[Foto’s] Eigen plein voor Pastor van Gestel

Vrijdagmiddag is het kerkplein voor de Cosmas en Damianuskerk, omgedoopt tot het “Pastor Jan van Gestelplein”.


Kerkplein omgedoopt tot “Jan van Gestelplein”. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Het was voor de 71-jarige Pastor van Gestel een grote verrassing toen, na de spectaculaire plaatsing van het gerestaureerde Willibrordusbeeld, hij even een bord moest onthullen op het kerkplein.

Van Gestel kwam onlangs nog in het nieuws toen zijn twee favoriete clubs, Willem II en Achilles ’29, tegen elkaar moesten spelen in de Jupiler League. De enige die in die wedstrijd niet kon verliezen was de pastor zelf.

Tijdens het Schlagerfestival 2013 riep hij carnavalvierend Groesbeek op om een assenkruis op te halen: maarliefst 700 mensen kwamen naar de kerk, waardoor er zelfs een tekort aan zitplaatsen was.

Op social media, waar de pastor zelf ook actief is, is het nieuws vrijdagmiddag al gedeeld en volgden de felicitaties elkaar in een snel tempo op. Een greep uit de reacties: “Als iemand dit bij leven verdient is het Pastor van Gestel wel”, “Het volgende eerbetoon aan deze geweldige man is een standbeeld!!!”, ” Echt heel erg mooi .en verdient .wat een geweldige man .mooie herinneringen”.

Sinds 1966 is de van origine Diessenaar, pastoor in Groesbeek. In 2014 stopt hij.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 december, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
horst

Ik ken Jan al vanaf 1971, toen hij nog als jonge kapelaan zich tomeloos inzette voor o.a. het kinder-vakantiewerk.
Zijn latere pastorale zorgen, zijn warme belangstelling voor iedereen, vooral zieken, zijn waardevolle en vaak met humor en woordspelingen doorspekte preken, zijn onnavolgbare fotografische geheugen, maar vooral zijn integriteit en pastorale zorg: alle ingredi├źnten voor het verdienen (door zijn eigen verdiensten) van een eigen plein(tje).
Jan: super bedankt voor alles en ik hoop dat je nog lang in Groesbeek blijft!

henk

Geweldig een eigen plein voor Jan. Ik snap dat hij in 2014 stopt, maar met de huidige tekst op het bordje kun je ook iets anders denken. Hopelijk gaat onze Jan nog jaren mee.
Geweldig.

www.hanspeters.eu

Jan gefeliciteerd je verdient het na zoveel jaar Groesbeek trouw te zijn. Nu nog een burgemeester van Gilsplein iets verderop in het dorp.

de nachtboswachter.

JAN gefeliciteerd kun je straks mooi op je VESPA rondt rijden EN WAT MEER VAN GOD LOS.die bescherm engel zit toch op je schouder.

Harrie Derks.

Jan.
Het is je van harte gegund.
Je hebt het echt helemaal verdient.
Het zou Groesbeek sieren als ze nu alsnog besluiten om Embere ook zijn eigen plein of paadje te geven.

Wielly

jan jij was en bent pas een echte PASTOOR
bedankt

stekkenberger

Als er iemand het verdiend dan ben jij het Jan.

Bets

We kunnen ons gelukkig prijzen met zo`n fijne Pastoor,het voelt als `n warme deken,dik en dubbel dit mooie gebaar verdiend, ook Jos van Rooij niet te vergeten,blijven jullie nog maar even samen onze Pastoor en Pastor.

jantje.

Inderdaad Bets, we moeten onze Jos van Rooij ook zeker niet vergeten…een zeer warme man die zichzelf ook echt voor de medemens inzet in goede en slechte tijden…had iedereen maar zo,n liefdevol karakter dan zag de wereld er toch heel wat beter uit…maar helaas is de realiteit anders…Gr

de nachtboswachter.

Inderdaad BETS EN JANTJE ook van ROOIJ verdient een pluim.hij heeft ook altijd een drukken agenda.

wpDiscuz