[Foto’s] Succesvolle radiomarathon voor voedselbank

De tweede editie van de 24-uurs marathon ten bate van de Voedselbank Groesbeek e.o was ook dit jaar weer een succes. In totaal werden er 3373 producten, 502,75 euro en 65 items aan speelgoed opgehaald.


2013: Het jaar van de tweede editie van de 24-uurs radiomarathon. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

24-uur lang presenteren

De marathon duurde van 23 december 14:00 uur tot 24 december 14:00 uur. De initiatiefnemers, jongeren van het Omroep Groesbeek-radioprogramma “Lekker Live”, dronken de nodige energy-drinks om op de been te blijven. Op de website van LekkerLive en op DeGroesbeek.nl kon men 24 uur lang meekijken en meeluisteren.

3373 producten

Er waren voor aanvang van de uitzending via scholen al zo`n 1600 spullen bijeen gebracht. Van de 24 uur had men 14 uur de tijd om producten bij het gemeentehuis af te geven. Er was ook een ophaalservice geregeld voor inwoners die zelf geen spullen konden afleveren, maar wel wilden doneren. Op de eerste dag waren er 1100 producten ingezameld. Dinsdag kwamen hier nog eens 673 bij. Met de 1600 spullen die al ingezameld waren komt het totaal op 3373.


Maandagmiddag 14:00 uur: burgemeester Harry Keereweer heeft zojuist het officiële startsein gegeven. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Meer dan in 2012

Vorig jaar organiseerden de jongeren van LekkerLive, toen nog “Loco-restyled” geheten, tijdens Oud en Nieuw ook al een 24-uurs inzamelingsactie. De teller stond uiteindelijk op 3000 producten, meer dan € 600,- en 150 speelgoed-items. Het doel om dit jaar meer producten in te zamelen is bereikt.

Kerstmarkt en SBS6

Maandag was er op het Dorpsplein ook een kleine (kerst)markt. Door de harde wind leverde dat helaas niet zo veel bezoekers op. SBS6 pikte het nieuws ook op en maakte er een item van: Klik hier voor de SBS6-video!

“Hyper”

De jongeren hadden, mede door de energiedrankjes, niet veel last van de vermoeidheid. Tegen het einde van de marathon was het team door de spanning en adrenaline (het einde was in zicht en de uitslag kwam er aan) eerder hyper dan moe. Een enkeling zei er nog wel “een marathon aan vast te kunnen plakken”. Waarschijnlijk zullen zij bij thuiskomst alsnog als een blok in slaap vallen.


Na 24 uur zit het er dan eindelijk op… Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Bedankt en misschien tot 2014!

Het team bedankte aan het einde van de marathon iedereen die deze actie mogelijk heeft gemaakt. Men wilde het team zelf ook nog bedanken voor wat zij dit jaar weer voor de voedselbank heeft gedaan. Volgend jaar is er misschien weer een radiomarathon. Het team denkt er over na.

Voedselbank is helaas nodig

De Voedselbank Groesbeek e.o voorziet meer dan 60 gezinnen in Groesbeek en omstreken van voedselpakketten. Dat is drie keer zoveel als vorig jaar. Met de producten die tijdens deze actie zijn ingezameld kan de voedselbank meer dan 10 weken vooruit. De organisatie kreeg van voedselbank-voorzitter Peter Maas ook een klein presentje.

Wilt u voedsel of andere levensmiddelen doneren? Ga dan naar www.voedselbankgroesbeek.nl voor meer informatie!


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 december, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 17 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

Ligt wethouder Giesbers daar nou in een hoekje te slapen?

de nachtboswachter

GOEDE actie waar een dorp achter staat en dank aan alle vrijwilligers en medewerkers van omroep GROESBEEK en alle fijne FEESTDAGEN EN EEN GEZOND 2014 GEWENST.

Bernard.

nee hoor. die ligt in de echte stal in de cosmas en Damianus.
zijn fiets staat naast de stal.

de nachtboswachter

BERNARD.hoe kom je er op.

de nachtboswachter.

HET is nou haast 4 uur en zie een leuk meisje in studio en jongen ze draaien wel leuke muziek.

de nachtboswachter.

vraag me af wat er negatief is aan mijn reageren hierboven slaapmutsen.

Laat ze maar gaan werken !

Hans1

Met oneindig grote afstand de grootste kloothommel op deze site is dus Ton!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Een heel mooi gebaar,ook veel geschonken gekregen top

de nachtboswachter.

KWAM straks een van de meisjes tegen in het DORP en ze vond mijn reageren op dit forum erg leuk.en ze las mijn berichten met plezier.ze hoopte wel dat dit straks niet meer nodig zou zijn.

Ze staan nu in de rij bij de voedselbank , en met nieuwjaar schieten ze voor 150 euro de lucht in !! En dat filmen ze met hun i phone 5 !!! Ik zal het wel weer verkeerd zien !!!!

www.hanspeters.eu

Nou ton ik denk toch echt dat je dat ontzettend verkeerd ziet. Er gaat nogal een behoorlijke toets aan de toewijzing van zo’n pakket vooraf. Ik hoop voor jou dat je d’r nooit een nodig hebt, maar zeker ook voor mezelf. Ik ben blij met het feit dat er een voedselbank in Groesbeek tot stand gekomen is. Ik ben ook blij met het feit dat deze jongeren voor dit doel actie ondernemen, in het huis der gemeente. Dat laatste was een aantal jaar geleden nog ondenkbaar.

Zijn dat de mensen die op jou stemmen Hans? Ze hebben 2 pakken shag op tafel liggen , ze kunnen beter een mik kopen !!

Waar word er op getoetst !! Wat er op papier staat , of wat er werkelijk aan de hand is !!! Is toch het zelfde die een uitkering hebben , er zijn die er recht op hebben maar 90% zijn profiteurs !!!

www.hanspeters.eu
Het gaat hier niet over stemmen ton, ik ben juist uit de voedselbank gestapt omdat deze geen politieke identiteit of kleur moet hebben. Misschien zijn er profiteurs die zijn er overal wel een systeem is nooit waterdicht dat zijn zeker geen 90% ik schat het eerder op 1% en dat ze twee builen shag kopen vind ik in ieder geval zeker geen argument om een pakket te weigeren. Nogmaals ik hoop echt dat ik de voedselbank nooit nodig zal hebben. Ik heb cliënten gezien en in feite is het een belediging dat je er zo over schrijft. Mensen die helemaal… Lees meer »

Als het zo is,bied ik hierbij mijn excuus aan ! sorry !

www.hanspeters.eu

ton daar krijg je van mij een 1-0 voor. Ik weet niet of dat je mijn geschiedenis kent? Ik weet dus, zonder dat ik klaag, wat het is om het niet al te breed te hebben thuis.

wpDiscuz