[Foto’s] Beeld Willibrordus weer terug

Vrijdag is het gerestaureerde beeld van de heilige Sint Willibrordus weer op de gevel van de Cosmas en Damianuskerk geplaatst.


Het beeld staat weer op zijn plek. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

In de jaren ’50 is het beeld ook al op de gevel van de kerk geplaatst, maar doordat het langzaam afbrokkelde heeft men 40 jaar later besloten om het beeld te verwijderen. Na een opknapbeurt staat het 400kg zware beeld weer waar het hoort te staan. VOLG diende hier tijdens de begrotingsdebatten nog een motie over in.

Het plaatsen van het beeld ging gepaard met de onthulling van de nieuwe naam van het plein voor de kerk. Dit is nu omgedoopt tot het “Pastor Jan van Gestelplein“.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 december, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

ALS je dat zo ziet vraag ik me zelf af.hoe men vroeger toch heel kundig waren om zo kon bouwen en zo.n zwaar beeld op die plaats te zetten.het waren wel vaklui.

Ja inderdaad, want 50 jaar terug kenden we nog geen hijskranen etc.

Kruimeltje

Toen werden alle stenen nog uit een rotsblok gehakt. Gereedschap maakte de bouwvakkers zelf van de botten van een mammoet.

henk

mooi beeld, maar kan iemand vertellen wie St.Willibrordus is / was. Volgens mij weten veel mensen niet wie hij was, en ik vind het wel leuk om ook een beetje de geschiedenis achter zo`n beeld te lezen.

Gruusbekse

Hij komt 2x per week (Di en Wo v.m.) op omroep groesbeek.

www.hanspeters.eu

Henk, op Wikipedia kan je een boel vinden http://nl.wikipedia.org/wiki/Willibrord

miran

Wat een heisa

wpDiscuz