APV: Langere schenktijd alcohol

Een paracommerciële rechtspersoon (sportverenigingen, sociaal-culturele instellingen, wijkcentra) in de gemeente Groesbeek kan vanaf volgend jaar alcoholhoudende drank uitsluitend verstrekken dagelijks van 12:00 tot 01:00 uur. Dit is één uur langer dan dat het college eerder voorstelde.

Diverse verenigingen dienden na aanleiding van het bericht over de aangescherpte Drank- en Horecawet bezwaren in. De wijziging wordt doorgevoerd om oneerlijke concurrentie met de reguliere horeca tegen te gaan, maar in de regio lijkt van oneerlijke concurrentie helemaal geen sprake. Voor veel van deze instellingen heeft een wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) financiële gevolgen. Zij achten een schenktijd van 12:00 uur tot 01:00 uur realistischer.

De langere schenktijd komt voort uit een amendement van de PvdA. De raad steunde het voorstel met 13-3 (Erik Weijers/VOLG was afwezig).

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 december, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

KUNNEN nog flink zat worden.

Henk

Voor a.s.weekend staat er bij de boys een groote dartwetstrijd gepland mag dat volgend jaar nog wel?
Ik had volgens mij gelezen dat er volgend jaar alleen nog een feest of activiteit gehouden mag worden wat met de sport te maken heeft waar de accommodatie voor bedoeld is?
Niet dat ik de boys dit misgun maar waar liggen de grenzen?
Zal nog een heel gesteggel worden wat wel en wat niet mag.
Ben benieuwd of hier iemand het antwoord op weet?

Gadverdeski

Tsja, als je niet kunt voetballen ga je darten.

Reggie
De raad slaat hiermee de plank (weer) totaal mis. Uitgangs punt van dit voorstel is; 1 Alcohol matiging 2 Oneerlijke concurrentie van de para-commercie Door nog langer door te gaan dan was voorgesteld, matig je GEEN alcohol. Door nog langer door te gaan dan was voorgesteld bevorder je juist de oneerlijke concurrentie. In het verleden was het zo dat 2 uur NA een voetbal wedstrijd de tap dicht ging, en nu kunnen we dus 13 uur lang goedkoop bier tanken, dus wat wilden ze nu bereiken met dit voorstel ? Met het beperkt budget voor BOA’s is het onmogelijk om… Lees meer »
Johanna

Er moet een vergunning worden aangevraagd voor feesten/activiteiten zoals droppings en in dit geval ook voor darten dus.

Henk
Maar beste @Johanna maar darten is toch een heel andere sport als voetbal.Waar het mij om gaat hoort een dart tournooi in een voetbal kantine net als een lady’s nicht en een oktoberfest nogmaals ik misgun de groesbeekse boys de extra inkomsten niet maar hoort dit niet in een horeca gelegenheid wie er van moeten leven.En hoe gaat de Gemeente Groesbeek er straks in 2014 mee om.Want je geeft zelf aan er moet een vergunning voor aangevraagd worden.En als de nieuwe uitbater van de Corner het gerealiseerd krijgt wat hij wil,hij zal daar denk ik ook niet zo blij mee… Lees meer »
wpDiscuz