[Upd] Meer dan 100 meldingen vuurwerkoverlast Groesbeek

In Groesbeek zijn sinds de lancering van de website www.vuurwerkoverlast.nl 74 meldingen van overlast binnen gekomen.

Op de kaart van die site is te zien dat de meldingen vanaf het politiebureau zijn gemaakt. In Berg en Dal zijn er zes meldingen van vuurwerkoverlast binnen gekomen, allen vanaf de Kerstendalseweg.

Steeds meer mensen storen zich aan de toenemende vuurwerkoverlast rond Oud en Nieuw. De overlast wordt vooral veroorzaakt door harde knallen, te vroeg afgestoken vuurwerk en onveilige situaties op straat. Ook voor dieren is dit niet prettig.

Jaarlijks zorgt vuurwerk voor miljoenen euro’s aan schade en honderden gewonden. Helaas doet de landelijke overheid nog weinig om de vuurwerkoverlast tegen te gaan. Daarom hebben 15 lokale GroenLinks-fracties het initiatief genomen voor het meldpunt vuurwerkoverlast.nl. Dat initiatief wordt ondersteund door het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap.

De teller staat op het moment van schrijven op ruim 61.000 meldingen.

Update 31-12-2013, 20:30 uur
Het aantal meldingen vanuit Groesbeek is gestegen naar 95. In Berg en Dal is er een kleine stijging naar 8 meldingen. Vanuit Millingen aan de Rijn zijn er 35 meldingen binnen gekomen, dat zijn er 13 meer dan in Beek-Ubbergen (22). In de omgeving van Leuth (4) en Ooij (1) is het aantal meldingen laag.

Update 01-01-2014, 15:00 uur
In totaal zijn er bij vuurwerkoverlast.nl 108 meldingen vanuit Groesbeek binnen gekomen. In Millingen aan de Rijn, Beek-Ubbergen, Berg en Dal, Leuth en Ooij is het aantal meldingen sinds oudjaarsavond nagenoeg gelijk gebleven.

Groesbeek: De regels voor het afsteken van vuurwerk.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, Vuurwerkoverlast.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 december, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 71 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Lilian

Het knalt hier al vanaf 8.00 uur niet normaal hoor.

belefante

Laat ze toch lekker speelen je heb meer last van al die zatten elk weekend

Mike

Altijd hetzelfde gezeur, mensen weten zelf niet waar ze over moeten zeuren.

belefante

Iedereen in zijn waarde laten 1 keer perjaar vuurwerk zeikers

Realist

@Lilian; wat erg zeg! En dat nog wel op oudjaarsdag!

berg en dal

Sorry hoor,maar hier aan de kerstendalseweg is het geen vuurwerk meer ,maar BOMMEN de ramen trillen ,vanaf vanmorgen 8 uur het is echt niet leuk meer.

luuk

Ik word dood ziek van die gasten die zeuren omdat er vuurwerk word afgestoken.die zelfde mensen rijden wel een keer veel tehard.of parkeren bewust verkeerd.anders moeten ze te verlopen.gooien iets uit de autoraam.scheiden niet op de goede manier afval.enz stel zeikers.laat toch 1 keer per jaar gaan die jeugd

Gijp

Als het zo doorgaat word er binnen 5 jaar niets meer afgestoken! Overlast, ernstige ongelukken, het word met het jaar gekker!! Gevolg is een aankomend verbod.

de nachtboswachter.

ACH laat die kinderen toch hun vuurwerk afsteken.we zijn zelf ook jong geweest.en het is maar een keer per jaar nieuwjaar.maar pas wel op en laat ambulance en brandweer politie hun werk doen.die zouden ook liever bij hun gezin zijn.wens een ieder een gezond en gelukkig 2014.

belefante

Dat komt omdat de mensen niks te doen hebben dan gaan ze op alles letten dat is het zelfde als met roken zitten ze over te zeuren maar ze rijden ook auto of brommer moeten ze dat ook niet doen uitlaat gassen zijn ook niet gezond

groesbeek

gaat niet om de gewone knallen maar die zware extreme knallen
denk ook eens aan de huisdieren

luuk

denk ook eens aan de huisdieren?die zelfde mensen laten hun kat of hond schijten bij andere voor de deur.en laten de stront liggen.dus als JIJ een huisdier hebt, moet iemand anders denken aan jouw huisdier?

Kruimeltje

Wat een mooie en genuanceerde reacties weer aan het einde van het jaar. Een prima start voor een nieuw jaar. Leven en laten leven!
Een beetje rekening houden met elkaar is zo gek nog niet.

jantje.

Zeg Luuk, jij geeft geen zak om dieren zo te lezen want wat een oerdomme reactie…de baasjes zijn de schuld van de honden en kattestront overlast…domme sukkel dat je bent!

Kawaman

Ben het helemaal eens met Kruimeltje, en om iemand “domme sukkel” te noemen past niet op dit forum, voor ieder een prettige jaarwissel en denk een beetje aan elkander!

belefante

De baasjes van de honden zijn te lui om naar een stuk gras te lopen strontzakken

Ik hoop dat er een algeheel vuurwerkverbod komt en dat er alleen maar vuurwerk door professionele mensen mag worden afgestoken. Op plaatsen die door de gemeente zijn aangewezen.

luuk

jantje klopt jullie ruimen die stront niet op.maar nu moet de jeugd wel met jouw en je huisdier rekening houden?vreemd hoor hypocriet.ps:wij hebben een poes hahah

Grusbekse

@ luuk en belefante , over hypocriet gesproken en dan zal ik nog maar over egoisme zwijgen , die reacties van jullie slaan geheel nergens op , geef je adres eens op met het verzoek dat ze allemaal bij jullie voor de deur komen knallen .
Heb zelf ook huisdieren enja wij ruimen het op , dus hou aub het woord strontzakken voor je , want je bent zelf geen knip voor de neus waard .
Van mij mogen ze algheel verbod op die troep uitroepen

Kees

Sinds wanneer is dit een groen links website?
Verder moet iedereen elkander in zn waarde laten, heb wat meer respect voor mekaar.

wpDiscuz