkaartzone (E10) geplaatst. Na maanden werd het bijbehorende bord “einde parkeerkaartzone” (E11) aan de overkant geplaatst. Dat was op 15 december 2011. Vanaf dit moment is de blauwe zone van kracht. Het bord-Parkeerkaartzone (E10) op zich, geeft alleen de “blauwe” zone aan, waarin nergens op de openbare weg geparkeerd mag worden. Er zijn twee uitzonderingen: 1 parkeervakken die grenzen aan… Lees meer »
Koos Rauws
Wethouder Theo Giesbers is op het verkeerde been gezet.De gemeente als wegbeheerder houdt zich niet aan de uitvoeringsvoorschriften die in het BABW zijn gesteld: Parkeervakken waar een parkeerkaart niet nodig is in een parkeerzone zijn niet aangegeven door een P-bord (b.v. E4) of een P-tegel. BABW, hoofdst. 2, Par 4, Bord E10, lid 2: “In een zone, aangeduid met bord E10, worden parkeerplaatsen waar het gebruik van de parkeerschijf niet verplicht is, aangeduid of aangegeven met een P-tegel of een P-bord.” Beste Theo, laat je niet verleiden tot broddelwerk onderaan het P-zone-bord, maar duidt de langparkeer-vakken aan met een P-tegel… Lees meer »
ikke

En wie is meneer ijsbeer???????

de nachtboswachter.

IKKE DENK IEMAND DIE OP HET GEMEENTE HUIS WERKT.

tarzan

ja, en jij in het nachtbos zeker…

metalhead

man die heeft nog geen dag in zn leven gewerkt ja snachts met een koevoet….

metalhead

maar wel het hoogste woord hier bah ik haat dat soort

wpDiscuz