Fusie Rabo Groesbeek en Rabo Rijk van Nijmegen

De ledenraden van Rabobank Groesbeek/Millingen aan de Rijn en Rabobank Rijk van Nijmegen hebben maandagavond ingestemd met de fusie tussen beide banken per 1 februari 2014.

Klanten regelen hun bankzaken steeds vaker digitaal. Dit leidt tot een grote groei van de virtuele service en een afname van fysieke contactmomenten op kantoren. Daarnaast zorgt de aangescherpte wet- en regelgeving in combinatie met de beperkte omvang van Rabobank Groesbeek-Millingen aan de Rijn voor behoorlijke druk op de organisatie. Dit alles vraagt om een andere koers.

Directie, raad van commissarissen en ledenraad zijn al enige tijd met elkaar in gesprek over de ontwikkelingen en welke kansen en mogelijkheden dit biedt voor de toekomst. Al snel kwamen partijen tot de conclusie dat zelfstandig verder gaan niet langer wenselijk is. Een fusie kwam daarbij als conclusie naar voren om de dienstverlening in de toekomst te kunnen waarborgen. Eind augustus hebben bijna 4000 leden een brief ontvangen met daarin een nadere toelichting op het fusieproces. Een aantal leden heeft daarover een aantal vragen gesteld.

De nieuwe bank, die de naam Rijk van Nijmegen blijft dragen, wordt één van de grootste van Nederland. De “oude” Rabo Rijk van Nijmegen heeft vestigingen in Beek-Ubbergen, Malden, Beuningen, Nijmegen (2) en Wijchen en 23 geldautomaten verspreid in de regio. Rabobank Groesbeek-Millingen aan de Rijn heeft in beide dorpen één vestiging en één geldautomaat. Aan het huidige aantal vestigingen zal niets veranderen.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Rabo Groesbeek/Millingen aan de Rijn, DeGroesbeek.nlTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 december, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

OOK de RABO BANK GAAT OVER IN HET RIJTJE RIJK VAN NIJMEGEN.EN GROESBEEK EN MILLINGEN HETEN STRAKS OOK AL.RABO RIJK VAN NIJMEGEN.

Oliedom
Vanwege toename in de virtuele dienstverlening neemt het aantal contactmomenten af en bespaart men 50 % op het personeel. Dit is de algemene tendens bij de banken. Ik kijk er anders naar: Door je als bank terug te trekken achter een website verlies je jou indentiteit en herkent de klant geen meerwaarde meer. De bank wordt anoniem en per muisklik vervangen door een ander. Men is dus niet in staat om uniek te blijven en zal vervagen. Je zou toch hopen, dat een beetje bank een visie zou hebben op het boeien en binden van de klant, maar kennelijk bezitten… Lees meer »
flip

Ik denk er over om de regio bank te nemen

Anti Rabo

Stoere mannen van de Rabo groesbeek ! Mensen inhuren die niets maar dan ook helemaal niets met de groesbeekse werkgelegenheid / ondernemers / particulieren te maken hebben om vervolgens op te gaan in het rijk van Nijmegen en weer met de noorderzon te vertrekken.

Ik zeg al het geld van de van fraude veroordeelde bank weg te halen en te stallen bij een bank die hier niet aan heeft meegedaan!

wpDiscuz